transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 19-04-2024 4.6625 lei 4.9763 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 17-10-2011

Franta se plaseaza acum intr-o postura vulnerabila - editorial Tradeville

Franta se plaseaza acum intr-o postura vulnerabila - editorial Tradeville Criza zonei euro nu mai este despre Grecia. Nici nu cred ca a fost vreodata. Modificarea configuratiei guvernamentale de la Atena din octombrie 2009 a fost doar factorul declansator.

Criza zonei euro este de fapt despre anularea contrastului creat in ultima decada intre convergenta pietelor financiare (si notati ca ecartul dintre dobanzile grecesti si cele germane la scadenta de 10 ani a continuat sa scada post-Lehman Brothers, de la 200 puncte procentuale de baza in iunie 2009 cand Banca Centrala Europeana a inceput sa ofere lichiditate in "full allotment" cu maturitatea de 12 luni la 110 puncte procentuale de baza in august 2009) si divergenta parametrilor macro, politici si publici ai statelor membre.

In urma cu cateva zile am indicat ca discutiile despre recapitalizarea bancilor europene vor deschide o alta cutie a Pandorei, si de aceasta data Franta urma sa fie victima. Daca recapitalizarea bancilor se face via bugete nationale (asa cum insista Berlinul) Franta risca sa piarda ratingul suveran AAA, de fapt Franta risca sa piarda ratingul AAA si daca recapitalizarea s-ar face via EFSF in cazul in care fondul ar fi recapitalizat din interiorul zonei euro.

Ecartul dintre dobanzile bondurilor suverane franceze si germane cu scadenta la 10 ani este acum la un nou maxim record de aproape un punct procentual (fata de 30 – 40 puncte procentuale de baza anul trecut, si un diferential aproape inexistent pe parcursul ultimei decade). Bondurile guvernamentale franceze se plaseaza intr-o postura vulnerabila daca 1) trepidatiile se accentueaza afectand chiar centrul blocului (iar Banca Centrala Europeana nu cumpara bonduri franceze), dar si daca 2) autoritatile europene gasesc solutii care sa intrerupa cel putin temporar criza dar aceste solutii vor creste direct sau indirect contributia financiara a Frantei.

Deocamdata cresterea ecartului Franta / Germania este un fenomen relativ benign, intrucat dobanzile germane si chiar cele ale emisiunilor EFSF cresc deopotriva.
O situatie mult mai grava s-ar produce daca dobanzile franceze ar continua sa creasca in timp ce dobanzile germane ar scadea.

Intalnirea ministrilor de finante G20 de la sfarsitul saptamanii trecute a ajutat doar in sensul in care a accentuat presiunile asupra autoritatilor europene. Dar ideile pe care le-am auzit ca posibile directii de actiune pentru summit-ul Uniunii Europene din 23 octombrie sunt extrem de sofisticate, inca un semn ca de fapt autoritatile europene incearca tot posibilul pentru a evita conturarea formala a unei uniuni fiscale. Investitorii vor judeca in ce masura deficientele structurale ale blocului vor fi rezolvate prin proiectarea unor scheme financiare complexe.


Mihai Nichisoiu
Analist piete internationale
Tradeville S.A.


SSIF Tradeville SA nu face consultanta de investitii si nici recomandari de investitii. Rapoartele prezentate de societate reprezinta simple materiale informative care prezinta in mod obiectiv date despre piete financiare, emitenti si sectoare de activitate. Societatea noastra nu isi asuma responsabilitatea pentru tranzactiile efectuate pe baza acestor Rapoarte.

SSIF Tradeville SA nu are interese proprii, de nicio natura, inclusiv financiara si nici nu se afla (societatea, persoanele relevante din cadrul societatii sau orice persoane implicate cu acestea) in situatii de conflict de interese cu emitentii la care se refera Rapoartele. SSIF Tradeville SA a elaborat si implementat in cadrul societatii o Procedura interna pentru evitarea si gestionarea conflictelor de interese; in situatia in care conflictele de interese nu pot fi evitate, acestea vor fi aduse la cunostinta publicului cel tarziu la data furnizarii Rapoartelor. Datele utilizate pentru redactarea Rapoartelor au fost obtinute din surse considerate a fi de incredere, insa nu avem nicio garantie privind corectitudinea acestora.

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.

S.S.I.F. Tradeville S.A., B-ul. Unirii 19, bl. 4B, Bucuresti, Romania tel: (021) 336 93 25, fax: (021) 336 92 33; Autorizata prin Decizia CNVM nr. 398/15.02.2005
.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Weexicm
Da, daca ai o suma mai mare de bani pe care vrei sa o folosesti pnrteu a acoperi o parte din credit, trebuie sa mergi la ghiseul bancii pnrteu a cere sa inregistreze plata ca rambursare anticipata (prin plata online, de exemplu, banii sunt considerati ca fiind rate normale). Avantajul rambursarii anticipate: iti scade perioada cu numarul de rate acoperite de suma respectiva si, in plus, pnrteu acesti bani nu platesti dobanda bancii. In schimb, vei plati 1% din suma rambursata anticipat (sau comisionul perceput de banca ta). Sfatul meu pnrteu toti detinatorii de credite: orice banut de care va puteti lipsi, duceti-l la banca.
Reyhan
Buna ziua. si eu sunt acum in curs de intocmire a duourslai, si este interesant, asa cum am vazut si in alte cazuri, cam aceleasi probleme, n primul rand imprumuturi si dobanzi. Totusi, citind raspunsul, ma intreb daca, dobanzile nefiind platite, si deci neimpozate (presupun) nu este chiar mai simplu conform OECD chiar sa fie incorporate in capital. Insa, cred ca plata lor lunara ar fi evitat aceasta discutie, atat timp cat costul de productie, si pretul de transfer sunt calculate corect.
Nume sau Nickname ...
Introduceti mesajul ...
Mitch
I'm not ealsiy impressed. . . but that's impressing me! :)
Namari
My hat is off to your asutte command over this topic-bravo!
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar