transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 09-06-2023 4.6181 lei 4.9543 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Inele de logodna

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 30-01-2013

In 2012, pe Bursa de la Paris, cresteri spectaculoase pentru o serie de companii prezente si in Romania

In 2012, pe Bursa de la Paris, cresteri spectaculoase pentru o serie de companii prezente si in Romania

"Anul trecut, Bursa de la Paris a recuperat o bună parte din scăderea pe care o înregistrase în 2011 pe fondul escaladării crizei datoriilor suverane din Europa si a îngrijorării generale privind încetinirea economiei globale; astfel, în 2012, multe nume mari ale economiei franceze si mondiale, prezente si pe piata din România, au înregistrat cresteri consistente ale valorilor actiunilor cotate la bursă", a arătat Victor Safta, Director General Noble Securities- sucursala România, membru al grupului financiar european Getin Noble Bank Group of Companies & Getin Holding.

Air France-KLM Group, cea mai mare companie aeriană din Europa ca trafic de pasageri, a înregistrat o scădere de aproximativ 71% a cotatiilor actiunilor sale în 2011 (de la nivelul de 13,7 Euro per actiune la începutul anului, la cel de 3,9 Euro la finele perioadei); de la acest nivel, pe parcursul anului 2012 valoarea actiunilor a crescut cu peste 75%, încheind anul trecut cu o corectie către nivelul de 7 Euro pentru o actiune. În 2012, compania a aplicat măsuri exigente de restructurare si eficientizare, reusind în acelasi timp să crească gradul de ocupare a avioanelor sale si numărul de pasageri din Europa; pe parcursul perioadei, Air France-KLM Group a avut o serie de rezultate financiare mai bune decât asteptările analistilor.

Actiunile Accor, cel mai mare operator hotelier din Europa, au scăzut în 2011 cu cca 41,5%, respectiv de la 33,38 Euro per actiune la începutul anului, la 19,48 euro la sfârsitul acestuia; anul trecut însă valoarea acestora a înregistrat o crestere, iar la finele perioadei s-a apropiat de 27 Euro, marcând astfel o apreciere de cca 35,5% per ansamblul anului 2012. Accor, care detine branduri hoteliere precum Sofitel, Pullman, Novotel, Ibis etc, a anuntat pentru următorii ani investitii de miliarde de Euro pentru extinderea pe piete pline de potential precum Indonezia si pentru o dezvoltare considerabilă în Brazilia, tară care va găzdui următoarea editie a Cupei Mondiale la Fotbal si Jocurile Olimpice din 2016.

Carrefour, cel de-al doilea mare retailer din lume, a înregistrat în 2011 o scădere de aproape 44% a valorii actiunilor sale pe Bursa de la Paris, ajungând la nivelul de 17,5 Euro pentru o actiune, la care s-a adăugat o depreciere consistentă si în primul semestru al anului 2012; stimulate însă de măsurile de restructurare implementate de către noul management al companiei, pe parcursul semestrului al doilea al anului trecut actiunile Carrefour au înregistrat o crestere de cca 33%, ajungând la nivelul de 19,27 Euro la finele anului.

"În 2012, Carrefour a avut un an plin de evenimente: exit de pe unele piete unde nu detinea pozitii dominante, o anumită îmbunătătire a situatiei sale pe piata din Franta, orientarea strategică spre zone cu mare potential etc. Pasii făcuti au fost apreciati de investitori, iar parcursul bun al actiunilor Carrefour din cea de-a doua jumătate a anului trecut a continuat în ianuarie 2013, astfel încât acestea au atins maximul ultimelor 17 luni", a precizat Victor Safta.

Actiunile Societe Generale si Renault au avut, la rândul lor parcursuri similare în ultimii doi ani, respectiv de scăderi accentuate în 2011, urmate de corectii consistente pe parcursul anului trecut.


Considerand ansamblul ultimilor doi ani, Michelin&Cie, cel de-al doilea producător de cauciucuri la nivel mondial, a avut o evolutie bună: desi actiunile sale au scăzut în 2011 cu cca 16 % (până în jurul nivelului de 45 Euro), cresterea de cca 57% de anul trecut a dus o actiune la peste 71 Euro. L'Oreal si Danone s-au aflat, de asemenea, între companiile care au avut o evolutie diferită în ultimii doi ani, neînregistrând scăderi importante în 2011.

Astfel, actiunile L'Oreal, cel mai mare producător de cosmetice din lume, au scăzut nesemnificativ în urmă cu doi ani pe bursa de la Paris, iar în 2012 au crescut cu aproape 30%, ajungând la cotatii record. Danone, unul dintre liderii mondiali din industria alimentară si totodată cel mai mare producător de iaurt din lume, a înregistrat o mică apreciere în 2011 pe bursa de la Paris, iar anul trecut valoarea actiunilor sale a crescut usor, desi compania se luptă cu declinul pietei în tări precum Spania si Grecia.

"O serie de actiuni ale unor mari companii franceze au oferit anul trecut oportunităti bune de câstig; unele dintre acestea păstrează un potential de crestere si în 2013, dar acesta depinde, desigur, atât de evolutiile economice globale, cât si de parcursul fiecărei companii în parte. Prin intermediul caselor de brokeraj si al platformelor online de tranzactionare, oricine poate avea acces la instrumente financiare bazate pe astfel de actiuni", a precizat Victor Safta.

In 2012, grupul financiar european Getin Noble Bank Group of Companies & Getin Holding a facut primul pas in Romania, deschizand sucursala locala a firmei de brokeraj Noble Securities. Getin Noble Bank Group of Companies detine banci (retail banking, private banking, corporate banking), fonduri de investitii, companii de consultantă financiară si imobiliară, leasing si asigurări. La rândul său, Getin Holding detine bănci, companii de leasing si asigurări, precum si alte companii în domeniul financiar în Polonia, Rusia, Ucraina, Belarus si România.

În 2011, Getin Noble Bank a realizat un profit net de 230 milioane EUR, iar Getin Holding a obtinut un profit net de 250 milioane EUR. Getin Noble Bank Group of Companies si Getin Holding sunt grupuri de origine poloneză, “înrudite” ca business si actionariat majoritar. Actionarul majoritar al celor două grupuri este omul de afaceri Leszek Czarnecki, Doctor în stiinte Economice. Casa de Brokeraj Noble Securities este reglementată si autorizată de organismul de profil din Polonia, iar filiala din România va opera inclusiv sub supravegherea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Tranzactiile se realizează prin intermediul platformei Noble Markets, care oferă peste 200 de instrumente financiare: perechi valutare, actiuni, indici bursieri si mărfuri. Prin platforma Noble Markets se realizează tranzactii în marjă (maxim 1:100); astfel, se pot realiza tranzactii cu o valoare mai mare decât suma alocatat. Atunci când se tranzactionează în marjă, se utilizează efectul de levier , care amplifică atât câstigurile, cât si pierderile potentiale: o marjă de 1% (1:100) permite realizarea unei tranzactii de 1.000 EUR blocând în contul de tranzactionare doar 10 EUR (1000 EUR*1%).

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Karen
Point 1. Joseph Kittinger was the real hero. He made a similar jump, from 19 miles up, wyayaaayyaay back in 1960. BEFORE we had gone into space, before we knew all the things we know now, before we had all this modern technology. The fact that 50+ years have passed and all we've done is push the envelope by 6 miles is ridiculous.Point 2. Kittinger was also a fighter pilot in Vietnam. Real bravery is not doing things you are scared of. Real bravery is setting off into unknown territory. Getting into the cockpit each day not knowing what's waiting for you out there takes balls. Going into the arena when you dont know what level of strength, stamina, and courage is going to be necessary to come back again is the problem. Well defined dangers are one thing, the complete unknown requires a whole other level of bravery. It is when you can't plan, that real fear sets in. Imagine being told to run a race where you will be killed if you finish second, but not being told how long the race is. It might be 100 yards, it might be an ultra marathon. You can't pace yourself. It's 100%, 100% of the time.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar