transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 04-12-2024 4.7308 lei 4.977 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 11-10-2015

Salariile din sectorul privat au crescut cu 4,1% in 2015, potrivit studiului salarial si de beneficii PayWell Romania 2015, realizat de PwC

Salariile din sectorul privat au crescut cu 4,1% in 2015, potrivit studiului salarial si de beneficii PayWell Romania 2015, realizat de PwC

Cresterea medie a salariilor din sectorul privat a fost de 4,1% în 2015, potrivit editiei din acest an a studiului salarial si de beneficii PayWell Romania, nivel similar celui de anul trecut.

„Desi diferenta nu este majoră, este primul an după multă vreme în care cresterea medie salarială din România a fost mai mare decât cea planificată initial de companii (3,9%). Acesta este un semn că economia este pe o traiectorie de crestere. În plus, ca urmare a perioadei de deflatie pe care o traversează România, în principal datorită reducerii cotelor de TVA, angajatii români se bucură de o apreciere a puterii de cumpărare, ceea ce ne asteptăm să se traducă într-o crestere sustinută a consumului atât în 2015, cât si în 2016”, a declarat Mihaela Mitroi, Liderul Departamentului de Consultantă Fiscală si Juridică, PwC România.

Cea mai mare crestere salarială în 2015 a fost înregistrată în sectoarele farmaceutic si  bunuri de larg consum (4,5% în fiecare caz). Similar anului trecut, cresteri salariale sub media pietei au fost calculate pentru sectoarele bancar (2%) si retail (3.7%). 

„Spre deosebire de anii anteriori, în 2015 am remarcat cresteri salariale mai sustinute în sectoarele direct influentate de evolutia consumului intern, cum ar fi cel al bunurilor de larg consum, si chiar si retail comparativ cu anii anteriori. Singurul sector în care cresterile salariale sunt semnificativ mai mici comparativ cu tendinta generală a pietei rămâne cel bancar, care se confruntă în continuare cu provocări interne ce tin de restructurări de portofolii, achizitii, cât si de influente macro-economice externe”, a explicat Horatiu Cocheci, Senior Manager, Liderul Echipei de Servicii de Consultantă în Resurse Umane, PwC România.

Pe categorii de angajati, cele mai mari cresteri salariale au fost înregistrate la nivelul muncitorilor (4,2%) si al personalului  operational (4,3%), în vreme ce salariile managementului de top au crescut într-un ritm ceva mai redus (3,9%).



Pentru 2016, cresterea salarială bugetată în acest moment de companiile participante la studiul PayWell este de 3,9%, similar cu cea planificată si anul trecut pentru 2015.

„Angajatorii dau încă dovadă de prudentă în ceea ce priveste dinamica salarială, preferând să bugeteze majorări salariale modeste. Experienta ultimilor ani a demonstrat că aceste alocări bugetare sunt, de cele mai multe ori, ajustate pe parcursul anului în functie de performanta companiei, evolutia economiei si a segmentului de piată în care activează aceasta”, a precizat Horatiu Cocheci.

În ceea ce priveste celelalte elemente ale pachetului de remunerare, studiul PayWell arată că 38% dintre companiile din România oferă prime fixe tuturor angajatilor (prime independente de performanta angajatului sau a companiei) cu ocazia diferitelor evenimente sau ocazii (de exemplu, sărbătorile de iarnă, Paste sau vacantă). Aceste prime sunt oferite fie sub forma unor sume fixe (care variază între 500 si 1500 de lei, în functie de angajator si industrie), fie sub forma unui anumit procent din salariul lunar (în cazul celui de al 13-lea salariu sau au primei de vacantă).

Bonusul de performantă este un stimulent frecvent utilizat de companii, mai ales pentru angajatii din esaloanele de management. Nivelul bonusurilor de performantă depinde de categoria de personal si variază de la unul la patru salarii lunare. Pentru ultimul an, companiile nu au raportat diferente semnificative între nivelul planificat si cel plătit al bonusurilor legate de performantă.

În ceea ce priveste beneficiile extra-salariale, tichetele de masă, abonamentele la clinicile medicale private si activitătile de socializare (de exemplu, petreceri sau team building-uri organizate de companii) sunt cele mai frecvente beneficii utilizate, fiind în continuare oferite de mai mult de jumătate dintre companiile participante la studiu. Unul dintre motivele pentru care companiile acordă astfel de beneficii este faptul că sunt usor cuantificabile în bani, iar valoarea lor este usor de perceput de către angajati.

Rezultatele celui de-al doilea studiu anual de resurse umane elaborat de PwC, Saratoga, care analizează indicatori de eficientă a capitalului uman, vor fi lansate în cursul lunii noiembrie.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Nelia
Je trouve ça injuste, car les vidéos de ''Tutankhamen de Nightwish'' ont étées enlevées et elles disent rien de mal et elles ne sont ni déplacées ou stupides. Par contre, certaines vidéos, plutôt 3'nouilles'c sont autorisées...
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar