transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 19-07-2024 4.5468 lei 4.9692 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 02-08-2015

Liberty Technology Park a inaugurat prima priza publica de alimentare a masinilor electrice din Cluj-Napoca

Liberty Technology Park a inaugurat prima priza publica de alimentare a masinilor electrice din Cluj-Napoca

Liberty Technology Park, cel mai mare parc tehnologic privat din România, a inaugurat prima priză pentru masini electrice din Cluj-Napoca. Proiectul, realizat în parteneriat cu Siemens România, a presupus montarea noului model de priză Sentron 5TT3201-1KK25 în parcarea parcului tehnologic. Priza va putea fi folosită de rezidentii parcului si nu numai, fiind semnalizată si din stradă.

„În cadrul Liberty Technology Park Cluj ne preocupăm permanent de tehnologii inovative, iar masinile electrice sunt calea către un viitor mai sigur pentru noi toti. Reducerea si renuntarea treptată la combustibilul mineral trebuie să devină o prioritate pentru societatea contemporană. Solutiile alternative de alimentare a mijloacelor de transport vor reduce semnificativ poluarea”, a declarat Ion Sturza, Chairman of the Board, Liberty Technology Park Cluj.

Priza a fost livrată de către Siemens, de altfel o premieră pentru companie pe piata locală, si poate încărca o masină electrică în circa 2 ore.

“Electromobilitatea este mai mult decât o tendintă a societatii moderne – este una dintre cele mai importante tehnologii sustenabile ale prezentului. Siemens livrează pentru prima dată în România un astfel de dispozitiv de încărcare, chiar în Cluj-Napoca, oras unde compania este prezentă încă din 1923”, a declarat George Costache, CEO Siemens Romania.O masină electrică obisnuită parcurge între 100 si 480 de kilometri după o încărcare, însă tehnologia evoluează rapid si în acest domeniu. Autonomia unei masini electrice va putea ajunge la 2.000 km, la o singură încărcare. La inaugurarea statiei de încărcare au fost prezenti si reprezentantii Automobile Bavaria Group, realizându-se o demonstratie cu noul model BMW i3.

„Începând de anul trecut, cu ocazia anivrsării a 20 ani de activitate în România, Automobile Bavaria a lansat un program de promovare a automobilelor electrice si hibrid, primul model prezentat fiind BMW i8. Autorizarea primului Service BMW i din România la Bucuresti reprezintă un pas important si un semnal clar dat de noi în directia sustinerii acestor noi tehnologii în piata auto. Ne bucurăm că, începând de astăzi, Clujul beneficiază de acest dispozitiv de încărcare si sperăm ca în curând si alte orase să urmeze acest trend. Pentru dezvoltarea pietei automobilelor electrice este nevoie de o întreagă retea de prize, nu doar la nivel local, ci si la nivel national. Disponibilitatea acestor dispozitive de încărcare rapidă ar impulsiona piata auto si sunt convins că în curând vom putea admira mai multe BMW i3 pe străzile Clujului” , a declarat Marius Zahan, Director Executiv Autotransilvania.

La ora actuală, în România circulă aproximativ 130 de masini electrice, însă numărul acestora s-ar putea dubla, în conditiile în care Ministerul Mediului oferă, din aprilie 2015, o subventie în valoare de 20.000 de lei (circa 4.500 de euro) la achizitia unui autoturism elec­tric. În plus, ministerul are în plan o sesiune de finantare pentru amplasarea de prize pentru alimentarea masinilor electrice, de la circa 50 în prezent, la 10.000.

Peste 11.250 m2 de birouri disponibili în faza a II-a a Liberty Technology Park

Liberty Technology Park Cluj este un parc tehnologic construit pe fosta platformă industrială Libertatea de către Fribourg Development, divizia de real estate a fondului de investitii Fribourg Capital, patronat de omul de afaceri Ion Sturza. Inaugurat în decembrie 2013, proiectul constă în 8 clădiri distincte, care vor fi finalizate în 3 etape. Investitia până în momentul actual a fost de peste 12 milioane de euro.

Faza a II-a proiectului a fost finalizată în luna aprilie 2015, clădirile de birouri D si E având o suprafată totală închiriabilă de 11.250 m2. Odată cu noile clădiri de birouri, a fost finalizată si reconversia totală a fostei fabrici Libertatea.

Încă din faza de executie, peste 40% din suprafata închiriabilă a celor două clădiri a fost deja precontractată. Clădirile oferă 2.800 m2 pe nivel, având astfel posibilitatea de a găzdui câte o companie pe fiecare etaj, într-o compartimentare eficientă. Printre noile societăti care si-au stabilit sediul în cadrul parcului tehnologic se numără  Makronetz si Luminos Software, cărora li se vor alătura în perioada următoare companiile Cremer, Regal Beloit si Impact Hub.

Liberty Technology Park Cluj este cel mai mare parc tehnologic privat din România, fiind dedicat companiilor din domeniile IT&C si R&D. Până acum, au ales să îsi deschidă sedii aici Siemens, Halcyon Mobile, Recall Information Services, Control Data Systems, KPMG, La Casa, Luminos Software, Makronetz, Ecuson Studio, Spherik Accelerator, Omifa, Tulemod, Liberty Fitness, Cremer si Regal Beloit. Următorul chirias al parcului este Impact Hub, organizatie ce sustine dezvoltarea antreprenorială, inovatia si tehnologia. Până în momentul actual, investitia în dezvoltarea parcului tehnologic a fost de peste 12 milioane de euro.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar