transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 19-07-2024 4.5468 lei 4.9692 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 24-02-2016

Transport rutier de marfa si persoane - domenii foarte profitabile, joburi foarte cautate

Transport rutier de marfa si persoane - domenii foarte profitabile, joburi foarte cautate

Transport rutier de marfa si persoane - domenii foarte profitabile, joburi foarte cautate

Transportul rutier de marfa si transortul rutier de persoane sunt doua domenii foarte dezvoltate in Romania, piete care reusesc sa genereze cifre de afaceri foarte mari pentru firmele implicate in aceasta zona de business. Totusi, domeniile sunt destul de diferite, iar profitabilitatea, desi foarte buna, este afectata de supra-taxare (in special in segmentul de transport marfuri) si de infrastructura care lasa mult de dorit (pe ambele segmente).

Spre exemplu, cei mai multi transportatori internationali din Romania preferau sa alimenteze cu motorina din afara granitelor tarii, cel putin inainte de ieftinirea carburantilor ca urmare a scaderii pretului barilului de petrol pe pietele internationale. Acest lucru se intampla din cauza nivelului ridicat al accizelor regasite in pretul motorinei, in Romania.

In cazul transportului de marfa, lipsa autostrazilor face ca timpii de rezolvare a "misiunilor" sa fie destul de mari. Totusi, cel mai uzual transport este cel rutier, mai ales in urma dezvoltarii retelelor moderne de retail. Supermarketurile si hipermarketurile, precum si alte business-uri din comert se bazeaza puternic pe transportul de marfa cu TIR-uri si alte autovehicule de mari dimensiuni, in functie de particularitatile business-ului.

Chiar daca transportul feroviar este mult mai ieftin, acesta este rentabil doar pentru volume mari si oricum nu poate acoperi nevoile curente ale retailerilor. Dezghetarea consumului din ultimii ani a dat din nou imbold afacerilor din domeniul transportului de marfuri, iar anii ce urmeaza sunt priviti cu optimism de jucatorii din aceast domeniu de afaceri.Transportul rutier de persoane a "inflorit" in Romania ca o consecinta directa a scaderii fluxului de pasageri in transportul feroviar. Sunt acuzate multe interese deloc legitime in aceasta privinta, dar si lipsa de capacitate a autoritatilor de a manageria in mod performant CFR Calatori. S-au infiintat extrem de multe linii de autocare si maxi-taxi in regim privat, inlocuindu-se chiar si unele linii asigurate in trecut de regiile de transport public din marile orase. Spre exemplu, in Constanta nu mai exista rute asigurate extra-urban de RATC, insa exista alte firme private care asigura transportul regional. Chiar daca si transportul rutier de persoane sufera din cauza infrastructurii deficitare, pasagerii pot totusi ajunge rapid la destinatie, pe cele mai multe rute.

Profitabilitatea ridicata a firmelor de transport marfa si persoane face ca si interesul pentru acest de joburi sa fie foarte ridicat. Multi isi doresc sa ajunga soferi profesionisti in domeniu, utile in acest sens fiind astfel de chestionare atestate arr, la mare cautare in mediul online. Exista mai multe meserii asociate acestor domenii, toate fiind cel mai probabil unele profitabile si pe termen mediu si lung in tara noastra.

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar