transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 28-03-2024 4.5892 lei 4.971 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 08-11-2011

Cazul unei noi devalorizari fortate a francului elvetian - editorial Tradeville

Cazul unei noi devalorizari fortate a francului elvetian - editorial Tradeville La sfarsitul lunii trecute am notat perceptia unei asimetrii in termeni de risk/reward care urma sa fie favorabila unei expuneri long EUR/CHF (vedeti „EUR/CHF: sub 1,20 inca nu se trece”; site-ul Tradeville, 28 octombrie, si „Japonia intervine impotriva yenului”; site-ul Tradeville, 31 octombrie). Sugeram atunci ca dintr-o perspectiva de tranzactionare o expunere long EUR/CHF putea fi splitata in doua parti: o parte destinata specularii unor episoade de apreciere a cursului in intervale stranse (aria 1,21 – aria 1,24, de exemplu), si o alta parte mentinuta pentru perspectiva unei aprecieri mai importante generate fie exclusiv de investitori fie de o recentrare oficiala a pragului de toleranta mai sus de 1,20.

Pe parcursul ultimelor trei zile cursul EUR/CHF s-a apreciat de la aproape 1,21 la peste 1,24 in aceasta dimineata, dar cu datele disponibile acum un jucator ar trebui sa ia in considerare mentinerea integrala a unei expuneri long EUR/CHF pentru a specula exclusiv cazul unei recentrari a pragului oficial de toleranta mai sus de 1,20. Motivul acestei reconsiderari se refera la faptul ca aprecierea curenta a cursului EUR/CHF este generata nu de zvonuri ci de semnale oficiale si cifre fundamentale care sprijina ipoteza unei noi devalorizari fortate a francului elvetian.

Pe de o parte avem o reiterare a faptului ca banca centrala a Elvetiei nu va ezita sa ia masuri suplimentare destinate combaterii presiunilor deflationiste, si notati ca cifrele anuntate ieri au indicat ca in octombrie preturile la nivelul consumatorilor au scazut cu 0,1% atat fata de luna precedenta cat si anualizat, fata de cresteri de 0,3% si respectiv 0,5% inregistrate in septembrie (iar asteptarile se concentrau pe cresteri ale preturilor si in octombrie). Notati totodata ca duminica guvernatorul bancii centrale a Elvetiei, Philipp Hildebrand, a declarat pentru publicatia locala NZZ am Sonntag ca institutia este pregatita sa ia masuri suplimentare daca francul nu se depreciaza in timp. Este interesant de observat ca guvernatorul a evidentiat riscul ca francul sa nu se deprecieze, nu pe acela al unei aprecieri.

Pe de alta parte avem o intensificare a suportului vocal exprimat de patronate si organizatii profesionale in sprijinul unei noi devalorizari fortate a francului.

Este dificil de spus cat de aproape este intr-adevar banca centrala de o recentrare a pragului oficial de toleranta pentru EUR/CHF mai sus de 1,20.
Dar asimetria risk/reward asociata unei expuneri long ramane valida.

Cel mai important risc la adresa unei expuneri long EUR/CHF se refera la o recentrare a pragului oficial de toleranta mai jos de 1,20, dar aceasta perspectiva continua sa fie extrem de improbabila. Un alt risc este cel al accentuarii crizei zonei euro si/sau o prabusire a pietelor financiare in general, caz in care probabil investitorii ar putea recurge din nou la parcarea lichiditatilor in franc elvetian – si notati ca dupa 6 septembrie (data la care banca centrala a Elvetiei a anuntat pragul 1,20) carry-ul negativ asociat refugierii in franc elvetian s-a redus gradual. In august dobanzile interbancare elvetiene la scadente scurte s-au prabusit dar trendul s-a inversat in saptamanile recente, iar decizia surprinzatoare a Bancii Centrale Europene de saptamana trecuta de a taia rata cheie a provocat o scadere abrupta a dobanzilor interbancare pentru euro la scadente scurte (grafic). Banca centrala a Elvetiei ar trebui sa se asigure ca investitorii care doresc sa parcheze capitaluri in franc elvetian nu vor fi recompensati din perspectiva carry-ului, si asta va presupune probabil noi interventii ale institutiei in piata monetara locala.

Dar chiar la un carry defavorabil francului elvetian, potrivit patronatelor si organizatiilor profesionale pragul 1,20 este insuficient pentru a preveni deteriorari structurale ale economiei locale. Si asa cum am vazut din cifrele publicate ieri, este insuficient de asemenea pentru a intrerupe presiunile deflationiste.

Cazul unei noi devalorizari fortate a francului elvetian pare justificat din perspectiva premiselor si perceptiilor fundamentale, si se bucura acum de un larg consens la nivel politic si la cel al afacerilor locale si al bancii centrale.


Mihai Nichisoiu
Analist piete internationale
Tradeville S.A.


SSIF Tradeville SA nu face consultanta de investitii si nici recomandari de investitii. Rapoartele prezentate de societate reprezinta simple materiale informative care prezinta in mod obiectiv date despre piete financiare, emitenti si sectoare de activitate. Societatea noastra nu isi asuma responsabilitatea pentru tranzactiile efectuate pe baza acestor Rapoarte.

SSIF Tradeville SA nu are interese proprii, de nicio natura, inclusiv financiara si nici nu se afla (societatea, persoanele relevante din cadrul societatii sau orice persoane implicate cu acestea) in situatii de conflict de interese cu emitentii la care se refera Rapoartele. SSIF Tradeville SA a elaborat si implementat in cadrul societatii o Procedura interna pentru evitarea si gestionarea conflictelor de interese; in situatia in care conflictele de interese nu pot fi evitate, acestea vor fi aduse la cunostinta publicului cel tarziu la data furnizarii Rapoartelor. Datele utilizate pentru redactarea Rapoartelor au fost obtinute din surse considerate a fi de incredere, insa nu avem nicio garantie privind corectitudinea acestora.

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.

S.S.I.F. Tradeville S.A., B-ul. Unirii 19, bl. 4B, Bucuresti, Romania tel: (021) 336 93 25, fax: (021) 336 92 33; Autorizata prin Decizia CNVM nr. 398/15.02.2005.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Ravali
June 27, 2011Workshopul a fost eaoxatrdinrr.Aveam informatii putine despre Alexandru, de obicei ma informez inainte sa merg la evenimente de genul asta, dar imi doream sa aflu niste raspunsuri cat mai rapid despre social media, dar mai ales despre FB.Am aflat raspunsuri, am primit o structura interesanta despre social media si am invatat multe lucruri folositoare. Materialul a fost foarte bun, excelent structurat si bine prezentat!  
Becky
If your articles are alawys this helpful, "I'll be back."
Suevonne
Ab fab my gdoloy man.
Snowy
I am totlaly wowed and prepared to take the next step now.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar