transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 19-07-2024 4.5468 lei 4.9692 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 12-01-2015

Honda lanseaza primul sistem cruise control cu functie predictiva din industrie

Honda lanseaza primul sistem cruise control cu functie predictiva din industrie

Noua Honda CR-V va fi primul automobil din lume capabil sa anticipeze intentiile participantilor la trafic prin intermediul unui sistem inovator de control automat a vitezei de croaziera intitulat Intelligent Adaptive Cruise Control.

Bazat pe informatiile primite de la o camera video si un sistem radar, noul sistem i-ACC (Intelligent Adaptive Cruise Control) monitorizeaza pozitia si comportamentul masinilor situate pe benzile adiacente, dupa care aplica un algoritm pentru a anticipa posibilitatea ca ele sa schimbe banda de mers. Acest nou sistem permite masinii sa reactioneze rapid, sigur si confortabil intr-un scenariu in care sistemele traditionale cruise control isi ating limitele constructive.

In mod uzual, un sistem cruise control adaptiv mentine o distanta constanta fata de masina din fata prin aplicarea franei sau a acceleratiei in functie de viteza de deplasare a masinii monitorizate si setarile aplicate de sofer. Atunci cand o masina intra in raza de actiune a senzorilor de pe o banda laterala, de cele mai multe ori, sistemul clasic aplica franele brusc deoarece noul reper aparut schimba datele setate de sofer relativ la distanta fata de masina din fata.

Cu scopul de elimina efectele nedorite ale unui astfel de scenariu, sistemul i-ACC dezvoltat de Honda monitorizeaza in mod constant nu doar masina din fata ci si cele din lateral, aplicand un algoritm complex de predictie capabil sa reactioneaze cu pana la cinci secunde inainte de aparitia unei masini pe banda de deplasare.

Acest timp “tampon” permite masinii sa scada gradual viteza de deplasare si astfel sa elimine reactiile bruste ce ar putea deranja pasagerii. In momentul in care se aplica frana initiala un mesaj este afisat in zona cadranelor de bord pentru a informa soferul de ce masina isi micsoreaza viteza de deplasare. De la acest punct, sistemul va aplica o forta de franare suplimentara pentru a adapta viteza de deplasare cu scopul de a mentine o distanta sigura.Sistemul i-ACC este un rezultat al colaborarii intre Centrele de Dezvoltare si Cercetare Honda din Europa si Japonia si a fost dezvoltat special pentru piata europeana. Cercetarea care a stat la baza algoritmului complex de predictie a avut loc pe drumurile europene.

“i-ACC este un pas important in directia dezvoltarii unei noi generatii de sisteme de asistenta capabile sa anticipeze comportamentul participantilor la trafic”, declara Dr. Schmuedderich, responsabil pentru dezvoltarea sistemului i-ACC in cadrul Institutului European de Cercetare Honda GmbH.

Noua Honda CR-V, primul model Honda care va beneficia de aportul sistemului i-ACC va fi disponibila pe piata din Romania incepand cu luna aprilie a anului in curs.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar