transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 28-03-2024 4.5892 lei 4.971 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 09-01-2012

Cifrele si evenimentele ce au marcat anul 2011

Cifrele si evenimentele ce au marcat anul 2011 Anul 2011 a fost marcat de numeroase evenimente pe toate planurile: social, politic, economic. Multe dintre acestea au schimba evolutia si principiile de guvernare politico-economice in numeroase state. In urmatorul articol este prezentata o retrospectiva a unor importante evenimente avute loc pe parcursul anului 2011 ce au contribuit la schimbarile climatului economic.

IANUARIE

1 ianuarie: Ungaria preia presedintia Consiliului Uniunii Europene pentru prima oara de la aderarea sa in 2004.
24 ianuarie: presedintele francez Nicolas Sarkozy lanseaza presedintia Frantei la G8.

FEBRUARIE

25 februarie: in cadrul alegerilor anticipate din Irlanda, partidul premierul irlandez Brian Cowen obtine o infrangere istorica, fiind prima victima a crizei datoriilor europene.

MARTIE

11 martie: cutremur in Japonia de 9.0 grade, urmat de un tsunami masiv. In urma acestora apare o criza nucleara la centrala Fukushima, cea mai mare din ultimii 25 de ani, dar si o criza a aprovizionarii cu energie electrica in zona, si o rationalizare a acesteia in zona capitalei Tokyo. Peste 27.
000 de persoane au fost disparute sau ucise, peste 146.000 de cladiri distruse in intregime sau partial, si un cost total al pagubelor de circa 309 mld USD.

APRILIE

1 aprilie: agentia de rating Fitch retrogradeaza Portugalia cu trei trepte la nivelul BBB-, cel mai scazut calificativ investitional, cu perspectiva negativa. La 5 aprilie, Moody’s scade ratingul obligatiunilor guvernamentale portugheze pe termen lung de la calificativul A3 la Baa1.
6 aprilie: China decide inasprirea politicii monetare, ridicand pentru a patra oara in 6 luni dobanda cheie, de la 6.06% la 6.31%, cu scopul temperarii cresterii rapide a preturilor.

MAI

16 mai: ministrii de finante ai zonei euro aproba oficial un ajutor financiar de 78 mld euro Portugaliei, care devine a treia tara din zona euro care primeste fonduri de urgenta, dupa Irlanda si Grecia.

IUNIE

13 iunie: Standard & Poor's a retrogradat cu trei trepte ratingul Greciei, de la "B" la "CCC", devenind tara cu cel mai mic rating din lume. Acesta este ultima treapta de rating inaintea starii de default (faliment).

IULIE

6 iulie: agentia Moody’s retrogradeaza ratingului Portugaliei cu patru trepte de la Ba2 la Baa1 (junk) cu perspectiva negativa. La 24 noiembrie si agentia Fitch revizuieste in scadere ratingul de la BB+ la BBB- (junk). Standard & Poor's este singura dintre marile agentii care acorda inca statului portughez rating recomandat pentru investitii.
22 iulie: oferta prin care statul roman vrea sa vanda 9,84% din actiunile OMV Petrom (SNP) esueaza deoarece investitorii au subscris mai putin de 80% din titluri, nivelul minim pentru ca operatiunea sa fie un succes.

AUGUST

2 august: Senatul SUA aproba ridicarea plafonului de indatorare a SUA la peste 14.500 de mld de USD, la cateva zile diferenta de intrarea in incapacitate de plata a SUA, astfel datoria publica a tarii depaseste PIB-ul inregistrat de aceasta in 2010, de 14.520 de mld USD. 
3 august: Banca Nationala a Elvetiei decide reducerea dobanzii cheie la “aproape zero” de la nivelul de 0.25%, in incercarea de a opri aprecierea puternica a francului elvetian, asaltat de investitorii care vor sa se adaposteasca de problemele din Europa si SUA.
6 august: agentia de rating Standard & Poor’s retrogradeaza ratingul SUA pentru prima oara in istoria tarii de la calificatiful AAA la nivelul AA+ cu perspectiva negativa.

SEPTEMBRIE

6 septembrie: banca centrala elvetiana a publicat un comunicat prin care anunta decizia de a fixa cursul francului la un nivel minim de 1,2CHF pentru un euro. "Supra-evaluarea francului elvetian ameninta economia elvetiana si mareste riscul unui proces deflationist", se arata in anuntul SNB.

OCTOMBRIE

4 octombrie: agentia de rating Moody’s decide taierea ratingului Italiei de la Aa2 la A2 cu perspectiva negativa, pentru prima oara de dupa 1993.
12 octombrie: rata somajului in Marea Britanie creste la 8.1%, cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani.
13 octombrie: agentia de rating Fitch anunta taierea ratingului bancii elvetiene UBS de la A+ la A si mentine sub supraveghere alte 12 banci.
13 octombrie: ratingul Spaniei este diminuat de catre agentia Standard & Poor’s de la AA la AA- din cauza somajului ridicat, a conditiilor din ce in ce mai dificile de pe piata de credit si a gradului ridicat de indatorare a sectorului privat.
27 octombrie: liderii zonei euro ajung la un acord in cadrul intalnirii de la Bruxelles asupra consolidarii Fondului European de Stabilitate Financiara (FESF), recapitalizarii bancilor si stergerii a 50% din datoriile Greciei fata de banci.

NOIEMBRIE

1 noiembrie: Australia decide pentru prima oara de la inceputul crizei financiare reducerea dobanzii de referinta de la 4.75% la 4.50%. La data de 6 decembrie, Royal Bank of Australia reduce iar dobanda la 4.25%.
1 noiembrie: Banca Japoniei intervine pentru a treia oara in 2011 in piata valutara pentru a deprecia cresterea yenului. Ultimele doua actiuni ale bancii centrale nipone au avut loc in 17-18 martie, dupa cutremur, si in 4 august. In noiembrie s-a efectuat o cumparare de 130 mld de dolari (10.300 mld yeni).
2 noiembrie: BNR decide reducerea ratei dobanzii de politica monetara de la 6.25% la 6.00%.
3 noiembrie: in cadrul unei conferinte de presa, guvernatorul Federal Reserve, Ben Bernanke, diminueaza previziunea de crestere a economiei americana in 2012 si 2013 si confirma o posibila crestere a somajului.
10 noiembrie: Comisia Europeana revizuieste in scadere prognoza de crestere economica a Romaniei pentru anul viitor, de la 3.7% la 2.1%, din cauza inrautatirii perspectivelor economice la nivel european. Pe de alta parte, anticipeaza revenirea consumului privat in cea de-a doua jumatate a lui 2012.
14 noiembrie: Goldman Sachs retrogradeaza Barclays PLC din cauza cresterilor costurilor de reglementare care au determinat o scadere cu 2.71% a capitalizarii bancii britanice.
25 noiembrie: datoria suverana pe termen lung a Belgiei a fost retrogradata de la AA+ la AA de catre Standard & Poor’s.
29 noiembrie: agentia Fitch pastreaza ratingul tripul A al Statelor Unite, insa diminueaza perspectiva de la stabila la negativa.

DECEMBRIE

2 decembrie: rata somajului in SUA scade la nivelul de 8.6%, cel mai scazut nivel din ultimii doi ani si jumatate.
5 decembrie: S&P anunta ca pune sub supraveghere ratingurile a 15 tari europene, printre care si Germania si Franta. La 12 decembrie, si agentia Moody’s avertizeaza toate tarile zonei euro cu reducerea ratingurilor la inceputul lui 2012.
6 decembrie: Comisia de Supraveghere Financiara din Bulgaria aproba spre vanzare actiunile a doua unitati de furnizare de energie ale EVN Bulgaria. Bulbrokers devine intermediarul de investitii care administreaza cea mai mare privatizare de pe Bursa de Valori din Sofia, de dupa listarea Companiei Bulgare de Telecomunicatii in 2005. Vanzarea actiunilor EVN aduce guvernului bulgar 48 de mil de euro, cu mult peste asteptari.
8 decembrie: Banca Centrala Europeana anunta reducerea dobanzii de referinta de la 1.25% la 1.00% (dupa taierea acestea la data de 3 noiembrie de la 1.50%) si a ratei de rezerva bancara de la 2% la 1%, ambele fiind evenimente anticipate de piata. In prima parte a anului, BCE a urcat dobanda de la 1.00% la 1.25% (la 7 aprilie), si apoi la 1.50% (la 6 octombrie).

O retrospectiva mai detaliata a anului 2011 gasiti aici.

Sergiu Paramanov

Branch Manager al companiei de brokeraj Bulbrokers EAD
.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
crorkz
4LrLSN Awesome blog post.Really looking forward to read more.
Auth
Verificati situatia fnrincaaia si veti intelege de ce ma simt atat de rau.E dureros,e nedrept,e inuman.Oare chiar ne e atat de greu sa renuntam la cat de putin din putinul nostru pentru a aduce linistea si zambetul unor oameni?Poate ca da,e adevarat,cand ii cunosti personal,doare mai mult,mai profund.Chiar ne e greu sa intelegem ca Mariuca e a noastra,a tuturor?A noastra,a celor care ne chibzuim fiecare banut?Nu e a celor care invart sute,mii de euro zilnic si carora nu le pasa de noi,daramite de botul asta mic ce nu valoreaza politic sau electoral nimic?Va rog pe voi,cei care inca aveti suflet si va pasa,AJUTATI-O pe MARIUCA!!!Parintii ei si ea sunt doborati fizic si psihic.Sunt niste OAMENI extraordinari si merita sa ne oprim putin din nebunia zilelor noaste si sa le ascultam urletul de groaza.Dovediti-mi,dovediti-va si dovediti-le ca aveti inima. FITI OAMENI!Nu lasati banii sa va conduca meschin viata!Ne cramponam de nimicuri si speram sa fim fericiti intr-o alta viata.Fals.Faceti-va viata frumoasa aici,lasand-o pe Mariuca sa se joace si sa rada fericita.Ma bazez pe voi,OAMENILOR!
Lisa
Foarte bine, dar vă rnaomced să vă faceţi temele temeinic, pentru a combate argumentat şi infailibil, sofistica contra. Să fiţi ofensivi. În loc să acceptaţi ca prin mijloace administrative să fie îngustat, dimpotrivă, lărgiţi bazinul de electori. Cum? În primul rînd, veţi descoperi că legile de organizare a alegerilor (toate) pun drept condiţie de exercitare a dreptului de vot documentul de identitate în termenul de valabilitate. Ceea ce e o nemernicie. Dreptul de vot este un drept cetăţenesc şi imprescriptibil, iar datoria de a avea buletin în termenul de valabilitate nu este una cetăţenească, ci una impusă fără ca noi să fi fost vreodată întrebaţi. În niciun caz, nu este o faptă penală, sau care să decadă electorul din drepturi. Condiţionarea este una poliţienească. Vă pot spune că cel puţin 450.000 de cetăţeni din ţară şi cam tot atîţia în străinătate, au, într-un echilibru dinamic, documentele expirate în preajma scrutinului. Trebuie să luptaţi pentru recuperearea celor cu actele expirate. Găsiţi pe blogul meu întregul manual de luptă, dacă urmaţi balizele: şi . Scuzaţi prolificitatea şi diluţia. Am scris aşa cum m-am priceput. Dar găsiţi acolo argumente doctrinare (de doctrină juridică) teologice (de ontică administrativă) constituţionale şi procedurale. Căutaţi toate legile de organizare a alegerilor şi militaţi pentru eliminarea atributului: în termenul de valabilitate. Este vorba de aproape un milion de cetăţeni frustraţi de dreptul de vot. Insistaţi că legea penală (art.382) interzice în mod cît se poate de constituţional împiedicarea PRIN ORICE MIJLOACE a exercitării dreptului de vot. Dreptul de vot este unul negativ. Nu-i poţi cere cuiva să-şi dovedească cetăţenia* în mod îngust, cu documente în termenul de valabilitate, ci trebuie ca tu, statul, să laşi omul să voteze, iar dacă ai mijloace, şi ai, să-l contrazici CU DOVEZI certe că nu ar avea drept de vot. Dacă nu mergeţi simultan pe mai multe fronturi, degeaba introduceţi votul prin corespondenţă. Voturile vor fi anulate doar pentru că multe paşapoarte sunt expirate. Şi sunt expirate tocmai ale celor mai depărtaţi electori. Adică ale celor pe care vreţi să-i atrageţi.——————* Contestaţi legea 21/1991 a cetăţeniei. Acolo sunt enumerate prea restrictiv actele doveditoare. Atacaţi-o. Daţi ca exemplu Incidentul Tokio. Cetăţenia nu este ceva prescriptibil, iar buletinul nu este un ontracti de cetăţenie cu durată limitată. Cetăţenia este. Şi trebuie recunoscută de către stat ÎN ORICE CONDIŢII. Nu vă lăsaţi călcaţi în picioare!
Brandice
There's nothing like the relief of fdiinng what you're looking for.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar