transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Servicii curatenie Cluj

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 21-03-2013

Taxele pe depozitele bancare din Cipru - posibil prim pas spre taxa pe avere - analiza

Taxele pe depozitele bancare din Cipru - posibil prim pas spre taxa pe avere - analiza

Confuzia domneste în Cipru. E riscant, asadar, să ne expunem ridicolului prin fel de fel de speculatii, mai ales că lucrurile par a fi în permanentă schimbare. Iar eu nu-mi propun să dau sfaturi pentru tranzactionări pe termen scurt: sunt mai degrabă tentat să astept să văd ce se întâmplă.

Cu toate acestea, am asistat la cel mai important eveniment macroeconomic pe 2013, eveniment care continuă să se dezvolte în moduri noi si uluitoare, asa că o să încerc să deslusesc anumite nuante în tot ceea ce vedem si auzim zilele acestea.

Ceea ce stim este că parlamentul cipriot a respins pachetul de răscumpărare după un adevărat joc de poker cu Troika europeană, încercând să joace mai multe mâini câstigătoare, de la 0% pentru depozitele mici, până la 15% la depozitele mai importante. Niciuna dintre variante nu s-a dovedit suficient de atrăgătoare pentru a aduce o întelegere.

Mai stim că Franta a exclus un plan B. Sună plauzibil, din moment ce suntem deja la planul D sau chiar E. si mai stim că Rusia este profund implicată în jocurile de culise, desi a fost exclusă, aparent, din întregul proces.

Vedem cum se transformă totul într-un joc geopolitic în care rezervele importante de petrol si gaz natural ar putea ajunge în mâinile rusilor, în pofida eforturilor de decenii ale Europei de a obtine exact rezultatul contrar. si mai stim că Angela Merkel e mai îngrijorată de rezultatul alegerilor din propria tară decât soarta Ciprului.


Deocamdată, băncile din Cipru sunt închise cel putin până azi, inclusiv, si nu-si vor relua operatiunile până nu va apărea o întelegere. Altfel, taxa pe depozite va fi irelevantă, întrucât nu va rămâne niciun ban în Cipru. Cel putin niciun ban străin.


Mai stim că ministrul cipriot de finante ar putea încerca, fără succes, să-si prezinte demisia. Dar si că englezii reusesc totusi să trimită cash celor 3000 de militari stationati încă pe insulă. Am mai aflat si că un consortiu de bănci a oferit o solutie privată la această criză, dar se pare că nu a fost luată în considerare în mod serios.

Ca să mai destindem un pic atmosfera, aflati că pe guvernatorul Băncii Centrale din Cipru îl cheamă… Panicos si stiti cum se spune: ce ti-e scris, în frunte ti-e pus. Îmi cer iertare, dar nu m-am putut abtine. De fapt, pot spune că sunt chiar alături de omul care are cea mai detestată slujbă din lume la ora actuală. 


Sunt multe de făcut în numai 72 de ore. Unde se va sfârsi totul? Ce am învătat din toate astea?


Mai multe lucruri.

Am văzut, încă o dată, că zona Euro nu este în stare să-si rezolve problemele cu luciditate. Trebuie că am asistat la cea mai incompetentă administrare a unei crize europene de până acum. Ce e grav e că acest lucru demonstrează în ce situatie gravă sunt toate cele 17 state europene care fac parte din uniunea monetară. Panica este atât de mare, încât nicio măsură nu mai pare “prea” extremă pentru a prezerva acest proiect deja condamnat si a apăra enormul capital politic investit în acest monumental esec. Am ajuns într-un moment în care politicienii încearcă să confiste fără rusine economiile cetătenilor fără putere, moment care reprezintă pragul de jos la care nimeni nu se astepta. Ne ia cu dureri mari de cap dacă ne gândim ce se va întâmpla în viitor, când criza se va adânci. si se va adânci în mod sigur.

Ideea unei taxe pe avere nu este nouă, totusi. Mai multe cercetări au arătat, recent, că nevoia de fonduri în sectorul public ar putea duce la “confiscări” de averi pe scară amplă. Boston Consulting Group a sugerat într-un raport recent că aproximativ 29% din toate averile private – nu doar depozite – ar putea fi confiscate pentru a acoperi datoriile făcute până acum. (puteti citi aici un articol pe această temă). Asa că ar trebui să ne obisnuim cu ideea banilor care ne sunt luati de politicieni flămânzi de bani. E doar începutul. Pisica a fugit peste gard, chiar dacă s-ar putea ca acestă primă întelegere să nu rămână, până la urmă, în picioare.

Ce mă uluieste este că o asemenea miscare importantă si extremă este riscată pentru un premiu foarte modest. Ceea ce părea total lipsit de sens – o eventuală confiscare a banilor nostri în încercarea de a rezolva criza datoriilor – e brusc o amenintare, si asta datorită a ceea ce s-a întâmplat în ultimele 3 zile. Cea mai temută măsură, cea mai importantă miscare din ultimii ani a fost aruncată în joc pentru numai 5,8 miliarde de dolari. Impactul ei ar putea declansa retrageri sau miscări masive de capital si devalorizări de bunuri de ordinul a sute de miliarde de dolari. Lipsa de încredere va submina toate natiunile cu economii slăbite. De ce nu a păstrat Troika acest as în mânecă până la salvarea unei economii mai substantiale, hai să spunem Spania sau Italia? Incompententă? Neîntelegerea pietei? Sau, si mai grav, dorinta de a introduce această taxă pentru a lăsa impresia alegătorilor că îi pot “mulge” pe cei bogati?

Este intrigant si fascinant, deopotrivă. Este însă un mare păcat că populatia Ciprului trebuie să traverseze această perioadă dureroasă, cu probleme pe care nu ei le-au creat si pe care, iată, nu au cum să le evite.

O întrebare ce îsi are acum tot rostul din lume: cine urmează?


Fiti în sigurantă, oriunde ati fi.


Lars Seier Christensen, co-fondator si CEO Saxo Bank A/S

Saxo Bank este o bancă specializată în investitii si tranzactionări online. Banca permite clientilor să tranzactioneze instrumente valutare (FX), CFD-uri, ETF-uri, actiuni, contracte Futures, optiuni si alte instrumente derivate prin intermediul a trei platforme de tranzactionare; platforma pe bază de browser SaxoWebTrader, platforma care poate fi descărcată SaxoTrader si SaxoMobileTrader, o platformă pentru telefonul mobil.

Platformele sunt disponibile în peste 20 de limbi, direct de la Saxo Bank sau prin intermediul unuia dintre clientii institutionali ai băncii. White label reprezintă pentru Saxo Bank o zonă de business importantă si presupune personalizarea si crearea de mărci pentru platformele de tranzactionare  pentru alte institutii financiare si brokeri. Saxo Bank are peste 120 de clienti white label si deserveste mii de clienti retail în peste 160 de tări. Saxo Asset Management a fost lansat în 2009 pentru a deservi segmentul investitorilor bogati si, de atunci, si-a triplat volumul bunurilor pe care le gestionează. Saxo Bank are sediul în Copenhaga si birouri în Australia, Cehia, Franta, Grecia, Italia, Japonia, Olanda, Singapore, Spania, Elvetia, Marea Britanie si Emiratele Arabe Unite.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Mahmood
Edina Lapastica supposed to have been born wiihtn 1936, roughly she is frequently told. Having a love of seat shoes, an accumulation of worn-out Dion & the actual Belmonts vinyl, as well as dreams of the come back associated with sock hops, she gets a knack regarding discovering forgotten narratives which now reside in flea markets and also second-hand shops. These types of discoveries often act as starting points in her own work, of which combines fiber-based procedures and meticulous animation in order to focus on the value of labour and sincere objectives. She will finish the Cleveland Company of Art in-may having a BFA in Incorporated Media.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar