transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 29-03-2024 4.6085 lei 4.973 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 06-02-2012

Leul, din nou campion la stabilitate, in ianuarie 2012

Leul, din nou campion la stabilitate, in ianuarie 2012 In luna ianuarie, moneda Euro a scăzut comparativ cu majoritatea monedelor importante ale lumii şi cu cele Central şi Est europene, singurele aprecieri fiind marcate faţă de dolarul american (1,15%)  şi – la un nivel nesemnificativ - fata de yenul japonez, respectiv cu 0,32%.

"Euro a recuperat uşor în faţa dolarului american, pe seama instituirii unor reguli bugetare mai stricte la nivelul UE-25, prin limitarea deficitului structural la 0,5% din PIB, dar şi pe seama mai multor aşteptări din partea investitorilor pentru soluţionarea în cele din urmă a problemei spinoase a datoriei Greciei deţinută de investitorii privaţi. În acelaşi timp, dolarul a avut de suferit de pe urma semnalelor că o nouă rundă de injecţii de lichiditate este posibilă din partea Fed în SUA", a arătat Claudiu Cazacu, Chief Analyst X-Trade Brokers România.
Î
n ceea ce priveşte evoluţiile monedelor Central şi Est Europene, sunt câteva care se remarcă de departe: Forintul şi Zlotul, pe de o parte, iar Leul pe de altă parte. La începutul anului curent, Forintul a căzut depăşind nivelul de 324 Forinti pentru 1 Euro, o cotatie neatinsă în ultimii ani; apoi, pe parcursul lunii ianuarie, moneda a marcat cea mai mare apreciere faţă de Euro, respectiv de 6,22%.

"Închiderea poziţiilor speculative a condus la o corectie pozitivă pentru forint, în ciuda unor semne de întrebare care planează în privinţa guvernului de la Budapesta şi a paşilor pe care acesta pare să îi facă în direcţia solicitărilor UE. Apetitul pentru risc în crestere a favorizat de asemenea forintul", a precizat Claudiu Cazacu.

Zlotul, la rândul său, s-a apreciat considerabil în prima lună a anului, respectiv cu 5,38%, iar în acest caz mişcarea s-a datorat prioritar evoluţiilor remarcabile ale economiei poloneze. Polonia a avut în 2011 cel mai rapid ritm de creştere din ultimii trei ani, respectiv de 4,3%, iar aceste rezultate au fost anunţate in ianuarie, influenţând aprecierea Zlotului.
În plus, investiţiile fixe au crescut, la fel şi exporturile susţinute inclusiv de Zlotul mai slab din trecut.  

Coroana cehă s-a apreciat, la rândul său, în ianuarie cu aproape 1% faţă de Euro. “În 2011, coroana a avut performanţe mai bune decât zlotul şi forintul. Cehia are încă o poziţie economică stabilă, înregistrând cele mai mici costuri de finanţare din zonă şi rămânând în acest an– conform ultimelor previziuni- în afara pericolului de recesiune; guvernul ceh a redus însă estimarea privind creşterea economică de la 1% la doar 0,2%, din cauza impactului crizei datoriilor din zona euro”, a arătat Claudiu Cazacu.

Leul a ieşit din nou "campion la stabilitate", marcând în ianuarie o variaţie de doar 0,26%, după 1,09% pe întreg anul precedent. În plus, România are perspective de creştere economică în jur de 2% în acest an.

"România se află într-un con de lumină favorabilă şi de încredere din partea pieţelor financiare şi a investitorilor direcţi, dovezile recente în acest sens fiind ultimele investiţii anuntate - De’Longhi, Bosch, Vos Logistisc şi Fencs Industries, precum şi vânzarea obligaţiunilor pe piaţa din SUA: România a atras 1,5 miliarde dolari din vânzarea de obligaţiuni pe 10 ani la un randament de 6,875%, cererea din partea investitorilor fiind mult mai mare- de aproape 7 miliarde de dolari… Această deschidere din partea investitorilor trebuie speculată şi trebuie căutate activ căi de prelungire a sa. A trecut vremea metodelor simpliste de reducere a cheltuielilor şi a deficitului, care au avut partea lor de eficienta; acum este momentul unor strategii elaborate şi inteligente care să stimuleze angajările, investiţiile străine şi locale, producţia, creşterile pe anumite sectoare pe care România poate fi competitivă etc. Exploatând cu inteligenţă conjunctura anilor 2012- 2013, România are şansa unei poziţionări favorabile în regiune, pe termen mediu şi lung în ochii investitorilor, atât pe pieţele de capital, cât şi în economia reală", a precizat Claudiu Cazacu..


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Ely
Paradoxal, au dreptate. Sansele ca in Romania civena sa faca profituri de 50% pe an sunt de cateva ori mai mari decat in US. E mult mai sigur sa investesti intr-o piata care deja e cazuta decat intr-un in care lucrurile incep sa mearga prost.
Gorgina
spune:Foarte util postul ,un post care este de ctitaale ,astept sa mai citesc si alte posturi de aceiasi ctitaaleVA:F [1.9.6_1107]please wait...VA:F [1.9.6_1107](from 0 votes)
Maxi
Andrei, multumesc de nupsars. Astept.In ceea ce priveste limba pe care o vorbim insa, nu ai dreptate. CONTEAZA limbile pe care le vorbim. SEPARAT. Faptul ca in zilele noastre ai un giob in piar e o pasareasca rusinoasa.Faptul ca am aplicat pentru un giob e o grosolanie care tradeaza mai multe: cunostinte limitate de limba materna, cunostinte limitate de engleza (to apply nu inseamna a aplica, pt ca a aplica inseamna a lipi si sensuri conexe, in nici un caz a depune o cerere). Asa ca cel de mai sus voia probabil sa spuna ca daca le amesteci reusesti doar sa te faci de ris in fata romanilor si a englezilor.Sa vorbesti bine/perfect romana si engleza separate una de alta e o onoare si iti aduce o medalie in fata celorlalti. Dar aceia cu ghegeturi , divaisuri , cei cu gheimpleiuri si cei care pleiaza muzica si isi fac pleilisturi , cei care fastforuardeaza un film sau fac riviuul unui film acestia sunt doar niste necunoscatori ai limbii romane SI a celei engleze. Ei nu sunt capabili sa traduca ceea ce aud in engleza asa ca, in prostia lor, aduc engleza in romana punind terminatii: riviu-ul. NU e capabil sa zica recenzia! De ce? Nu il duce mintea.Asa ca, eu sper sa aud comentarii in engleza si/sau romana (indiferent), si mai sper sa nu fie amestecate.AVE!
Kathylane
daca-mi permiteti inca 2 arperi comparative . Dupa cum stiti super amoledul de la Galaxy S este net superior Retinei Displey iar parerea mea personala este ca si Led-ul simplu de pa Galaxy Tab e superior Retinei.Al doilea aspect pentru cei care tin la personalizarea tabletei : Ipad-u;l nu suporta animatie de tip Live Wallpaper in timp ce la Samsung functia merge perfect. Si ca sa nu credeti ca sunt fan Samsumg in detrimentul Apple va pot spune ca IOS-ul e cel mai elegant sistem de operare inventat dar extrem de limitat .Iar bateria la Galaxy Tab tine mai putin decat la Ipad astfel incat daca il folosesti continuu va trebui sa ai o sursa de alimentare la indemana. Sper ca v-am putut furniza cateva informatii utile (pe care nu le vati gasi pe site-uri oficiale) in alegerea voastra si daca aveti intrebari nu ezitati. Toate cele bune.
Edelrose
Nu am auzit pana acum de acest poet si diaolmpt roman.Cat pe ce era sa trec mai departe si sa caut alt subiect.Bine ca m-am razgandit si am citit cateva poezii de-ale lui si l-am adus pe blog sa-l cunoasteti si voi.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar