transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 15-07-2024 4.5689 lei 4.9737 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 15-11-2013

Evolutia pietei auto din Romania in ultimii 5 ani - analiza Auto.ro

Evolutia pietei auto din Romania in ultimii 5 ani - analiza Auto.ro

Înmatriculările de mașini noi din România au înregistrat o scădere dramatică de 82% în ultimii 5 ani. În scădere sunt și reînmatricularile, în timp ce numărul mașinilor rulate provenite din import a înregistrat o revenire la nivelul anului 2008, conform analizei Auto.ro.

Evoluție mașini noi

Înmatriculările de mașini noi din România au scăzut cu 82% în ultimii 5 ani, ajungând la doar 46.667 de unități înregistrate în primele zece luni ale acestui an, comparativ cu cele 252.937 de unități înregistrate în aceeași perioadă a anunlui 2008.

Piața mașinilor noi înmatriculate în România a înregistrat un declin mediu anual de 29% în ultimii 5 ani. Puterea scăzută de cumpărare a populației, fluctuația taxei auto de poluare, precum și accesul restricționat la finanțare sunt cauzele acestui declin.

Evoluție mașini second-hand importate
Importurile de autoturisme rulate au avut o evoluție mai degrabă plată, înregistrând o revenire la nivelul anului 2008, cu un minim critic în anul 2011 la nivelul de 75.697 de unități. În primele zece luni ale acestui an au fost înscrise în circulație 186.

997 de mașini second-hand din import, comparativ cu cele 205.092 de mașini intrate în țară în 2008.

Evoluția este spectaculoasă pentru ultimii 2 ani, când s-a înregistrat o creștere de 147%, datorată unui proces de migrare a românilor din segmentul de mașini noi către mașini second hand din import, majoriatea rulate în Germania.

Evoluție reînmatriculări
Piața mașinilor reînmatriculate în România a înregistrat o scădere de 42% în primele zece luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă din 2008, ajungând la 171.527 mașini reînmatriculate, comparativ cu cele 296.220 de mașini reînmatriculate cu 5 ani în urmă.

În cazul acestor mașini, s-a înregistrat o scădere medie anuală de 10%, în aceeași perioadă analizată. Scăderea s-a accentuat în 2013, în urma introducerii taxei de poluare auto, inclusiv pentru mașinile înmatriculate în România înainte de 1 ianuarie 2007.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar