transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 29-06-2014

Anotimpuri la borcan: antreprenoriat rural pentru 560 de romance

Anotimpuri la borcan: antreprenoriat rural pentru 560 de romance

Asociatia React lansează proiectul „Anotimpuri la borcan”, proiect adresat exclusiv femeilor din mediul rural, fără un loc de muncă, oferindu-le posibilitatea să îsi transforme talentul din bucătărie într-o sursă de venit constant sau chiar în propria afacere.

Cele 560 de persoane înscrise în proiect vor urma cursuri de formare profesională si de dezvoltare a competentelor antreprenoriale. Ele vor primi diplome acreditate de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Vârstnice si de Ministerul Educatiei, în meseria de lucrător în fabricare a conservelor de legume si fructe. Acestea vor face parte din reteaua „Anotimpuri la borcan” si vor primi sprijin pentru obtinerea unui loc de muncă, pentru autorizare sau integrare în diverse forme de asociere antreprenorială la nivelul fiecărei comunităti. Conditiile pentru ca femeile să participe la activitătile proiectului sunt următoarele: să fi absolvit nivelul minim de scolarizare obligatorie, să fie domiciliate în mediul rural si să nu fie angajate. Nu există criterii legate de vârstă sau etnie.

Proiectul prevede si înfiintarea în fiecare regiune vizată a unui centru complet utilat si avizat din punct de vedere igienico-sanitar. Aici, femeile înscrise în proiect vor putea transforma murăturile si dulceturile proprii în produse pregătite pentru a fi vândute, legal, în magazinele de la oras.

„În România, ca si în restul Europei, sunt din ce în ce mai căutate produsele sănătoase, realizate după retete speciale.

Singurele locuri în care mai găsim aceste gusturi deosebite, sunt cămările familiilor din mediul rural. Din păcate, cea mai bună dulceată si cei mai aromati castraveti murati pot ajunge pe mesele orăsenilor doar dacă sunt preparate în bucătării autorizate igienic si sanitar. Într-o gospodărie, găsesti mai rar conditiile de care ai nevoie pentru a vinde produsele traditionale, legal. De aceea, <Anotimpuri la borcan> vine în comunitătile în care sunt femei interesate să îsi transforme priceperea si pasiunea pentru gătit într-o afacere de familie si le pune la dispozitie, gratuit, cursuri de specialisti în conserve si bucătării dotate profesional. ” (dr. Anca  stefan, presedinte Asociatia React)

În regiunile vizate de proiect, lipsa oportunitătilor de angajare pentru femeile fără studii superioare si ponderea redusă a activitătilor non-agricole în care sunt implicate femeile din mediul rural, reprezintă principalele probleme identificate prin „Planurile de Dezvoltare Regionala 2007 – 2013”. Astfel, proiectul lansat de Asociatia React oferă o alternativă plecând de la această situatie: crearea de locuri de muncă în comunitătile rurale identificate si sprijinirea femeilor înscrise în proiect să obtină o calificare, să-si dezvolte spiritul antreprenorial si să-si deschidă propria afacere.
„Ocupare si antreprenoriat rural” este numele oficial al proiectului „Anotimpuri la borcan”. Acesta este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeste în Oameni!

Asociatia React este o organizatie neguvernamentală, creată în 2006 pentru a veni în sprijinul actorilor societătii civile prin proiecte ample, durabile, cu impact în comunitătile vizate. Organizatia activează în patru domenii: sănătate publică, educatie economie socială si dezvoltare comunitară, are 5 sucursale în care lucrează mai mult de 30 de angajati si 200 de voluntari. Până în prezent, Asociatia React a obtinut 12 premii de excelentă - nationale si internationale si a contribuit la salvarea a mai mult de 200.000 de vieti omenesti.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
crorkz
DpiMsc Very neat article.Much thanks again. Fantastic.
matzcrorkz
AROMZz I really enjoy the article.Thanks Again. Really Great.
mihaela savin
Buna ziua, ma intereseaza daca proiectul Anotmpuri la borcan mai e valabil. Ma intereseaza f. mult acest proiect, din pacate nu am aflat mai din timp de el. Sunt din zona Galati. Multumesc.
cheap backlinks
yeUM20 Thanks-a-mundo for the article post.Thanks Again. Keep writing.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar