transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 09-06-2023 4.6181 lei 4.9543 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Inele de logodna

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 01-04-2013

Forintul si Leul - cele mai mari deprecieri fata de Euro, in luna martie 2013

Forintul si Leul - cele mai mari deprecieri fata de Euro, in luna martie 2013

În luna martie, dintre monedele din UE, Forintul si Leul au marcat pe pietele financiare cele mai mari scăderi fată de Euro, de cca 2,9% si, respectiv, 1,3%. "Europa s-a aflat în ultima perioadă într-una dintre cele mai grele situatii din ultimii ani, pe fondul unui cumul de factori: Ciprul a fost recent într-o criză extremă, rezolvată la limită si prin măsuri care au stimulat aversiunea investitorilor fată de risc; situatia politică din Italia a rămas încă nerezolvată, neajungându-se la formarea unui guvern si conducând la scăderea ratingului de tară de către agentia de rating Fitch; cu câteva săptămâni în urmă, guvernele din Bulgaria si Slovenia s-au prăbusit. Monedele din regiune au urmat tendinta de depreciere asociată scăderii Euro în fata Dolarului american; moneda unică europeană s-a depreciat în primul trimestru cu cca 2,8% comparativ cu cea americană", a arătat Silviu Pojar, Sales Manager la Noble Securities- sucursala România, membru al grupului financiar european Getin Noble Bank Groups of Companies & Getin Holding.

Luna trecută, Zlotul polonez a scăzut cu cca 0,68% fată de Euro, iar Coroana cehă cu 0,32%.

"De subliniat, de asemenea, că în ultima perioadă am asistat la reducerea considerabilă a dobânzilor de referintă în regiune", a precizat Silviu Pojar. Banca centrală a Poloniei a decis recent reducerea dobânzii de referintă până la un nivel record minim, în conditiile în care Polonia înregistrează cea mai lentă crestere economică din ultimii 12 ani (estimată la 1,2% pentru 2013), iar rata somajului a depăsit 14%. Banca Centrală a Ungariei, la rândul său, a redus dobânda de referintă la un nivel minim record, în contextul unor asteptate măsuri neconventionale de stimulare economică, în timp ce Banca Nationala a Cehiei a mentinut, de asemenea, rata dobânzii de referintă la un nivel minim record.

În martie, Lira sterlină a înregistrat o corectie, apreciindu-se cu aproximativ 2% comparativ cu Euro. Coroana suedeză a crescut, în aceeasi perioadă, cu cca 0,8%, pe fondul unor semnale pozitive privind economia tării.

De altfel, per ansamblul primului trimestru, Coroana suedeză a înregistrat cea mai mare apreciere a unei monede din UE fată de moneda unică europeană, de cca 2,4%; moneda suedeză a fost secondată de Leu, care, în pofida deprecierii din martie, a încheiat primele trei luni ale anului cu un avans de 0,7% comparativ cu Euro. Leul a rămas în zona "pozitivă" întrucât moneda natională acumulase o apreciere semnificativă în prima parte a anului, în contextul anuntului făcut de JP Morgan privind includerea obligatiunilor României în indicele băncii pentru bondurile guvernamentale de pe pietele emergente.

Coroana Suedeză si Leul au fost singurele două monede din UE care pe primul trimestru au marcat o crestere fată de Euro. După primele trei luni ale anului, pe "podiumul" scăderilor fata de Euro s-au aflat Forintul cu 4,4%, Lira sterlină cu 3,8%, Zlotul polonez si Coroana Cehă cu cca 2,5%.

"Perioada care urmează nu va fi mai usoară pentru Europa nici din punct de vedere politic, nici economic si deci nici pe pietele financiare; pe lista situatiilor "fierbinti" se află Italia, unde impasul politic continuă si Slovenia, cu un sistem bancar care a adunat credite neperformante semnificative si unde noul guvern va încerca să consolideze băncile cu probleme si să ia o serie de alte masuri- inclusiv nepopulare- în încercarea de a evita un acord de bailout cu institutiile financiare internationale. Monedele pot suporta variatii majore în viitorul apropiat, asa încât investitorii pe pietele financiare trebuie să fie foarte vigilenti la miscările bruste", a arătat Silviu Pojar.
 

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
cheap backlinks
OsLc6a Thank you ever so for you post.Really thank you! Much obliged.
Severine
This is getting a bit more suiejctbve, but I much prefer the Zune Marketplace. The interface is colorful, has more flair, and some cool features like Mixview' that let you quickly see related albums, songs, or other users related to what you're listening to. Clicking on one of those will center on that item, and another set of neighbors will come into view, allowing you to navigate around exploring by similar artists, songs, or users. Speaking of users, the Zune Social is also great fun, letting you find others with shared tastes and becoming friends with them. You then can listen to a playlist created based on an amalgamation of what all your friends are listening to, which is also enjoyable. Those concerned with privacy will be relieved to know you can prevent the public from seeing your personal listening habits if you so choose.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar