transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 18-04-2024 4.6739 lei 4.9754 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 08-02-2013

Analistii XTB: Un divort intre Marea Britanie si UE ar putea afecta serios economia britanica

Analistii XTB: Un divort intre Marea Britanie si UE ar putea afecta serios economia britanica

Marea Britanie ar putea părăsi Uniunea Europeană în 2017, iar efectele „divortului” ar putea fi serioase pentru economia britanică, arată o analiza coordonată de XTB România, prima de acest gen dintr-o serie care va oferi lunar perspectivele specialistilor Grupului XTB din Europa si ale colaboratorilor acestuia din Asia si America Latină asupra celor mai relevante subiecte economice internationale.

Premierul britanic David Cameron a sustinut pe 23 ianuarie un discurs îndelung anticipat, amânat în mai multe rânduri – initial era programat înainte de Crăciun – care a confirmat sperantele euroscepticilor propriului partid: Marea Britanie ia în discutie părăsirea Uniunii Europene. Decizia va depinde de felul în care se va construi noua Uniune Europeană, iar cetătenii britanici ar urma să aibă un cuvânt de spus. Sondajele de opinie actuale arată că un vot separatist nu e doar posibil, ci chiar probabil. Referendumul va avea loc până la finele lui 2017, în situatia în care balanta politică nu înclină spre un partid sau o aliantă mai apropiată de UE după alegerile din 2015.

Este un demers cu implicatii ample, dar motivatia sa este ”electorală”, în opinia lui Miguel Angel Rodriguez, analist al XTB Spania: ”Regatul Unit are propria sa politică monetară si fiscală si propriul curs de schimb, nefiind limitat de restrictiile si retinerile impuse altor tări. De fapt, în ultimii ani, moneda britanică a avut de câstigat, fiind considerată un activ de refugiu în fata incertitudinilor din Europa.” Orientarea agresivă ar putea avea însă si o altă miză în afara celei electorale: obtinerea unei pozitii de negociere puternice pentru a păstra neatinse regulile care guvernează acum centrul financiar londonez, City.

Scenariul părăsirii Uniunii este cu sigurantă în spectrul posibilului, dar impactul asupra economiei reale este interpretat diferit.

”Deficitul comercial cu UE este de aproximativ 45 de mld. de lire sterline pe an. O iesire din Uniune nu ar schimba substantial cifrele, fiind de asteptat păstrarea acordului bilateral, dar Marea Britanie ar pierde posibilitatea de a avea un cuvânt de spus în schimbări ale politicilor viitoare care ar putea-o afecta negativ”, sustine Miguel Rodriguez. „Momentul nu e potrivit”, consideră Daniel Gravier, directorul general al XTB Franta: ”Cred că acum nu e momentul pentru a fi de unul singur. Dacă Marea Britanie ar fi  suficient de bogată  pentru a lua această decizie, ar putea avea sens, dar nu este cazul deocamdată. Iesirea din grupul european ar aduce probleme de stabilitate care nu ar fi bine primite de pietele financiare. Cu toate acestea, cu 27 de membri, UE va putea gestiona cazul Marii Britanii, dar sper că premierul Cameron are o strategie bine gândită, fiindcă nu este loc de întoarcere.”

Un dezacord mai limpede exprimat se găseste la Katrin Ehling, analist al XTB Germania:  ”Dacă Marea Britanie ar iesi din UE, ar fi un obstacol sever pentru Uniune. Pentru britanici, ar fi o adevărată prăbusire. Nu este nicio îndoială că Marea Britanie va supravietui in afara UE, cu toate acestea, întrebarea decisivă este cât de mult va suferi aceasta în urma independentei.” Una din problemele principale ar fi statutul centrului financiar londonez, care acum este văzut ca o poartă de intrare pentru UE, având în acelasi timp infrastructura si masa de oameni pregătiti necesare operatiunilor complexe. Acest statut ar fi pus sub semnul întrebării: ”Londra ar pierde piata unică si rolul său crucial ca centru financiar. Mai mult, prosperitatea britanicilor ar putea scădea pe măsură ce exporturile devin mai scumpe si companiile aleg să se mute spre Europa continentală.”

„În prezent, Marea Britanie e contribuitor net cu aproximativ 9 mld. de lire la bugetul european. Părăsirea UE ar însemna economisirea unei sume reprezentând 0,6% din PIB, dar ar afecta negativ economiile unora dintre partenerii comerciali, rezultând un efect net redus”, crede Miguel Rodriguez. „Iesirea în conditiile curente (criză si aversiune la risc) ar avea un impact minor asupra economiei, dar într-un scenariu de revenire si depăsire a crizei, efectul ar fi negativ pentru Regatul Unit din cauza izolării politice si a unei influente reduse.”

„Moneda britanică este în retragere, pierzând 5,44% fată de Euro în ianuarie. O parte din depreciere poate fi pusă pe seama sentimentului depăsirii crizei din Europa, însemnând retragerea capitalurilor care fuseseră puse la adăpost la Londra, dar o bună parte tine de ipoteza desprinderii tării de blocul european”, este de părere Claudiu Cazacu, analistul sef al XTB România. „Trendul de scădere a lirei este sustinut si de politica de injectii de lichiditate a băncii centrale, dar presiunea negativă a unei separări de UE ar putea să devină mai puternică în preajma referendumului”, adaugă Claudiu Cazacu.

„Iesirea Marii Britanii nu este un fapt sigur, iar aruncarea ipotezei pe masa discutiilor cu partenerii europeni poate avea ca scop mărirea fortei de negociere, dar jocul este periculos. Cetătenii britanici ar putea să se răzgândească în privinta independentei, dacă argumentul economic devine convingător. Aceasta s-ar întâmpla in situatia depăsirii crizei europene dublată de  o definire a unor criterii clare de luare a deciziilor, care să respecte dreptul la diferentă. În orice caz, tabăra euroscepticilor si a celor care vor autonomie totală fată de Bruxelles nu va fi usor de redus la tăcere. Solicitările Londrei ar putea fi greu de digerat într-o Europă care are de netezit numeroase diferente nationale pentru a duce mai departe proiectul comun”, concluzionează Claudiu Cazacu. În ciuda diversitătii opiniilor, analistii XTB sunt de acord într-o privintă: în scenariul ”divortului”, suferinta economiei britanice ar fi sensibil mai mare decât cea provocată Europei. 

Claudiu Cazacu - Analist Sef XTB Romania

Claudiu Cazacu, analist-sef XTB România, s-a alăturat companiei în decembrie 2009. În cadrul functiei pe care o detine, Claudiu este responsabil cu dezvoltarea de produse si servicii noi, materiale de analiză fundamentală si tehnică si de interactiunea cu clientii prin seminarii difuzate live. Claudiu a absolvit Facultatea de Limbi si Literaturi Străine, Universitatea din Bucuresti (2005), Facultatea de Electronică, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, Universitatea Politehnică Bucuresti (2005), si Facultatea de Finante, Bănci si Burse de Valori, în cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti (2012).

Daniel Gravier – Director General XTB Franta

Daniel Gravier a abosolvit un masterat in economie si management si un masterat specializat în finante la prestigioasa institutie Ecole superieure libre des sciences commerciales appliquees (ESLSCA). Acesta a debutat în cariera de analist financiar la Banca Frantei si s-a specializat, ulterior, în instrumente financiare derivate, reusind să îsi clădească o carieră de succes atât în Franta, cât si în Anglia. Având o experientă profesională vastă si o notorietate dobândită în urma multiplelor aparitii în mass media, Daniel s-a alăturat echipei XTB în anul 2011, pentru a participa la dezvoltarea sucursalei din Franta.

Katrin Ehling – Analist XTB Germania

Katrin Ehling este specializată în piete de capital în cadrul XTB Germania, aria sa de expertiză fiind modul în care cifrele cheie, analizele de piată si stirile din domeniul financiar influentează pietele de capital. După ce a studiat economia în Anglia, Katrin a obtinut certificatul de trader acreditat pe Eurex. Intrarea ei în echipa XTB s-a produs în anul 2012, după dobândirea unei experiente internationale pe pietele din Londra si Asia.

Miguel Angel Rodriguez – Analist XTB Spania

Personalitate marcantă a pietei de brokeraj din Spania, Miguel Angel a fost director executiv al departamentului de tranzactionare valutară al Băncii Santander între 2003 si 2009. Cu XTB colaborează din anul 2010, ca specialist în macroeconomie si schimb valutar. Acesta militează pentru o activitate de tranzactionare bazată pe educatie, pe cunoasterea principiilor fundamentale si a mecanismelor pietei si sustine că numai prin identificarea si analiza acestora se poate realiza o tranzactie profitabilă. Este autorul cărtii de succes „Aproximarea pietei valutare pentru investitori”.

X-Trade Brokers Dom Maklerski este lider pe piata de brokeraj în Europa Centrală si de Est. Înfiintată în 2002, în Polonia, compania are peste 20 de sucursale în Europa, Asia si America de Sud.  În România, X-Trade Brokers Dom Maklerski SA Sucursala Bucuresti (XTB România) este activă pe piată din 2009. Compania oferă acces la pietele valutare (forex), de mărfuri si de capital (actiuni si indici bursieri în pietele majore si cele emergente). XTB România oferă tehnologie de vârf clientilor săi prin intermediul platformelor de tranzactionare în versiune desktop si mobilă. Compania se implică activ în programe de educare pe teme de analiză tehnică si fundamentală, psihologia investitorului si managementul riscului.  Prin tehnologie, educatie, suport individual si servicii de vârf pentru clienti, XTB România creează conditiile pentru succes. XTB România face eforturi constante pentru a îmbunătăti calitatea serviciilor pe care le oferă clientilor săi. Astfel, analistii XTB România sustin periodic prezentări pe teme relevante pentru pietele financiare si sunt disponibili zilnic pentru întâlniri cu clientii. În România, XTB România este reglementată si supervizată de Comisia Natională a Valorilor Mobiliare (CNVM). 

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Giorge
Harris, also said in an interview, “The U.S. ecomony is in a very dangerous situation. If the international oil price hikes to 150 U.S. dollars a barrel level, or a huge U.S. fiscal policy mistakes, the ecomony is likely to return to recession. But generally speaking, I think these assumptions are not likely to occur. “
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar