transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Servicii curatenie Cluj

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 08-06-2013

Situatia din Turcia - analiza de Burak Demirpehlivan, Saxo Capital Markets Istanbul

Situatia din Turcia - analiza de Burak Demirpehlivan, Saxo Capital Markets Istanbul

Turcia, una dintre cele mai performante economii emergente, trece prin tulburări politice mai mult decât interesante. O simplă demonstrație de protest față de planurile de a construi un mall în Gezi Park, Piața Taksim – centrul Istanbulului – s-a transformat într-una de amploare după ce poliția a folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă. La asta s-a adăugat discursul premierului Erdoğan care a folosit termenii “grupuri marginale” și “câțiva extremiști” pentru a-i descrie pe protestatari. Demonstrații similare au izbucnite în 40 de orașe din toată Turcia, iar manifestanții cer guvernului mai multă libertate și recunoașterea drepturilor omului.

Principalele media nu au transmis relatări de la proteste sau informații legate de creșterea tensiunilor sociale – un alt motiv pentru care oamenii își pierd încrederea în instituțiile publice. Social media, mai ales Twitter, sunt folosite zilele acestea pentru a transmite știri despre primele zile “de rezistență” din Turcia.

Compoziția masei de manifestanți trebuie analizată cu atenție datorită demografiei neobișnuite. Participanții sunt din diverse medii și nu aparțin neapărat unui grup politic sau partid bine determinat. Sunt o parte reprezentativă a tineretului și populației de consum.

Asta demonstrează că nu numai partidul la putere, ci întreg spectrul politic trebuie să-și reconsidere atitudinea față de ei. Nu e o mișcare de genul “Primăverii Arabe”. Democrația din Turcia trece printr-o perioadă mai puțin convențională care va deveni un punct de hotar pentru viitorul politic al țării.

Pentru a înțelege efectele protestelor asupra economiei Turciei, trebuie să analizăm și contextul înainte de demonstrații. Bursa de Valori din Istanbul a înregistrat o efervescență după upgrade-urile acordate de majoritatea agențiilor de rating. Reducerea ratei dobânzii de către Banca Centrală din Turcia a creat o atmosferă propice creșterii pieței de acțiuni și scăderii lirei turcești. Chiar înainte de izbucnirea protestelor, brokerii se întrebau dacă piața se poate echilibra cumva și se îndoiau de capacitatea Băncii Centrale din Turcia de a acționa eficient pe piața monetară. Pe plan internațional, dolarul devenea tot mai puternic, mai ales datorită obligațiunilor de stat pe 10 ani din SUA, ceea ce pune presiune pe economiile emergente și monedele lor.

Începutul demonstrațiilor acum o săptămână și întețirea violențelor peste weekend a crescut riscul acestor evenimente prin presiunea pe care o pun asupra lirei turcești și pieței de capital – o scădere deja de peste 10%. Raportul USDTRY, închis săptămâna trecută la 1,8700, a început săptămâna aceasta direct cu 1,9000, deci o scădere a prețurilor acțiunilor a fost inevitabilă.

Cea mai profundă îngrijorare vine însă din partea încasărilor din turism – protestele coincid ca perioadă cu sezonul de vârf în Turcia. Deci, pe termen scurt, atenția va fi concentrată pe acest sector și pe evoluția acțiunilor specifice. Atitudinea guvernului va fi crucială, mai ales din perspectiva comunicării cu publicul. După o săptămână de proteste, atitudinea mai binevoitoare a președintelui turc Abdullah Gül și a viceprim ministrului Bülent Arınç reprezintă un pas înainte, dar întoarcerea prematură a premierului Erdoğan din vizita planificată în statele nord africane va fi privită cu mare atenție. Ca să nu mai amintim faptul că, în cele din urmă, mass media importante au început să transmită demonstrațiile, care seamănă tot mai mult cu un adevărat festival.

Ce se va întâmpla cu piața de capital din Turcia depinde de felul în care se va răspunde la cererile protestatarilor. Până acum, presiunea asupra lirei turcești aplicată în special de dolarul american dar și de alte valute pare să se exercite în continuare. În ceea ce privește acțiunile, contraperformanța industriei de turism și a acțiunilor specifice ar putea fi un fenomen pasager, însă presiunea globală pusă de titlurile de stat e foarte eficientă. Pe lângă toate acestea, posibila depreciere a lirei ar putea ridica semne de întrebare referitor la care vor fi măsurile Băncii Centrale a Turciei.

Burak Demirpehlivan

Saxo Capital Markets Istanbul
 

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Gabriel
Am o problema si vreau sa ma ajtuati un pic nu pot plati cu cardul pt ca am renuntat la card!!Cum pot plati avansul de 50 ron??nu as vrea sa imi pierd locul la petrecere, tinand cont ca de abia astept sa va revad si sa cunosc oameni noi..
Christine
Buna ROXY,Inainte de toate, iti multumim pt acrpeieri si cuvintele frumoase.Legat de plata, o poti face prin transfer bancar. Te duci in Adaugi in cos produsele pe care doresti sa le achiti si apesi Finalizare Comanda . in pagina urmatoare, treci toate datele de facturare, alegi Transfer Bancar iar apoi apesi pe Initializare Plata. Ti se va genera o factura proforma in care vei gasi toate datele necesare efectuarii tranzactiei. La detaliile tranzactiei trebuie sa treci numarul de factura proforma. Factura proforma este valabila 7 zile si o vei gasi in Dupa ce ai achitat, trimiti un e-mail pe adresa pentru a ne confirma plata. Cam asta e tot. Daca intampini si alte probleme, nu ezita sa ne contactezi.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar