transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Servicii curatenie Cluj

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 26-03-2014

Vanzari mai mici cu 26% pe piata anvelopelor de masini, in 2013

Vanzari mai mici cu 26% pe piata anvelopelor de masini, in 2013

În 2013, valoarea vânzărilor de anvelope noi de autoturisme și camionete a înregistrat o scădere de 26% față de 2012, totalizând aproximativ 124,3 milioane de euro.

Cea mai importantă scădere s-a înregistrat la anvelopele destinate camionetelor (-39%). Segmentele de anvelopele de autoturisme și cel reprezentat de anvelopele pentru SUV-uri și autovehicule 4x4 au avut și ele scăderi considerabile, de -25%.

Vestea bună este că anvelopele de vară au înregistrat o creștere de 16% în valoare față de 2012, având în vedere că acest segment a fost puternic afectat în momentul în care Guvernul a decis obligativitatea echipării autoturismelor cu anvelope de iarnă. Pe fondul acestei legi, în ultimii 3 ani, piața anvelopelor a înregistrat o sezonalitate puternică în perioada octombrie – decembrie, atunci când cererea s-a îndreptat către anvelopele de iarnă. Practic, bugetele destinate achiziționării anvelopelor s-au cheltuit în mare parte pe acest segment în special în 2011, după care interesul a început să scadă.

“Anul trecut, valoare vânzărilor de anvelope de iarnă a înregistrat o scădere de -39%, cea mai mare din ultimii 3 ani. Rămâne de văzut dacă în 2014 piața va reuși să mai recupereze din pierderile înregistrate în 2012 și 2013 și dacă segmentul de vară va reuși să atragă în continuare o cerere importantă”, declară Ileana Tîlvan, Client Service Automotive Consumer Choices GfK România.
Piața uleiurilor de motor, în scădere ușoară

Valoarea vânzărilor de uleiuri de motor destinate autoturismelor și camionetelor a înregistrat în 2013 o scădere ușoară, de -2% față de 2012, însumând aproximativ 132,4 milioane de euro.

Scăderea s-a mai diminuat față de anul anterior, în 2012 aceasta fiind de -16% comparativ cu 2011. Din punctul de vedere al structurii pieței, ea este corelată cu parcul auto: piața este dominată de uleiuri destinate mașinilor pe benzină, dar și de uleiuri cu o vâscozitate ridicată, cele de 10w40 reprezentând aproape 40%, parcul auto român fiind încă unul îmbătrânit.

În comparație cu 2012, segmentul de uleiuri de motor destinate mașinilor pe motorină a înregistrat o ușoară creștere, de +4%. Acest lucru este  ușor de explicat dacă ținem seama de importul masiv de mașini second hand din UE,  majoritatea fiind diesel.

Rezultatele se bazează pe studiile desfășurate regulat încă din ianuarie 2011 pe panelul de retail al GfK care monitorizează vânzările magazinelor auto specializate din România.

Prezentă pe piaţa locală din 1992, GfK România este, de peste 12 ani, institutul numărul 1 de cercetare de piaţă, cu o cifră de afaceri de aproape 12,5 milioane euro în 2012. Activităţile GfK România sunt structurate în două sectoare, Consumer Choices şi Consumer Experiences.

În sectorul Consumer Choices adunăm continuu informaţii despre vânzarile din retail a bunurilor de consum tehnologice şi date despre consumul media.

Sectorul Consumer Experiences este specializat în probleme de marketing operaţional şi strategic în practic toate industriile şi pieţele.

Grupul GfK este una dintre cele mai mari companii de cercetare de piaţă din lume, cu peste 13.000 de experţi care se dedică zi de zi descoperirii de noi perspective asupra modului în care oamenii trăiesc, gândesc şi cumpără, în peste 100 de ţări.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
matzcrorkz
lc5ZyG Great, thanks for sharing this post.Thanks Again. Will read on...
crorkz
iehrCE Major thanks for the article post. Want more.
crorkz matz
6ZepLD Thank you for your post. Will read on...
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar