transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 08-12-2024 4.7033 lei 4.9773 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 11-02-2016

Analiza Tradeville: Randamente pozitive in 2016 din active de refugiu si investitii inverse pe bursele de actiuni

Analiza Tradeville: Randamente pozitive in 2016 din active de refugiu si investitii inverse pe bursele de actiuni

Într-un an marcat de incertitudine, pe fondul îngrijorărilor legate de China, probabilitatea unui picaj abrupt al burselor de actiuni din Europa si Statele Unite creste pe zi ce trece. Prin urmare, activele de refugiu traditionale precum titlurile de stat americane, aurul si yenul japonez au început anul în fortă, asigurând randamente de până la 11% în 2016.
 
Românii care doresc să beneficieze de randamente pozitive sau să îsi protejeze portofoliile de o scădere importantă a burselor de actiuni au acces cu dificultate la aceste active în mod direct. Totusi, pot investi în fonduri de investitii listate la bursă care detin astfel de active (ETFs – Exchange Traded Funds), devenind în mod indirect proprietari ai unei proportii din respectivele detineri.

Pentru metalul pretios, o variantă de plasament este SPRD Gold Trust (GLD), un fond de investitii listat la bursă cu acoperire fizică în aur (+11% în 2016). În cazul titlurilor de împrumut americane, o rută este 20+ Year Treasury Bond ETF (TLT), care s-a apreciat cu aproape 7% de la începutul anului, iar pentru cei interesati de yenul japonez există CurrencyShares Japanese Yen Trust (FXY, +2.7% în acest an).

De remarcat că si obligatiunile de stat germane sau nipone au afisat randamente pozitive semnificative pe seama măsurilor stimulative promise sau introduse de băncile centrale din cele două economii. Astfel, 3x German Bund ETN (BUNT) a câstigat 16% în debutul anului, iar DB 3x Japanese Government Bond Futures ETN (JGBT) a urcat cu 7%. Aceste două ETF-uri sunt, însă, potrivite unor investitori cu un profil mai ridicat de risc, dată fiind lichiditatea mai scăzută.



O alternativă de a profita sau de a obtine protectie împotriva scăderilor de pe bursele de actiuni o reprezintă achizitionarea de ETF-uri inverse, care oferă randamente inverse fată de evolutiile activelor în baza cărora sunt construite. Un astfel de ETF invers pe bursa americană este Short S&P500 (SH, +8% în 2016), în timp ce pentru bursele europene investitorii pot alege UltraShort MSCi Europe ETF (EPV, +22% în acest an).

China, marea necunoscută în 2016
 
Îngrijorările tot mai mari în privinta Chinei sunt absolut justificate. În perioada cuprinsă între 2005 si 2015, activele totale în sistemul bancar chinez au crescut de la 5 trilioane USD la aproape 35 trilioane USD, din care creditele reprezintă foarte probabil 60-70%. Economic vorbind, aceasta a fost o decadă sclipitoare pentru China, cu rate de crestere economică formate din două cifre, sustinute de creditare. Sectorul industrial si gradul de urbanizare au avut dezvoltări exponentiale. Pe de altă parte, piata imobiliară si bursa locală de actiuni au cunoscut unele dintre cele mai teribile excese speculative din istorie.

Prin urmare, în prezent, economia chineză alunecă, iar filierele acestui fenomen sunt în bună parte structurale, dificil de întors sau chiar întrerupt. Excesele speculative s-au dezintegrat abrupt. Chinezii au credite neperformante în valoare de aproape 2 trilioane USD, adică 20% din PIB-ul tării, conform unor estimări private conservatoare. Iesirile de capital din China, un sistem teoretic încă închis, au fost anul trecut de aproape 1 trilion USD. Lichiditatea devine insuficientă, iar costul acesteia este încă prea mare, dobânzile reale, ajustate cu deflatia la nivelul producătorilor, situându-se la aproape 10%. Iar Beijingul îsi propune acum prea multe obiective în paralel: tranzitia economiei de la un model bazat pe exporturi si industrie la unul axat pe consum intern si servicii, liberalizarea practicilor economice, internationalizarea pietelor de capital, stoparea coruptiei.

Întrebarea esentială este dacă autoritătile de la Beijing vor fi capabile să implementeze solutii creative si radicale, în conditiile în care au demonstrat până acum doar improvizatii si incoerentă, iar celelalte economii si pietele financiare din întreaga lume nu vor rămâne imune la deciziile Chinei. În aceste conditii, asistenta unui broker specializat, cuplat permanent la miscările pietelor si deciziile autoritătilor globale, va fi critică, iar alocarea unei părti a capitalului într-un fond de investitii cu o agendă global macro flexibilă este o optiune care nu trebuie ignorată.
 
Tradeville este lider de piată în online trading, fiind prima companie din România care a dezvoltat o platformă de tranzactionare online, ceea ce a consacrat-o ca fiind singurul intermediar care, în ultimii zece ani, s-a mentinut în top zece al intermediarilor de retail de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si pe primele două pozitii în rândul caselor de brokeraj după cifra de afaceri.

Din grupul Tradeville mai face parte Societatea de Administrare a Investitiilor Vanguard Asset Management, al cărei obiect principal de activitate este administrarea fondurilor de investitii ETF BET Tradeville si Global Investing Fund (GIF).

Compania pune la dispozitia clientilor o gamă variată de produse – actiuni, obligatiuni, derivate CFD (contracte pentru diferentă) pe actiuni si indici internationali, perechi valutare si mărfuri, fonduri de investitii listate (ETFs), precum ETF BET Tradeville, adecvat pentru o politică pasivă de investitii, sau ETF-uri internationale care permit expuneri pe diverse industrii, zone geografice sau clase de active – ceea ce le permite acestora să investească în instrumentele si portofoliile de instrumente financiare care li se potrivesc cel mai bine, în functie de profilul lor de risc.

Lider în implementarea inovatiilor tehnologice pe piata de capital, Tradeville oferă aplicatii online simple pentru investitorii la început de drum, precum si aplicatii avansate si customizabile web, desktop, pentru tabletă si telefon mobil, destinate traderilor activi. Compania este, de asemenea, recunoscută pentru promptitudinea serviciilor de asistentă online furnizate prin chat-ul Live Help, cu răspunsuri în maximum 2 minute la orice întrebare în intervalul orar 09.00 – 18.00, si prin email, la adresa helpdesk@tradeville.eu, cu răspunsuri în maximum 15 minute, în functie de complexitatea solicitării.

Pentru a evita orice conflict de interese, Tradeville nu este contraparte în tranzactiile clientilor pe derivate CFD.

SSIF Tradeville SA este autorizată de CNVM prin Decizia nr. 2225/15.07.2003.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar