transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Servicii curatenie Cluj

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 30-08-2013

Economia SUA adauga 2,5% pe parcursul trimestrului II din anul 2013

Economia SUA adauga 2,5% pe parcursul trimestrului II din anul 2013

Evenimentul major al acestei săptămâni îl constituie publicarea ratei revizuite de creștere a economiei SUA pe trimestrul al doilea al anului curent, această variantă oferind informații suplimentare privind performanța celei mai mari economii din lume.

"Varianta iniţială a raportului, publicată luna trecută (prima calculație) arăta că economia americană ar fi crescut cu 1,7% în trimestrul al doilea (creștere de la trimestru la trimestru, în cifre anualizate), dar cifra revizuită publicată astăzi indică o creştere cu mult peste aşteptări, respectiv de 2,5% în trimestrul II, revizuirea pozitivă oferind o confirmare suplimentară a revenirii economiei americane pe parcursul perioadei de analiză", a arătat Cosmin Enache, Director de Operaţiuni al casei de brokeraj (SSIF) Equity Invest, singura companie românească ce a devenit formator de piaţă pe piaţa extrabursieră de Contracte pentru Diferenţă (CFD-uri).

Exporturile şi investitiile- în creștere consistentă în SUA

Consumul privat, element important în calculul PIB, a contribuit cu 1,21 puncte procentuale la avansul PIB-ului în perioada aprilie-iunie, această componentă fiind în scădere față de primul trimestru, indicând astfel o ușoară încetinire a apetitului consumatorilor americani. Scăderea se resimte însă mai puternic în zona serviciilor decât pe segmentul bunurilor de larg consum, consumul bunurilor de folosință îndelungată (autoturisme, echipamente casnice) fiind chiar în creștere față de trimestrul întâi. Această preferință a consumatorilor arată o revitalizare la nivel psihologic, cererea pentru bunurile de folosință îndelungată fiind puternic influențată de estimările veniturilor viitoare, fapt ce denotă un trend pozitiv al economiei SUA.

Cea mai importantă creștere se regăsește în segmentul investițiilor private, segment ce a contribuit cu 1,48 puncte procentuale la avansul PIB-ului în trimestrul al doilea, în creștere majoră față de contribuția înregistrată pe parcursul trimestrului I și peste cifra estimată anterior. Se observă de asemenea o revitalizare importantă a investițiilor în capital fix, construcțiile rezidențiale înregistrând un avans considerabil. Totodată stocurile sunt în scădere față de primele trei luni ale anului, fapt ce poate duce la o creștere a producției în perioada următoare.

Exporturile au susținut creșterea PIB-ului cu 1,11 puncte procentuale în perioada analizată, peste nivelul estimat anterior şi după ce în primul trimestru au marcat o scădere.

"În contextul unei reveniri pe creștere a zonei euro, cel mai mare partener comercial al SUA, către finalul acestui an ne putem aștepta la continuarea revitalizării exporturilor americane, efect ce va atrage după sine o creștere a producției interne și o echilibrare a balanței comerciale", a precizat Cosmin Enache. Efectul negativ asupra PIB a venit prioritar din zona importurilor însă, acestea fiind în creștere puternică față de perioadă anterioară şi având o contribuţie negativă în construcţia avansului PIB, respectiv de -1,11 puncte procentuale. Totodată cheltuielile guvernamentale au diminuat creșterea PIB cu 0,18 puncte procentuale.

Cresc şansele ca FED să reducă fondul de QE. Efecte pe termen lung asupra leului

"Datele publicate astăzi au susținut scenariul de creștere economică discutat de către oficialii FED cu ocazia ultimei ședințe de politică monetară. Economia americană adaugă valoare de la trimestru la trimestru, iar acest lucru poate susține planul băncii centrale de ieșire parțială din programul QE. Deja majoritatea participanților la piață văd o diminuare a celor 85 miliarde USD începând cu ședința FED din 18 Septembrie, decizie ce ar putea duce la aprecierea dolarului, dar și la scăderi pe piețele de capital, dat fiind că mare parte din lichiditățile injectate prin QE erau folosite în scop speculativ. Totodată evoluțiile pozitive din Europa din ultimele săptămâni ne oferă un motiv suplimentar pentru a fi optimiști. România și leul ar putea avea de câștigat întrucât în categoria economiilor emergente stăm bine, dăm dovadă de stabilitate politică, avem excedent de cont curent și în același timp un acord preventiv cu FMI. Odată ce investitorii externi vor fi pregătiți, România va fi o destinație bună pentru investiții, iar acest lucru va impacta bineînțeles şi leul", a arătat Cosmin Enache.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
stunning seo guys
2qLe10 Muchos Gracias for your blog post. Much obliged.
Sefa
Cum spunea ulutmil presedinte patriot american JF Keneddy: "In momentul in care toate solutiile pasnice nu duc la nimic, singura solutie este violenta".Nu cei mentionati sunt adevaratele tinte! De ce nimeni nu isi pune problema tradarii BNR din ultimii 20 de ani (rezerva e o poveste frumoasa care nu tine de cald nici acum cand e frig, vrea sa dea o incredere in sistemul falimentar).Violenta ar putea fi solutia unde nici o masura economica nu va mai duce la "redresare".Pana atunci tiparim bani! Un trilion pe saptaman/luna oricat e nevoie! Aurul la maxim istoric! Decuplarea a inceput! Increderea in banii pe care ii stim noi dispare incet!
link building
dQsFx1 wow, awesome blog article. Really Great.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar