Soferii care deseori sunt nevoiti sa faca drumuri ce implica mutatul diverselor obiecte voluminoase, sau achizitionarea en-gross de produse, recunosc valoarea unei remorci auto. Remorcile auto sunt de mai multe feluri si sunt catalogate in functie de marime si sisteme de franare. In ultimii ani, remorca auto a devenit un accesoriu foarte util si pentru persoanele care prefera sa petreaca timpul in aer liber.
Dupa cum spuneam, exista mai multe tipuri de remorci auto iar acestea se diferentiaza prin marime si greutate.
Remorca usoara
Acest tip de remorca auto usoara este cel mai des utilizata in activitatile de transport in regim personal. Pretul de achizitie foarte redus este principalul avantaj. Pe langa pret, utilitatea crescuta este un alt factor decizional atunci cand te gandesti sa-ti cumperi o remorca auto. Spre exemplu, ea imbina mai multe caracteristici, dupa cum urmeaza: rabatare obloane fata si spate, detasare obloane laterale, basculare manuala.
Pe langa aceste caracteristi foarte importante, o putem accesoriza foarte usor cu obloane dublu inaltate, prelata si cadru metalic, suport motocicleta sau grilaje metalice tip cusca.
Remorca carosata
O poti folosi in orice fel de activitate, dupa bunul plac, pentru ca e cel mai des intalnit tip de remorca. Asa cum ii spune si numele, este sub forma de cutie si este ideala atunci cand ai de mutat, de exemplu, articole de mobilier sau bagaje, pentru ca este acoperita. Deci si in cazul in care ploua, bunurile tale ajung la destinatie in stare perfecta. Daca, impreuna cu incarcatura, nu depaseste greutatea de 750 de kilograme, nu este nevoie sa fie dotata cu sistem de franare. In cazul in care trece de aceasta greutate, e necesar sa o asiguri cu un sistem de franare.
Remorca tip cusca
Cu ajutorul acesteia, poti transporta atat incarcaturi mici, cat si mari. In mod normal, acest tip de remorca va avea o usa la spate, pe unde se poate face accesul. Este perfecta pentru transportul mobilei sau a aparaturii electrocasnice mari, pentru ca te poti folosi de peretii remorcii, care sunt de tip bara, de care poti sa legi, de exemplu, frigiderul sau masina de spalat.
Remorca pentru transport masini - Platforma auto
In mod obisnuit, aceasta remorca nu va avea parti laterale si va putea suporta greutati foarte mari. Are rampe rabatabile, pe care poti cobori sau urca un autoturism pe care vrei sa il transporti altfel decat pe rotile proprii. De asemenea, acest tip de platforma auto este prevazut cu troliu pentru a putea urca un autoturism defect.
Remorca comerciala
Este ideala pentru cei care se ocupa cu comertul. Este inchisa total si poate fi incuiata, ca sa iti poti pastra bunurile in siguranta. Poti alege dintr-o multitudine de modele, forme si marimi. Unele dintre ele sunt accesorizate direct din fabrica cu rafturi pentru depozitare si cel putin o laterala este rabatabila permitand expunerea si vanzarea marfii exact ca intr-un magazin.
Desigur exista si remorci pentru camioane si utilaje grele, insa acelea intra in categorii speciale pentru ca este necesar de un atestat special pentru vehicularea automobilelor de tonaj mare.
Asadar, daca te intrebi ce remorca auto sa folosesti, speram ca acest articol sa-ti fie de folos si sa te ajute pentru a o alege pe cea mai buna pentru tine!
.