transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 20-08-2019 0 lei 0 lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Servicii seo

Curierat rapid Bucuresti

Expert Contabil Constanta

Transport caini

Tigara Electronica Smokemania

Deblocari usi metalice

ponturi pariuri sportive

Generator curent

BaniiNostri.ro

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 17-12-2013

Grosimea minima a polistirenului pentru termoizolatii ar trebui sa fie de 15 cm - studiu ROMEPS

Grosimea minima a polistirenului pentru termoizolatii ar trebui sa fie de 15 cm - studiu ROMEPS

Asociația Producătorilor de Polistiren Expandat din România – ROMEPS a finalizat un studiu privind condițiile tehnice de aplicare a polistirenului pe fațade.
 
“Ca urmare a calculelor efectuate de specialiștii noștri, a reieșit că grosimea minimă a polistirenului pentru fațade (EPS80) ar trebui să fie de 15 cm pentru a atinge maximum de eficiență energetică, atât vara cât și iarna. Este un fapt deja cunoscut că în spațiul european, la astfel de lucrări, se folosesc chiar dimensiuni mai mari, de până la 20 de cm. Noi am inclus aceste concluzii într-un document mai amplu, care sperăm să contribuie la reglementarea unor situații neconforme prezente în construcții”, declară Marin Cruțescu, director executiv ROMEPS. Documentul tehnic realizat de către specialiștii ROMEPS se numește “Ghidul de utilizare al polistirenului” și va fi distribuit începând de anul viitor către firmele de construcții, arhitecți, producători și, nu în ultimul rând, către organele reprezentative ale statului.

“Din calculele noastre, folosirea polistirenului de 15 cm, nu ar trebui să crească costurile termosistemului pe ansamblu cu mai mult de de 5 procente, însă impactul asupra eficienței lucrării de termoizolație este unul uriaș. Mai mult, țara noastră trebuie să producă până la mijlocul anului viitor o serie de măsuri concrete pe baza Protocolului semnat cu Uniunea Europeana, denumit  20-20-20, care prevede că până în anul 2020 România să își reducă fata de anul 1990 noxele cu 20 procente, să producă minim 20% din energia totală cu surse regenerabile și să reducă consumul de energie cu 20 procente. Țara noastră trebuie să spună concret ce va face pe aceste direcții, iar creșterea eficienței energetice a majorității clădirilor, care se află acum în stadiile C,D, și E, la clasele A și B de energie, ar putea să însemne un punct forte al nostru în acest proces”, precizeză Marin Cruțescu.

Pe ansamblu, din datele asociației, piața de polistiren expandat a scăzut în acest an cu aproximativ 15 procente, reușind să recupereze în toamnă decalajul înregistrat în prima jumătate a anului.“În ciuda acestei scăderi cantitative, putem spune că in piața s-a simțit un reviriment al materialelor de calitate. Astfel, față de anii precedenți, avem o creștere de până la 20 de procente a consumului de polistiren recomandat de standardele în vigoare pentru diverse aplicații, inclusiv termoizolații. Acest fapt demonstrează că se conturează o tendință în piață care merge spre folosirea corectă a materialelor”, menționează Marin Cruțescu.

“Pentru anul viitor mizăm pe o creștere a pieței pentru că suntem presați de Europa să adoptăm măsuri concrete care să vizeze eficiența energetică și mai ales că 90% din fondul locativ la nivel național (blocuri și locuințe individuale) nu sunt reabilitate termic. Atât autoritățile centrale, cât și cele locale ar trebui să revină cu programe care să stimuleze termoizolarea, atât a blocurilor, dar și a locuințelor individuale. Fie că sunt asociații de bloc sau persoane private care dețin case, aceștea ar trebui stimulațe în egală măsură să realizeze astfel de lucrări de reabilitare”, mai adaugă Marin Cruțescu.    

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar