transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Servicii curatenie Cluj

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 26-06-2013

In 2013, aurul a pierdut aproape un sfert din valoare - analiza Noble Securities Romania

In 2013, aurul a pierdut aproape un sfert din valoare - analiza Noble Securities Romania

„Aurul a fost considerat de către investitori în special un activ de refugiu, cu rol de protecţie împotriva inflaţiei, mai ales până în 2011. Măsurile luate pe parcursul ultimilor ani de băncile centrale pentru a impulsiona atât relansarea economică, cât şi reducerea şomajului au condus la creșterea aşteptărilor de inflaţie, ceea ce a sporit interesul pentru aur”, a arătat Silviu Pojar, Sales Manager Noble Securities- sucursala România, membru al grupului financiar european Getin Noble Bank Groups of Companies & Getin Holding.

Preţul aurului a crescut din 2001 şi până către finele anului trecut: în septembrie 2001, cotaţia era de cca 275 USD/uncie, iar în aceeaşi lună a lui 2012 ajunsese la peste 1.770 USD/uncie, ceea ce înseamnă în total o creştere de 544%. În acest interval de timp au fost, desigur, inclusiv perioade în care preţul aurului a marcat corecţii, unele chiar însemnate, cum a fost o bună parte din anul 2008 sau prima parte a anului trecut; în general însă, investitorii pe termen lung, respectiv de peste un an, au avut de câştigat.

Aurul a scăzut însă destul de consistent în ultimele trei luni ale anului trecut; apoi, pe parcursul lui 2013, prețul său a marcat o adevărată prăbuşire, respectiv de la 1.672,2 USD/uncie la începutul acestui an, la 1.294 USD/uncie la sfârşitul săptămânii trecute, înregistrând astfel o scădere de cca 22,6% în acest an.

"În ultima perioadă, aurul s-a comportat inclusiv ca o marfă pur-și-simplu, manifestând anumite evoluţii în consecinţă", a precizat Silviu Pojar.


Comportamentul "de marfă" al aurului i-a adus acestuia scăderi în ultima perioadă inclusiv de pe urma rezultatelor sub aşteptări privind economia Chinei.
Ulterior, declaraţiile preşedintelui Fed, Ben Bernanke privind posibilitatea reducerii stimulentelor monetare la finalul anului curent şi apoi eliminarea lor în 2014 au constituit „lovitura de graţie” pentru metalul preţios: investitorii nu mai au nevoie să achiziţioneze aur pentru protejarea capitalului, probabilitatea unei inflaţii mari în următorii ani scăzând semnificativ.

Astfel, săptămâna trecută, preţul aurului a căzut sub nivelul de 1.300 USD/uncie, atingând minimul din septembrie 2010 şi până în prezent. „Unii aveau impresia (nesusţinută, desigur) că <<aurul este oricum întotdeauna câştigător>>, chiar dacă mai marchează anumite corecţii... Căderea preţului aurului cu aproape un sfert faţă de valoarea de la începutul anului curent, în condiţiile economice actuale şi ţinând cont de analiza tehnică, nu poate intra însă sub incidenţa unei corecţii neînsemnate, ci a constituit un trend consistent", a arătat Silviu Pojar.
 
În general, investitorii care sunt câştigători "de cursă lungă" (indiferent pe ce perioade realizează fiecare investiţie) sunt cei care îşi formează o strategie şi o respectă, după cum reiese din teoriile de management al riscului: cei care îşi determină în mod obiectiv anumite ținte de profit (raţionale) şi care închid tranzacţiile în momentul în care acestea au fost atinse sunt cei care obţin cumulat cele mai bune rezultate.

Mişcările emoţionale în schimb, care ies din limitele strategiei sunt cele care aduc, în medie, cele mai mari pierderi. Mai importante decât ţintele de profit sunt însă limitele impuse eventualelor pierderi, dacă piaţa evoluează în sens invers celui estimat de investitor la deschiderea unei tranzacţii: odată fixat un plafon, pierderea trebuie marcată şi – astfel- limitată.

"Aurul a oferit în timp suficiente oportunităţi de câştig pe trend de creştere; cei care au cumpărat însă prea târziu (întrucât nu au estimat corect urmările unor evenimente care au dus la scăderea preţului) ar fi trebuit să îşi limiteze cât mai rapid eventualele pierderi şi să se orienteze apoi spre diferite instrumente financiare bazate pe aur, care permit obţinerea profitului indiferent dacă preţul urcă sau coboară, variantele de astfel de instrumente fiind foarte multe, inclusiv pentru investitorii din România”, a precizat Silviu Pojar.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Manuel
in conditiile in care nu stii ce moedna' mai este sigura, aurul inca este aur. Si tataie ala s-ar putea sa nu fie atat de prost, pe cat crezi tu. Aurul se foloseste de MII de ani, pe cand hartiile astea sunt bune de sters la fund. Ati trait cu totii faza de dupa '90, cand economiile parintilor nostri s-au dus dracului, dar sunteti gata sa va puneti banii pentru pensie (pentru ca nu vom avea asa ceva) tot intr-o valuta care maine poate disparea (sau se devalorizeaza de plangi.Aurul nu se ia sa-l tranzactionezi acum si nici sa-l tii ca virtual'. Il iei frumos si-l pui in cutii de valori la banca (e mai sigur decat sa-l tii acasa). 10.000 de dolari in bancnote e un teanc cam marisor (mai ales ca nu ai mereu hartii de 100 sa pui). 10.000 de dolari in aur is un lingou mai mititel sau 5-6 monede de peste o uncie. Daca nu stii cum arata astea, uita-te pe net. Is destul de mici (comparativ cu ditai teancul de bani) si se pot vinde la orice ora din zi si din noapte, daca ai habar sa folosesti ebay de pilda. 1 2
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar