transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 16-04-2024 4.6664 lei 4.9737 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 27-06-2011

Recalibrarea asteptarilor continua - editorial Tradeville

Recalibrarea asteptarilor continua - editorial Tradeville Inca de la mijlocul lunii mai ipoteza centrala cu care am lucrat s-a referit la posibilitatea unei recalibrari a asteptarilor investitorilor intr-un context macro-global tot mai sumbru, context care spre deosebire de aceeasi perioada a anului trecut nu mai este dublat de disponibilitatea bancilor centrale si guvernelor pentru relaxari monetare si fiscale ad-hoc.

In cursul zilei de vineri am decis sa retestez aceasta ipoteza centrala urmarind:

- deprecieri suplimentare ale cotatiilor burselor internationale de actiuni in general, ale celor mai importante institutii financiare globale, ale burselor de actiuni apartinand statelor membre ale zonei euro si ale bursei de actiuni din Turcia

- deprecieri suplimentare ale cotatiilor celor mai importanti producatori globali de energie

- reducerea ecartului dintre cotatiile futures ale petrolului Brent (ICE Futures Europe) si WTI (NYMEX)

- aprecieri suplimentare generalizate ale dolarului american si francului elvetian

Tot vineri am renuntat sa mai urmaresc activ o depreciere a lirei sterline in fata altor valute majore. Desi cred ca lira sterlina va continua sa sufere presiuni de depreciere pe cele mai importante fronturi forex inclusiv pe filiera disponibilitatii Bancii Angliei pentru o noua runda de relaxare monetara cantitativa, prefer acum sa ma concentrez pe directii conectate mai puternic la contextul macro-global curent.

De asemenea, prefer acum sa urmaresc ideea unei deprecieri a lirei turcesti exclusiv in raport cu dolarul american si francul elvetian.

Cifrele macro globale, inclusiv cele din Statele Unite, continua sa deceptioneze asteptarile, dar nici Rezerva Federala si nici alte banci centrale importante (cu exceptia Bancii Angliei probabil, desi nici in acest caz nu avem un verdict final) nu semnalizeaza deocamdata ca ar dori sa reinterpreteze rolul de salvatori de serviciu ai economiilor si pietelor.

Mi-a atras atentia editorialul aparut joi in Financial Times sub semnatura premierului chinez Wen Jiabao, care pare sa indice ca in lupta sa contra inflatiei Beijingul nu este dispus sa riste o aterizare dura a propriei economii („How China plans to reinforce the global recovery” – Wen Jiabao; Financial Times, 23 iunie). Dar in acelasi timp guvernatorul bancii centrale a Indiei, Duvvuri Subarao, declara ca retragerea suportului monetar va continua in economiile emergente intrucat ingrijorarile in privinta inflatiei au devenit mai importante decat cele referitoare la cresterea economica.

Declaratia guvernatorului Subarao a precedat un mesaj similar transmis de cel mai recent raport anual al Bank for International Settlements (organizatie internationala a bancilor centrale) aparut ieri: avansul economiilor globale trebuie sa se modereze pentru a opri presiunile inflationiste, iar bancile centrale trebuie sa accelereze eforturile de normalizare a conditiilor monetare atat in economiile emergente cat si in cele dezvoltate.

In paralel, criza zonei euro continua chiar dupa ce saptamana trecuta cabinetul Papandreou a reusit sa supravietuiasca unei motiuni de cenzura.
Astazi la Atena incep dezbaterile pentru un nou program de austeritate (un vot final este asteptat in cursul zilei de maine), si cel mai important barometru al riscului ca aceasta criza sa se extinda de la verigi slabe precum Grecia, Irlanda si Portugalia catre state cvasi-periferice arata tot mai sumbru: la sfarsitul saptamanii trecute dobanda bondurilor guvernamentale spaniole cu scadenta la 10 ani a atins un nou maxim multi-anual.

Trepidatiile apar acum nu pentru ca autoritatile europene nu ar fi gasit un aranjament financiar destinat supravietuirii verigilor slabe, ci tocmai pentru ca un asemenea aranjament exista deja.

In trecut incercarile clasei politice de la Berlin si Bruxelles de a rezolva criza s-au adresat exclusiv unei probleme de lichiditate. Acum, incercarile combina masuri destinate lichiditatii cu idei care se adreseaza solvabilitatii. In spatele cortinei, la nivel national autoritatile politice au inceput deja sa discute aceste idei cu cele mai importante nume ale sectorului financiar.

Dar aceste discutii deschid acum cutia Pandorei. Nimeni nu stie detalii si nimeni nu stie la ce sa se astepte. In Romania, de pilda, cursul de schimb al leului trepideaza puternic pe fondul temerilor potrivit carora bancile elene sunt tentate sa repatrieze capitaluri denominate in euro.

Aceleasi incertitudini ameninta insa un segment mult mai important: cel al fondurilor monetare din Statele Unite.

Dupa ce au ignorat pentru mai bine de un an criza zonei euro, recent fondurile monetare americane (de regula investitori importanti in instrumente financiare emise de bancile europene) au devenit mai prudente. Dar aceasta prudenta s-a referit aproape exclusiv la scurtarea scadentelor urmarite.

Exista acum, totusi, o modificare de atitudine din partea investitorilor in aceste fonduri. Potrivit datelor compilate de Investment Company Institute si citate de Financial Times, pe parcursul ultimelor doua saptamani investitorii au retras $51 miliarde din fondurile monetare americane care detin si alte instrumente decat bonduri guvernamentale („Flight from money market funds exposed to EU banks” – Michael Mackenzie, Nicole Bullock; Financial Times, 24 iunie).

Capitalurile disponibilizate sunt realocate spre bonduri guvernamentale americane. Saptamana trecuta, dobanda notelor de trezorerie americane cu scadenta la o luna a indicat valori negative. Totodata, o asemenea realocare a capitalurilor explica cel putin partial aprecierea recenta a dolarului american.

Situatia aminteste de perioada care a urmat imediat dupa colapsul bancii americane de investitii Lehman Brothers in septembrie 2008, cand investitorii au retras peste $400 miliarde din fondurile monetare din Statele Unite. Fitch Ratings estimeaza ca instrumentele financiare emise de cele mai importante cincisprezece banci la nivel global contribuie cu peste 40% din activele totale ale fondurilor monetare americane ($2,7 trilioane). Din cele cincisprezece banci, zece sunt institutii europene a caror pondere in activele totale ale fondurilor monetare din Statele Unite este in prezent de 30%.

In ceea ce priveste anuntul de joi al International Energy Agency potrivit caruia organizatia celor mai importante state consumatoare de petrol a decis sa elibereze 60 de milioane de barili din rezervele strategice, evenimentul loveste nu doar directia de ansamblu a cotatiilor ci si ecartul dintre Brent (ICE Futures Europe) si WTI (NYMEX).

Despre premisele care sprijina teoretic cazul unei reduceri a acestui ecart voi scrie maine.


Mihai Nichisoiu
Analist piete internationale
Tradeville S.A.


SSIF Tradeville SA nu face consultanta de investitii si nici recomandari de investitii. Rapoartele prezentate de societate reprezinta simple materiale informative care prezinta in mod obiectiv date despre piete financiare, emitenti si sectoare de activitate. Societatea noastra nu isi asuma responsabilitatea pentru tranzactiile efectuate pe baza acestor Rapoarte.

SSIF Tradeville SA nu are interese proprii, de nicio natura, inclusiv financiara si nici nu se afla (societatea, persoanele relevante din cadrul societatii sau orice persoane implicate cu acestea) in situatii de conflict de interese cu emitentii la care se refera Rapoartele. SSIF Tradeville SA a elaborat si implementat in cadrul societatii o Procedura interna pentru evitarea si gestionarea conflictelor de interese; in situatia in care conflictele de interese nu pot fi evitate, acestea vor fi aduse la cunostinta publicului cel tarziu la data furnizarii Rapoartelor. Datele utilizate pentru redactarea Rapoartelor au fost obtinute din surse considerate a fi de incredere, insa nu avem nicio garantie privind corectitudinea acestora.

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.

S.S.I.F. Tradeville S.A., B-ul. Unirii 19, bl. 4B, Bucuresti, Romania tel: (021) 336 93 25, fax: (021) 336 92 33; Autorizata prin Decizia CNVM nr. 398/15.02.2005
.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Nia
Pentru ca in alta parte, nu trebuie sa fii egsiot ca sa fii fericit.Si poate nu sunt atatea probleme in jur ca sa trebuiasca sa fii ignorant.Altundeva, si oamenii cu IQ ridicat sunt fericiti.Poate aceste axiome sunt valabile si in alte parti, insa la noi, e mai usor sa fii egsiot, ignorant si nesimtit, decat sa respecti si sa ai bun simt. Si uite de ce unii sunt relaxati.Nesimtitii sunt cele mai fericite personaje. Ei nu au probleme. Ei sunt relaxati.p.s. repetarea unor cuvinte in comentariul curent nu e o simpla coincidenta.
Boomer
It's about time smooene wrote about this.
Adelie
Just cause it's silmpe doesn't mean it's not super helpful.
Kailan
Kewl you should come up with that. Execllnet!
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar