transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 19-04-2024 4.6625 lei 4.9763 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 25-10-2011

Spatiu de manevra tot mai ingust in lumea emergenta - editorial Tradeville

Spatiu de manevra tot mai ingust in lumea emergenta - editorial Tradeville In 2011 la nivelul economiilor emergente investitorii au amendat abordarile extreme. Lira turceasca a devenit cea mai slaba valuta pe filiera experimentului monetar dual pornit de banca centrala a Turciei la sfarsitul anului trecut. Acest experiment a presupus taierea dobanzii cheie la minime record pentru a descuraja intrarile de capital speculativ dar si majorari ale ratelor rezervelor bancare pentru a intrerupe cresterea parabolica a creditarii.

Desi rupia indiana concureaza pentru statutul de cea mai slaba valuta, India s-a confruntat cu situatia opusa: in perioada care a trecut dupa martie 2010 banca centrala a majorat rata cheie de treisprezece ori (inclusiv in aceasta dimineata). La inceputul anului Indonezia si Filipine ramasesera singurele economii asiatice care nu debutasera in procesul normalizarii dobanzilor, si pentru o scurta perioada de timp pietele locale s-au confruntat cu exituri importante ale capitalurilor straine.

Evolutiile mentionate mai sus evidentiaza cat de ingust a devenit spatiul de manevra al economiilor emergente intre crestere economica si inflatie. Spatiul este cu atat mai ingust cu cat autoritatile financiare din economiile emergente trebuie sa tina cont si de pozitionarea investitorilor straini. In Indonezia de pilda investitorii straini detin aproape o treime din bondurile guvernamentale. In Coreea de Sud bondurile cu scadente scurte aflate in portofoliile fondurilor straine inseamna jumatate din rezerva valutara a bancii centrale.
Post-Lehman Brothers fondurile nipone si-au majorat detinerile de active braziliene de la 1 trilion yeni la aproape 8 trilioane yeni (peste $100 miliarde).

Pozitionarea investitorilor este cu atat mai importanta cu cat economiile emergente nu se pot decupla inca de evolutiile macro din lumea dezvoltata. Ideea decuplarii a fost falsa in 2008 si s-a dovedit a fi falsa si in 2011. Altfel nu am fi vazut realul brazilian prabusindu-se luna trecuta cu aproape 20% in fata dolarului american dupa ce banca centrala a Braziliei a anuntat pe 31 august o taiere surprinzatoare a dobanzii cheie fara ca aceasta decizie sa fie precedata de o pregatire corespunzatoare a asteptarilor.

Evenimentul aminteste de debutul anului 1994 cand Alan Greenspan credea ca o majorare nesemnificativa a ratei cheie in Statele Unite nu va deturna un avans remarcabil al cotatiilor bondurilor guvernamentale cu scadente lungi, rationamentul fiind ca o ajustare in crestere a dobanzii cheie ar fi trebuit sa ancoreze mai eficient asteptarile inflationiste si astfel sa conduca la o scadere suplimentara a dobanzilor. Dar la acel moment investitorii aveau deja expuneri masive long bonduri (nu doar in Statele Unite, ci si in Japonia, America Latina si mai ales in Europa unde pariul se centra pe convergenta dobanzilor pe fondul conturarii unei uniuni monetare – exact opusul situatiei pe care o vedem astazi), iar majorarea ratei cheie anuntata de Rezerva Federala in februarie 1994 a indus un element de incertutidine care a generat un carnagiu in pietele internationale de bonduri in primavara acelui an.

In cazul in care o noua runda de lichidari fortate ale expunerilor long loveste pietele emergente, bancile centrale corespondente vor face tot posibilul sa-si apere valutele. Deprecieri competitive sunt binevenite (mai ales intr-un moment in care Beijingul pare dispus sa intrerupa pentru un timp aprecierea yuanului), dar un declin considerabil al cursurilor de schimb va avea consecinte severe asupra asteptarilor inflationiste.
Daca bancile centrale vor avea succes ramane o intrebare deschisa. Dupa criza asiatica din 1997 – 1998 bancile centrale din economiile emergente au acumulat rezerve valutare importante iar pietele financiare regionale au devenit considerabil mai lichide si mai sofisticate, dar intrarile de capital strain speculativ au crescut dramatic la randul lor.


Mihai Nichisoiu
Analist piete internationale
Tradeville S.A.


SSIF Tradeville SA nu face consultanta de investitii si nici recomandari de investitii. Rapoartele prezentate de societate reprezinta simple materiale informative care prezinta in mod obiectiv date despre piete financiare, emitenti si sectoare de activitate. Societatea noastra nu isi asuma responsabilitatea pentru tranzactiile efectuate pe baza acestor Rapoarte.

SSIF Tradeville SA nu are interese proprii, de nicio natura, inclusiv financiara si nici nu se afla (societatea, persoanele relevante din cadrul societatii sau orice persoane implicate cu acestea) in situatii de conflict de interese cu emitentii la care se refera Rapoartele. SSIF Tradeville SA a elaborat si implementat in cadrul societatii o Procedura interna pentru evitarea si gestionarea conflictelor de interese; in situatia in care conflictele de interese nu pot fi evitate, acestea vor fi aduse la cunostinta publicului cel tarziu la data furnizarii Rapoartelor. Datele utilizate pentru redactarea Rapoartelor au fost obtinute din surse considerate a fi de incredere, insa nu avem nicio garantie privind corectitudinea acestora.

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.

S.S.I.F. Tradeville S.A., B-ul. Unirii 19, bl. 4B, Bucuresti, Romania tel: (021) 336 93 25, fax: (021) 336 92 33; Autorizata prin Decizia CNVM nr. 398/15.02.2005.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Denisha
Whoa, whoa, get out the way with that good infomrtaion.
Rayonna
I'm really into it, tanhks for this great stuff!
Jacey
I really culodn't ask for more from this article.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar