transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 18-04-2024 4.6739 lei 4.9754 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 07-11-2011

Europa se resemneaza - editorial Tradeville

Europa se resemneaza - editorial Tradeville Ultimele evenimente politice de la Atena nu schimba situatia dramatica in care se afla Grecia, care ramane extrem de aproape de un default. Daca acest eveniment va fi urmat sau nu de un exit din zona euro ramane de vazut, dar e dificil de imaginat un default dezordonat fara un exit imediat.

Ce este diferit fata de oricand pe parcursul ultimilor doi ani se refera la reactia cancelariilor europene. Reactia acum este de resemnare. Acordul pan-european din 27 octombrie este singura oferta adresata Atenei, a declarat saptamana trecuta presedintele francez Nicolas Sarkozy. Grecia trebuie sa decida calea pe care o va urma de acum inainte, a adaugat cancelarul german Angela Merkel. Iar pentru presedintele grupului ministrilor de finante ai statelor membre ale blocului, Jean-Claude Juncker, exitul Greciei din zona euro este deja o ipoteza de lucru.

Defaultul Greciei si chiar exitul din zona euro sunt probabil integrate in asteptarile investitorilor. Dar la cotatiile curente pietele nu iau in considerare posibilitatea unor consecinte cataclismice asupra celorlalte state membre ale zonei euro in particular si asupra sistemului financiar si economiilor globale in general.


Intre timp, Italia revine in prim-plan. Exista cel putin doua similitudini intre Grecia si Italia. Ambele economii au datorii publice raportate la produsul intern brut dificil de sustinut la costurile curente de finantare. In plus, atat Atena cat si Roma se confrunta cu tensiuni politice tot mai severe in interiorul coalitiilor de guvernare.

Asa cum noteaza Wolfgang Munchau intr-un excelent editorial aparut ieri in editia online a FT, Fondul Monetar International a facut o eroare cand la sfarsitul saptamanii trecute a propus Romei un ajutor financiar fara se asigure mai intai ca aceasta oferta va fi acceptata. In schimb, premierul Berlusconi s-a rezumat la a aprecia ca Italia nu se confrunta cu o criza de vreme ce restaurantele locale sunt pline („Summitry again proves its own irrelevance” – Wolfgang Munchau; Financial Times, 6 noiembrie).

La inceputul saptamanii trecute am inceput sa testez trei directii in legatura directa cu vulnerabilitatile acordului pan-european din 27 octombrie si cu posibilitatea extinderii crizei zonei euro catre statele semi-periferice (Italia) si chiar centrale (Franta) ale blocului: 1) o crestere a ecartului dintre dobanzile bondurilor guvernamentale italiene si franceze si cele ale bondurilor guvernamentale germane cu scadenta la 10 ani, 2) o depreciere a forintului unguresc in fata dolarului american (reflectand accentuarea crizei zonei euro si apropierea celor mai importante economii ale blocului de o noua recesiune, dar si politicile neconventionale ale cabinetului Orban, in particular atitudinea ostila fata de sistemul bancar), 3) o depreciere a dolarului australian in fata dolarului american (reflectand riscuri sistemice globale ale episodului curent al crizei zonei euro, dar si relaxarea monetara pe care o experimenteaza acum Australia precum si o serie larga de alte economii emergente).

In absenta unor modificari substantiale ale contextului curent sau a unor evolutii adverse ale pietelor, voi testa in continuare cele trei directii.


Mihai Nichisoiu
Analist piete internationale
Tradeville S.A.


SSIF Tradeville SA nu face consultanta de investitii si nici recomandari de investitii. Rapoartele prezentate de societate reprezinta simple materiale informative care prezinta in mod obiectiv date despre piete financiare, emitenti si sectoare de activitate. Societatea noastra nu isi asuma responsabilitatea pentru tranzactiile efectuate pe baza acestor Rapoarte.

SSIF Tradeville SA nu are interese proprii, de nicio natura, inclusiv financiara si nici nu se afla (societatea, persoanele relevante din cadrul societatii sau orice persoane implicate cu acestea) in situatii de conflict de interese cu emitentii la care se refera Rapoartele. SSIF Tradeville SA a elaborat si implementat in cadrul societatii o Procedura interna pentru evitarea si gestionarea conflictelor de interese; in situatia in care conflictele de interese nu pot fi evitate, acestea vor fi aduse la cunostinta publicului cel tarziu la data furnizarii Rapoartelor. Datele utilizate pentru redactarea Rapoartelor au fost obtinute din surse considerate a fi de incredere, insa nu avem nicio garantie privind corectitudinea acestora.

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.

S.S.I.F. Tradeville S.A., B-ul. Unirii 19, bl. 4B, Bucuresti, Romania tel: (021) 336 93 25, fax: (021) 336 92 33; Autorizata prin Decizia CNVM nr. 398/15.02.2005
.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Datherine
My hat is off to your autste command over this topic-bravo!
Amiga
March 23, 2009imi aduc aimnte ca am procedat la fel si eu o data, demult, nu am ajutat un om cazut pe jos, de teama ridicolului (cat de prost puteam sa fiu!)dupa aceea am avut atatea procese de constiinta incat acum ajut pe oricine, indiferent cat de `ridicol` mi s-ar parea si ma bucur nespussucces :)  
Veruca
Heckuva good job. I sure aprpeiacte it.
Doc
I'm quite pealsed with the information in this one. TY!
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar