transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Servicii curatenie Cluj

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 18-04-2013

Oferta publica secundara Transgaz s-a finalizat cu succes

Oferta publica secundara Transgaz s-a finalizat cu succes

Sindicatul de Intermediere compus din S.S.I.F. Raiffeisen Capital & Investment S.A. (Lead Manager si Joint Bookrunner), Wood & Company Financial Services a.s., (Manager si Joint Bookrunner) si S.S.I.F. BT Securities S.A. (Manager) anuntă finalizarea cu succes a Ofertei Publice Secundare a Transgaz SA. Oferta a fost suprasubscrisă consistent pe toate cele 3 transe. Transa de retail cu subscrieri de până la 1000 de actiuni a fost subscrisă 347%, în timp ce transa de retail cu subscrieri de peste 1000 de actiuni a fost subscrisă 257%.  Per total, investitorii de retail au subscris 299% din actiunile oferite acestora. Transa investitorilor institutionali a fost suprasubscrisă semnificativ, la preturi deasupra limitei minime a intervalului de pret în care se puteau face subscrieri, ce a fost 171 - 230 RON pe actiune.Astfel, pretul de ofertă, determinat conform algoritmului descris în prospect, este de 179 RON pe actiune.  Investitorii de retail din transa mică, care au subscris în primele 4 zile de oferta, vor plăti un pret de 170.05 RON pe actiune, reprezentând un discount de 5% din pretul de ofertă, în timp ce investitorii de retail din transa mică care au subscris începând cu a 5-a zi de ofertă, vor plati 173.63 RON pe actiune, reprezentând un discount de 3% din pretul de ofertă. Investitorii institutionali si cei din transa mare de retail vor plăti, conform mecanismului descris în prospectul de emisiune, pretul de ofertă, respectiv 179.00 RON pe actiune. Suma totală obtinută de OPSPI de pe urma acestei oferte este de 315 milioane RON.

James Stewart, Vice President Treasury and Capital Markets, Raiffeisen Bank Romania, a mentionat: „Ne bucurăm să fim din nou parte din încă o ofertă de succes a Transgaz. Cred în viitorul pietei de capital din România si am demonstrat angajamentul nostru pentru dezvoltarea acesteia de-a lungul timpului. Acum, când Polonia a finalizat privatizarea activelor sale, România are toate premisele să devină următoarea poveste de succes în ceea ce priveste dezvoltarea pietei de capital. Tocmai de aceea succesul acestei oferte este un pas important în acest sens”.

Dana Mirela Ionescu, Presedinte si Director General Raiffeisen Capital & Investment, Lead Manager al Ofertei si Joint Bookrunner, a declarat „Prin această ofertă, Guvernul a transmis un mesaj puternic investitorilor locali si străini că investitiile în companiile românesti de stat pot fi atractive. Acesta este cel mai bun mod de a reaprinde interesul investitorilor si a revitaliza programul de privatizări si poate deschide calea pentru viitoare oferte de succes. Cu fiecare ofertă intermediată de noi ne-am apropiat mai mult de practica internatională si cred că aceasta se reflectă în succesul acestora. Conditiile de piată nu sunt tocmai usoare acum si consider că experienta noastră castigată în oferte publice, atât pe piata locală, cât si pe pietele internationale, precum si diversitatea clientilor nostri institutionali au fost decisive în această ofertă. Multumim Statului Român pentru deschiderea manifestată atât fată de structura de ofertă propusă de noi, cât si fată de mecanismul de pret, foarte apropiate de standardele internationale, care, pe lângă calitatea indiscutabilă a companiei, au contribuit mult la acest succes.”

Bogdan Câmpianu, Director Piete de Capital si membru al Consiliului de Administratie al Raiffeisen Capital & Investment, lead manager al ofertei secundare, a declarat: “Oferta secundară Transgaz este un proiect construit pe succesul ofertei publice initiale a companiei din 2007, ofertă coordonată, de asemenea, de Raiffeisen Capital & Investment. Alături de partenerii nostri am depus eforturi mari pentru a ne asigura că oferta răspunde nevoilor si asteptărilor investitorilor institutionali, prin implementarea unor mecanisme cu care acestia sunt familiarizati si care fac, astfel, oferta mai atractivă pentru investitorii sofisticati. Metoda de determinare a pretului, respectiv bookbuilding, pe care am ales-o pentru transa investitorilor institutionali este metoda utilizată aproape exclusiv la nivel international si este folosită de alte tări din Europa Centrală si de Est în cadrul proceselor de privatizare, ceea ce face ca utilizarea acesteia să fie cu atât mai importantă. Salutăm initiativa Guvernului de a oferi, pentru prima dată, un stimulent investitorilor de retail, stimulent care reprezintă astfel un progres major menit să determine lărgirea bazei de investitori. Oferta secundară Transgaz este povestea de succes de care piata si economia din România avea nevoie acum”.

Laurentiu Ciocîrlan, Director Investment Banking, Raiffeisen Capital & Investment, lead manager al ofertei secundare Transgaz, a adăugat: “Pentru a răspunde nevoilor investitorilor pe care i-am avut în vedere în cadrul ofertei secundare, am structurat oferta în trei transe, fiecare cu caracteristici ajustate respectivei categorii de investitori. Am dorit să creăm premisele ca oferta Transgaz să atingă inclusiv obiectivul diversificării bazei de investitori, dând în egală măsură oricui sansa de a investi în aceste actiuni în cadrul ofertei. Considerăm că am reusit, dupa eforturi considerabile, să facem ca oferta Transgaz sa fie un "win-win case" pentru toate părtile implicate”.

Ioan Rusu, Director General Transgaz, a declarat: “Transgaz este una dintre cele mai valoroase companii detinute de statul român si această ofertă publică secundară aduce în atentia investitorilor perspectivele viitoare ale Companiei. Transgaz este o companie stabilă si profitabilă care, în ultima perioadă, a înregistrat an de an o crestere a profitului, iar investitorii înteleg potentialul companiei într-o piată în care gazele naturale si infrastructura de transport a acestora sunt critice pentru sănătatea si securitatea mediului economic în ansamblul său”.

Jaroslow Derylo, Director, Wood & Company Financial Services a.s., a adăugat: “Suntem onorati să fi participat la oferta publică secundară Transgaz si să putem contribui la dezvoltarea în continuare a Bursei de Valori Bucuresti în regiune. Suntem încrezători că experienta noastră îndelungată în numeroase oferte publice similare pe bursele de valori din Varsovia si din Londra si, de asemenea, baza noastră de clienti internationali activi în oferte publice din Europa Centrală si de Est au contribuit la succesul ofertei publice secundare si, astfel, acesta va pava calea pentru derularea programului de privatizări.”

Narcisa Oprea, Partener, Schoenherr România, a declarat: “Elementele de noutate aduse de oferta secundară Transgaz, menite să apropie structura acesteia de standardele si practicile internationale, ne-au adus provocări profesionale noi fată de rolul clasic al avocatilor într-un astfel de proiect. Între elementele de noutate se numără metoda de determinare a pretului, metoda de alocare, posibilitatea de realocare între transe, structurarea transelor. Ne bucurăm că efortul investit în promovarea si implementarea elementelor de noutate atât de consultantii legali, cât si de membrii Sindicatului de Intermediere a fost recompensat de interesul crescut al investitorilor fată de oferta secundară Transgaz.”

Rares Nilas,  Director General, BT Securities S.A., a mentionat: “Oferta secundară Transgaz este una dintre cele mai importante oferte derulate în România în ultimii ani. Tocmai de aceea oferta secundară Transgaz are o importantă crucială pentru statul român, pentru companie, dar si pentru piata de capital, în ansamblu, si ca atare considerăm că, prin configurarea ofertei, aceasta răspunde intereselor statului român, ale emitentului si, nu în ultimul rând, ale investitorilor.”

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Kailan
You have shed a ray of sushnine into the forum. Thanks!
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar