transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Servicii curatenie Cluj

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 24-09-2013

Victoria lui Merkel accelereaza viitorul Europei si al monedei unice - analiza de John J. Hardy, Head of FX Strategy

Victoria lui Merkel accelereaza viitorul Europei si al monedei unice - analiza de John J. Hardy, Head of FX Strategy

Alegerile din Germania au ieșit cum trebuie pentru Angela Merkel, însă lasă Europa și moneda euro într-o stare de incertitudine. Victoria zdrobitoare a lui Merkel arată că o bună parte din puterea partidului său rezidă în alegătorii care au abandonat “corabia” partenerului de coaliție, FDP. Prin urmare, alegerile o aduc pe dna.Merkel în postura de a forma o coaliție bizară fie cu SPD, fie cu ecologiștii.

Ideea e că una dintre aceste posibile coaliții ar trebui să fie mai prietenoasă cu UE, din moment ce partidele de stânga tind să fie mai generoase cu ideea proiectului comunitar decât este Merkel. Dar chiar și o “mare coaliție” cu SPD va fi orice mai puțin “măreață”, de unde și riscul ca rolul de lider al Germaniei în Europa să devină pe atât de mic, pe cât de mare a fost victoria lui Merkel. Și asta pentru că orice decizie la nivel european trebuie recalculată în termeni de “risc intern” pentru Germania, în condițiile unei coaliții inconfortabile.

Angela Merkel va continua, probabil, să aplice rețeta care i-a menținut succesul până acum, cu mici concesii ici colo, cum ar fi al treilea val de răscumpărare acordat Greciei, pentru a evita ca acea criză să se extindă în alte regiuni. Ceea ce nu vom vedea de acum înainte, însă, va fi o nouă viziune pentru Europa.

Marea Problemă pentru UE este ceea ce va duce la ruperea uniunii, în cele din urmă, dacă nu se va găsi un răspuns: moneda unică și o singură bancă centrală într-o uniune de state suverane.

Uniunea Europeană este o casă fără fundație, iar o asemenea casă nu poate rezista la infinit. O nouă coaliție condusă de Germania nu va așeza această țară pe drumul construcției unei asemenea fundații; cel mult o vom vedea pe dna.Merkel cârpind și reparând crăpăturile din pereți, în timp ce casa va continua să se clatine.

Euro a ajuns săptămâna trecută la cea mai ridicată valoare comparativ cu dolarul american, iar Banca Federală a SUA a șocat lumea întreagă, anunțând că nu va renunța la programul de achiziții de obigațiuni. Dar chiar și dacă ar fi făcut-o, expansiunea balanței Băncii tot va ajunge curând la 1 trilion, și asta numai în 2013. 

Între timp, balanța Băncii Centrale Europene a scăzut cu 25%, în același interval. Euro nu va face altceva decât să se devalorizeze dacă Merkel nu se va angaja că va conserva viitorul UE și va spori rolul BCE. În caz contrar, ne vom întoarce la vechea poveste cu “ruperea uniunii”.

Europa deja riscă prin formarea noului guvern german, iar un Euro în creștere va accelera aceste tensiuni din UE, motiv pentru care credem că se va ajunge rapid la următorul capitol din istoria acestei uniuni bizare, oricare ar fi el.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Zyrillhans
Work for food? WTF: Work for food? WTF:Don't get pissed, get even.Public, non-cooporation is maikng the idocrat elite sweat, they are running scared, their Bilderberg plan is not working (out), them, quit paying one red cent to bank credit cards, quit paying for inflated mortgages, quit buying crap, fire your bankster, quit working your off for wages in a job, non-cooporation is effective peacefull dissent, now lets see who's got who really by the balls. -1Was this answer helpful?
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar