Procrastinarea apare in vietilor foarte multor persoane. Un studiu realizat de PhD Piers Steel la Universitatea din Calgary a aratat ca pana la 95% dintre studenti amana diverse activitati la facultate, mai cu seama cand vine vorba despre proiecte.
Lucrurile lasate de azi pe maine duc la aglomerare, generand stres si intarzieri in activitate si potentiale probleme la serviciu, in lucrul cu clientii si chiar in viata personala.
Vestea buna este ca exista tehnici extrem de utile care ajuta la eliminarea procrastinarii si chiar la folosirea ei pentru a avea mai multa productivitate.
Violeta-Loredana Pascal, business coach si specialist relatii publice cu o experienta de afaceri de peste 16 ani a creat un curs intitulat „Procrastinarea: ce este, cum sa o invingi si cum sa o folosesti ca sa nu te distruga” care este disponibil in mod gratuit.
Cursul cuprinde trei parti. Prima prezinta in detaliu motivele pentru care sunt amanate diverse activitati de pe lista cu lucruri de facut; a doua parte include 12 strategii eficiente pentru a elimina procrastinarea, iar cea de-a treia parte cuprinde trei moduri de a folosi procrastinarea pentru a avea mai multa productivitate in activitate.
„Lucrand de acasa de peste 16 ani stiu ca exista foarte multe tentatii de a amana diverse activitati. Insa stiu si care este impactul negativ al procrastinarii si faptul ca sunt multe persoane care amana sa faca unele lucruri.
Am creat cursul „Procrastinarea: ce este, cum sa o invingi si cum sa o folosesti ca sa nu te distruga” in urma experientei mele, dar si din experienta lucrului cu clientii mei de-a lungul anilor,” a declarat Violeta-Loredana Pascal, autoarea cursului si business coach si specialist relatii publice.
„Procrastinarea poate fi invinsa. Primul pas este sa intelegem de ce apare in viata noastra si care sunt tipurile de oameni care amana. Astfel, putem sa ne dam seama de ce dorim sa amanam diverse activitati in unele momente. Pasul urmator este sa vedem care strategie care duce la eliminarea procrastinarii ni se potriveste cel mai bine – in functie de personalitate, dar si de motivul pentru care amanam sa facem un anume lucru. In plus, putem, uneori, sa folosim procrastinarea in folosul nostru, asa ca am inclus in ultima parte a cursului trei modalitati de a utiliza procrastinarea pentru a ne creste productivitatea.”
Cursul in limba romana poate fi accesat aici: https://www.subscribepage.com/eliminaprocrastinarea .
.