transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Servicii curatenie Cluj

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 21-04-2013

Scaderea pretului petrolului si aprecierea Leului lasa loc ieftinirii carburantilor

Scaderea pretului petrolului si aprecierea Leului lasa loc ieftinirii carburantilor

Pretul petrolului Brent, relevant pentru Europa, a fost pe un trend ascendent de la începutul anului curent si până la finele primei jumătăti a lunii februarie, când a înregistrat maximul pe anul în curs; apoi, petrolul a intrat pe un trend puternic descendent, coborând de la aproape 120 USD pe baril până la cca 96-97 USD, în ultimele zile ale săptămânii curente, atingând astfel minimul ultimelor nouă luni.

"Petrolul a marcat în februarie o scădere de cca 4%; în martie a fost volatil, dar la finele lunii a avut un pret aproape egal cu cel de la începutul acesteia; în luna aprilie (de la 1 până pe 18 aprilie inclusiv), pretul petrolului a căzut cu cca 9,5%", a arătat Silviu Pojar, Sales Manager Noble Securities- sucursala România, membru al grupului financiar european Getin Noble Bank Group of Companies & Getin Holding.

Mai multi factori au contribuit la această scădere a pretului petrolului: FMI si-a redus estimările privind cresterea economică la nivel global si a atras atentia asupra agravării situatiei unor tări europene; economia Chinei a crescut trimestrul trecut cu un ritm sub asteptările analistilor si investitorilor; UE si Zona Euro au în continuare probleme structurale nerezolvate si nu dau semne că relansarea va avea loc în curând. Pe fondul semnalelor economice nesatisfăcătoare privind economia mondială, cele mai importante organizatii din domeniul petrolului si-au redus recent estimările privind cererea globală de petrol pe anul în curs. Mai mult, dolarul american s-a apreciat pe toate fronturile (în special fată de Euro si Yen), fapt care scade, în general, interesul investitorilor pentru mărfuri al căror pret se raportează la dolar.

"Este greu de crezut că tările mari producătoare de petrol vor fi lipsite de reactie în fata unei scăderi accelerate a pretului petrolului: să nu uităm că bugetele lor nationale pe anul în curs au luat în calcul anumite cotatii ale petrolului si variatii valutare în consecintă, astfel încât scăderea productiei de petrol ar putea fi considerată, în cele din urmă, pentru a stimula pretul. Este cert că economia mondială nu are un ritm care să sustină cotatii ale petrolului mult peste 110 USD pe baril si este probabil că producătorii si investitorii să fie considerabil afectati de un pret mult sub 100 USD pe baril; în jurul acestui interval se va desfăsura "bătălia" pe pretul petrolului în următoarea perioadă, dacă nu vor apărea alte elemente fundamentale care să încline rapid balanta într-o directie sau alta", a precizat Silviu Pojar.

În luna aprilie, în acelasi timp cu scăderea pretului petrolului, Leul s-a apreciat fată de Dolarul american, cu cca 3%.

Companiile petroliere prezente în România au operat deja ieftiniri ale carburantilor în ultima perioadă: de exemplu, un anumit tip de benzină, care la data de 6 aprilie costa 5,91 lei/litru, a ajuns la 16 aprilie la 5,73 lei/litru, marcând astfel o scădere de 3,14%.

"Desigur că aritmetica preturilor carburantilor nu presupune o relatie de dependentă exclusivă a acestora fată de pretul petrolului si de cotatia Leului fată de Dolarul american: de exemplu, accizele si TVA-ul reprezintă o cotă importantă din preturile carburantilor (aproape jumătate, potrivit unor companii petroliere). Cu toate acestea, scăderea consistentă a pretului petrolului împreună cu întărirea monedei nationale lasă loc, cel mai probabil, unei ieftiniri în continuare a carburantilor în perioada imediat următoare, în lipsa unor evolutii care să determine miscări ale preturilor în sens invers pentru fiecare variabilă", a arătat Silviu Pojar.

In 2012, grupul financiar european Getin Noble Bank Group of Companies & Getin Holding a facut primul pas in Romania, deschizand sucursala locala a firmei de brokeraj Noble Securities.
Getin Noble Bank Group of Companies detine banci (retail banking, private banking, corporate banking), fonduri de investitii, companii de consultantă financiară si imobiliară, leasing si asigurări. La rândul său, Getin Holding detine bănci, companii de leasing si asigurări, precum si alte companii în domeniul financiar în Polonia, Rusia, Ucraina, Belarus si România. În 2011, Getin Noble Bank a realizat un profit net de 230 milioane EUR, iar Getin Holding a obtinut un profit net de 250 milioane EUR. Getin Noble Bank Group of Companies si Getin Holding sunt grupuri de origine poloneză, “înrudite” ca business si actionariat majoritar. Actionarul majoritar al celor două grupuri este omul de afaceri Leszek Czarnecki, Doctor în stiinte Economice.

Casa de Brokeraj Noble Securities este reglementată si autorizată de organismul de profil din Polonia, iar filiala din România va opera inclusiv sub supravegherea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM). Tranzactiile se realizează prin intermediul platformei Noble Markets, care oferă peste 200 de instrumente financiare: perechi valutare, actiuni, indici bursieri si mărfuri. Prin platforma Noble Markets se realizează tranzactii în marjă (maxim 1:100); astfel, se pot realiza tranzactii cu o valoare mai mare decât suma alocatat. Atunci când se tranzactionează în marjă, se utilizează efectul de levier , care amplifică atât câstigurile, cât si pierderile potentiale: o marjă de 1% (1:100) permite realizarea unei tranzactii de 1.000 EUR blocând în contul de tranzactionare doar 10 EUR (1000 EUR*1%).

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
crorkz matz
e8WOOd Major thankies for the blog post.Really looking forward to read more. Will read on...
crorkz matz
514EKE This is one awesome blog article.Thanks Again. Keep writing.
matzcrorkz
NyUtst This is one awesome blog. Awesome.
high quality backlinks
IFwDo7 Thanks for the article post.Much thanks again. Will read on...
best link build
gm6aV5 Wow, great post.Much thanks again. Awesome.
link building
lbbUZq Major thanks for the article post.Really thank you! Really Great.
Shoichiro
It was supposed to be a joke, thgouht it would be more obvious when I mentioned the high five thing, but I guess it wasn't very clear I was joking, swing and a miss on my part. Srry´╗┐ to offend the housewife brigade
Stefan Nicolescu
...de asemenea SCADEREA PRETURILOR LA ALIMENTE si mai toate PRODUSELE si la FACTURILE pentru UTILITATI s.a.m.d.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar