transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 13-06-2024 4.629 lei 4.9766 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 08-02-2020

Curs valutar de peste 4,8 lei sau chiar 4,9 lei pentru un euro? Care sunt asteptarile pentru 2020

Curs valutar de peste 4,8 lei sau chiar 4,9 lei pentru un euro? Care sunt asteptarile pentru 2020

Incepand de la finalul lunii noiembrie 2019 si pana la inceputul lunii februarie 2020, cursul valutar BNR leu - euro a fost extrem de linistit, aproape ireal de monoton in jurul valorii de 4,78 lei pentru un euro. Acest lucru s-a consemnat in contextul unor valori in crestere fata de perioadele anterioare, un salt determinat, conform specialistilor, de inflatie, datorii publice si alti indicatori economici, urmare a politicilor de stat. Sa nu uitam ca la inceputul lui 2019 euro era cotat in jurul valorii de 4,66 lei pentru un euro pe data de 4 ianuarie, cresterea rapida fiind consemnata inca din cursul acelei luni - datele istorice si la zi pot fi consultate pe bnr-cursvalutar.ro.

La final de 2019, analistii au estimat ca in anul 2020 cursul leu - euro va creste semnificativ, peste valoarea de 4,8 lei pentru un euro. Conform datelor din Indicatorul de Incredere Macroeconomica, majoritatea analistilor financiari CFA Romania estimeaza ca in anul 2020 cursul leu-euro se va deprecia pana la peste 4,82 lei in 6 luni si pana la peste 4,86 lei spre final de an. Mai mult decat atat, exista analisti care vad cursul euro la final de 2020 chiar si la 4,9 lei!

Interesant este ca la data la care Guvernul Orban a cazut in urma unei motiuni de cenzura initiate in Parlament, cursul valutar euro - leu a inregistrat o scadere neateptata, desi nu mare, insemnata in contextul stabilitatii din ultimele 2 luni. Guvernatul BNR, Mugur Isarescu, explica insa ca astfel de miscari au legatura cu actorii mari din piata si mai putin cu evenimentele politice, la care investitorii par sa devina imuni.

La momentul redactarii acestui articol, cursul este 4,7642 lei pentru un euro.

Cursul mediu pentru intreg anul 2019 a fost de 4,7452 lei. Anul 2020 va fi marcat de evenimente politice importante si acestea conteaza destul de mult pentru datele economice. Cresterile de costuri la bugetul de stat (cresteri de salarii, de pensii, poate si de alocatii) ar determina implicit presiune pe cursul de schimb valutar. Acest lucru inseamna si costuri mai mari la importuri si scumpiri in lant in comert si chiar si mai departe in toate ramurile economice.

Este de asteptat ca BNR sa mentina cursul de schimb valutar intr-o zona de confort, de echilibru, departe de oscilatii majore. Totusi, intrarea in segmnetul 4,80 - 4,90 nu este deloc improbabila, ba chiar asteptata de cei mai multi analisti. Cel mai probabil, depasirea pragului de 4,80 lei va face euro sa nu mai scada sub acest nivel. Totul depinde de datele economice si mai ales de actiunile politice, sperandu-se ca acestea sa nu fie doar indreptate spre reclama electorala, ci bazate pe fundamente economice.

Cei care au nevoie de informatii complete valutare pot sa acceseze curs-valutarbnr.ro pentru curs valutar la zi, dar si pentru informatii istorice si alte date utile. Sa nu uitam ca inca exista romani cu credite in valuta, iar aici se pot gasi toate cursurile valutare. In plus, cei care calatoresc sau fac plati internationale pot folosi aplicatia de convertor valutar disponibila de asemenea online.

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar