transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 28-03-2024 4.5892 lei 4.971 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 03-06-2013

Leul - singura moneda din UE care rezista in fata Dolarului american

Leul - singura moneda din UE care rezista in fata Dolarului american

Pe anul în curs Leul este deocamdată singura monedă din UE care si-a păstrat valoarea în fata Dolarului american, înregistrând pe pietele financiare o variatie nesemnificativă la finele lunii mai, comparativ cu începutul lui 2013. "Chiar dacă luna trecută moneda natională s-a depreciat în fata dolarului american, avansul anterior a permis Leului "să reziste" în fata acestuia. În ceea ce priveste evolutia fată de Euro, Leul a încheiat luna mai cu o scădere comparativ cu moneda unică, dar pe anul curent rămâne, deocamdată, moneda din UE cu cea mai mare apreciere fată de Euro. Cresterea economică a României de 0,5% în primul trimestru din 2013 fată de perioada precedentă, precum si recomandarea Comisiei Europene privind abrogarea procedurii de deficit excesiv pentru tara noastră au fost pilonii principali care au sustinut Leul", a arătat Silviu Pojar, Sales Manager la Noble Securities- sucursala România, membru al grupului financiar european Getin Noble Bank Groups of Companies & Getin Holding.

În mai, Leul a scăzut cu cca 1,5% fată de Euro pe pietele financiare, a doua mare depreciere după Zlotul polonez, care a scăzut cu aproximativ 2,7%. "Polonia înregistrează o rată anuală a inflatiei în scădere (0,8% în aprilie fată de anul trecut în aceeasi perioadă), în contextul unei încetiniri economice, iar investitorii iau în calcul posibilitatea ca Banca Centrală a Poloniei să scadă încă o dată dobânda de referintă, fapt care desigur că dezavantajează Zlotul", a precizat Silviu Pojar. Lira sterlină si Coroana suedeză s-au depreciat, de asemenea, luna trecută, înregistrând variatii de sub 1% comparativ cu moneda unică. La polul opus, în mai s-a aflat Forintul, care a crescut cu aproape 1% fată de Euro, în contextul unor "victorii" marcate de economia Ungariei, care a înregistrat o crestere (0,7%) în primul trimestru din acest an, iar pe de altă parte tara a intrat pe lista Comisiei Europene privind abrogarea procedurii de deficit excesiv. Coroana cehă a marcat o variatie redusă, înregistrând pe parcursul lunii trecute o apreciere nesemnificativă.



Leul rămâne, după primele cinci luni ale anului curent, moneda din UE cu cea mai mare apreciere fată de Euro, înregistrând o crestere de aproape 1,3%.

În ceea ce priveste evolutiile fată de Dolarul american, monedele din UE s-au depreciat luna trecută, inclusiv Leul (cu cca 2,7%). Pe primele cinci luni ale anului 2013 însă, moneda natională rămâne singura din UE care si-a mentinut valoarea comparativ cu USD, înregistrând o variatie nesemnificativă la sfârsitul perioadei comparativ cu începutul acesteia; restul monedelor din Uniunea Europeană au marcat scăderi importante (cuprinse între cca 1,5%-6,5%) fată de Dolarul american. De altfel, moneda americană a crescut în acest an fată de cele mai multe monede, pe fondul rezultatelor majoritar încurajatoare înregistrate de economia americană.

"România este în prezent într-un "con de lumină favorabilă", iar Leul a păstrat încrederea investitorilor.  Desigur că, dacă BNR va reduce dobânda de referintă, atunci o anumită volatilitate a Leului va fi de asteptat", a arătat Silviu Pojar.

În 2012, grupul financiar european Getin Noble Bank Group of Companies & Getin Holding a făcut primul pas în România, deschizând sucursala locală a firmei de brokeraj Noble Securities.


Getin Noble Bank Group of Companies detine bănci (retail banking, private banking, corporate banking), fonduri de investitii, companii de consultantă financiară si imobiliară, leasing si asigurări. La rândul său, Getin Holding detine bănci, companii de leasing si asigurări, precum si alte companii în domeniul financiar în Polonia, Rusia, Ucraina, Belarus si România. În 2011, Getin Noble Bank a realizat un profit net de 230 milioane EUR, iar Getin Holding a obtinut un profit net de 250 milioane EUR. Getin Noble Bank Group of Companies si Getin Holding sunt grupuri de origine poloneză, “înrudite” ca business si actionariat majoritar. Actionarul majoritar al celor două grupuri este omul de afaceri Leszek Czarnecki, Doctor în stiinte Economice.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar