transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 29-03-2024 4.6085 lei 4.973 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 15-01-2013

In 2012, pe bursele internationale, zaharul si cafeaua Arabica au marcat scaderi consistente, iar graul si porumbul s-au scumpit

In 2012, pe bursele internationale, zaharul si cafeaua Arabica au marcat scaderi consistente, iar graul si porumbul s-au scumpit

“În 2012, cotatiile cerealelor pe bursele internationale au fost în general foarte volatile. De exemplu, după cresteri de preturi cauzate în principal de secetă si alte conditii meteo nefavorabile manifestate în diferite zone ale lumii, vara trecută grâul a ajuns la cote neatinse din 2008, iar porumbul a marcat un maxim istoric; în cea de-a doua parte a anului s-au înregistrat corectii importante ale cotatiilor, dar, per ansamblul anului trecut, preturile acestor cereale au crescut”, a arătat Victor Safta, Director General Noble Securities- sucursala România, membru al grupului financiar european Getin Noble Bank Groups of Companies & Getin Holding.

Vara trecută, seceta a afectat multe regiuni ale lumii între care SUA, cel mai mare exportator de cereale din lume, unde s-a înregistrat cea mai gravă secetă din ultimii 50 de ani. În UE, Rusia, Canada si Australia au fost, de asemenea, conditii meteo nefavorabile. Astfel, preturile grâului si porumbului au atins niveluri record în cel de-al treilea trimestru al anului precedent: cotatia porumbului a crescut cu cca 19% în trimestrul al treilea fată de al doilea, iar cea a grâului cu aproape 20% în acelasi interval; spre deosebire de porumb însă, pretul grâului a crescut pe bursele internationale si în trimestrul al doilea (cu cca 14%), astfel încât aprecierea acumulată a fost mai mare. "În ultimul trimestru al anului trecut s-au înregistrat corectii ale cotatiilor grâului si porumbului, pe fondul unei anumite scăderi a cererii în conditii de preturi excesive, a reducerii cererii de export pentru recoltele americane, precum si ca urmare a îmbunătătirii perspectivelor privind unele recolte viitoare; în plus, unii investitori si-au închis pozitiile long (de cumpărare) ", a precizat Victor Safta. Per ansamblul anului trecut, cotatia grâului la bursele internationale a crescut cu aproximativ 17%, iar cea a porumbului cu aproape 6%.

În ceea ce priveste alte evolutii în 2012 - cotatiile pe bursele internationale pentru soia au crescut, la rândul lor, cu aproximativ 14%, cea pentru cacao cu cca 5%, în timp ce pretul orezului a încheiat anul cu o variatie redusă fată de începutul intervalului.

Zahărul a înregistrat anul trecut o scădere importantă de pret, de cca 16%, în principal ca urmare a surplusului de productie în Brazilia si a productiei peste asteptări din India, principalii producători la nivel mondial.

Cotatia la cafeaua Arabica a fost însă campioana scăderilor în anul care s-a încheiat, cu aproape 37%, pe fondul supraproductiei din Brazilia, cel mai mare producător de profil din lume, si al stocurilor în crestere; cafeaua Robusta a înregistrat însă o crestere de pret în 2012, de cca 5-6%.

"Miscările de pe bursele internationale nu se pot reflecta întotdeauna întocmai în ceea ce ne priveste, în viata de zi cu zi, întrucât sunt multi alti factori în joc, gen cantitătile importate, reglementări specifice unui sector sau unei materii prime etc. Dacă însă privim lucrurile din perspectiva investitiilor, atunci trebuie spus că în 2012 mărfurile au oferit posibilităti extrem de consistente de câstig: prin intermediul diferitelor instrumente financiare bazate pe mărfuri, aflate în majoritatea platformelor de tranzactionare, oricine ar fi putut investi tinând cont de seceta din vara trecută (mizând pe cresterea pretului grâului si porumbului) sau de supraproductia de cafea Arabica (estimând scăderea pretului), realizând astfel tranzactii avantajoase", a arătat Victor Safta.

In 2012, grupul financiar european Getin Noble Bank Group of Companies & Getin Holding a facut primul pas in Romania, deschizand sucursala locala a firmei de brokeraj Noble Securities.
Getin Noble Bank Group of Companies detine banci (retail banking, private banking, corporate banking), fonduri de investitii, companii de consultantă financiară si imobiliară, leasing si asigurări. La rândul său, Getin Holding detine bănci, companii de leasing si asigurări, precum si alte companii în domeniul financiar în Polonia, Rusia, Ucraina, Belarus si România. În 2011, Getin Noble Bank a realizat un profit net de 230 milioane EUR, iar Getin Holding a obtinut un profit net de 250 milioane EUR. Getin Noble Bank Group of Companies si Getin Holding sunt grupuri de origine poloneză, “înrudite” ca business si actionariat majoritar. Actionarul majoritar al celor două grupuri este omul de afaceri Leszek Czarnecki, Doctor în stiinte Economice.

Casa de Brokeraj Noble Securities este reglementată si autorizată de organismul de profil din Polonia, iar filiala din România va opera inclusiv sub supravegherea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM). Tranzactiile se realizează prin intermediul platformei Noble Markets, care oferă peste 200 de instrumente financiare: perechi valutare, actiuni, indici bursieri si mărfuri. Prin platforma Noble Markets se realizează tranzactii în marjă (maxim 1:100); astfel, se pot realiza tranzactii cu o valoare mai mare decât suma alocatat. Atunci când se tranzactionează în marjă, se utilizează efectul de levier , care amplifică atât câstigurile, cât si pierderile potentiale: o marjă de 1% (1:100) permite realizarea unei tranzactii de 1.000 EUR blocând în contul de tranzactionare doar 10 EUR (1000 EUR*1%).

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
ShibiaMimisse
A person necessarily help to make significantly articles I might state. This is the very first time I frequented your web page and up to now? I surprised with the research you made to make this particular put up incredible. Magnificent process!
jibjabst
civebr53 a3zhtc6w b38d0s0fa ywozm7g9 o8zyrk07
Ahlam
Point 1. Joseph Kittinger was the real hero. He made a similar jump, from 19 miles up, wayaaaayayyy back in 1960. BEFORE we had gone into space, before we knew all the things we know now, before we had all this modern technology. The fact that 50+ years have passed and all we\'ve done is push the envelope by 6 miles is ridiculous.Point 2. Kittinger was also a fighter pilot in Vietnam. Real bravery is not doing things you are scared of. Real bravery is setting off into unknown territory. Getting into the cockpit each day not knowing what\'s waiting for you out there takes balls. Going into the arena when you dont know what level of strength, stamina, and courage is going to be necessary to come back again is the problem. Well defined dangers are one thing, the complete unknown requires a whole other level of bravery. It is when you can\'t plan, that real fear sets in. Imagine being told to run a race where you will be killed if you finish second, but not being told how long the race is. It might be 100 yards, it might be an ultra marathon. You can\'t pace yourself. It\'s 100%, 100% of the time.
Iniliaallebra
My spouse and I stumbled over here from a different page and thought I might as well check things out. I like what I see so now i am following you.
Jeffesson
Pe ce baza sustii ca a fost o erroae de trader?Nu asa arata o astfel de erroae. Cand un trader greseste, fie vinde foarte ieftin o chestie, fie vinde foarte ieftin o alta chestie, fie cumpara foarte mult, fie vinde foarte mult.Daca vinde ieftin sau cumpara scump, atunci arbitrajorii reactioneaza imediat, order-ul se executa complet si apoi lucrurile revin imediat la normal (order-ul este consumat in mai putin de o milisecunda si se vede doar, eventual, un spike).Daca vinde sau cumpara mult, lucrurile sunt un pic mai complicate. Pretul se duce in sus sau in jos, dar numai la actiunea respectiva. Faptul ca multe actiuni s-au dus simultan in jos in acel moment, arata foarte clar intentia in opinia mea.
crorkz matz
sWoIll I cannot thank you enough for the blog post.Thanks Again. Really Great.
matzcrorkz
pnW0y5 A round of applause for your blog article. Keep writing.
cheap backlinks
vz8SVv Thanks a lot for the blog post.Really thank you! Keep writing.
Victorsemn
garcinia cambogia extract
XRumerTest
Hello. And Bye.
Tedelips
привед
Rafa
Pret de care se leaga si scopul caci :Si tostui de ce risca asa mult Ponta?Pentruca USL nu au candidat la presedentie caci un caraghios ca Antonescu nu prea are sanse, in schimb:Sa recunoastem ca daca AN nu ar fi compromis de aceste malversatiuni si acte de coruptie pentru care este in justitie, tinand cont de scorul din 2004 si de experienta politica, ar fi pentru PSD si chiar ptr usl un candidat la presedentie mult mai valabil decat un gaunos laudaros de soiul lui Antonescu. Asadar un AN curatat de pacate si victimizat ca un martir, ar fi ceva foarte de dorit ptr PSD.Freste-ne Doamne de asa ceva!!!Ce ar mai jubila Bibliotecarul si ar considera foate mandru de sine ca prin toate diversiunile si manipularile incercate, a pus si el o caramida la acest plan sovietic.
Teyah
At last! Someone who understands! Thanks for psointg!
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar