transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 21-06-2024 4.6403 lei 4.977 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 16-04-2014

Sodexo: Cardurile de masa si tichetele pe suport de hartie ii vor rasplati in plus pe angajatii care lucreaza in ture ce depasesc 8 ore pe zi

Sodexo: Cardurile de masa si tichetele pe suport de hartie ii vor rasplati in plus pe angajatii care lucreaza in ture ce depasesc 8 ore pe zi

Cardurile de masa nu vor permite retragerea de numerar, deoarece sunt carduri speciale si nu carduri bancare, având principii de functionare diferite. Potrivit normelor de aplicare pentru tichetele electronice publicate, astazi (14 aprilie), de Ministerul Finantelor Publice, in cazul in care un angajat lucreaza in ture si timpul de lucru este mai mare de 8 ore/zi, numarul de tichete de masa (indiferent de suportul pe care sunt emise: hârtie sau electronic) la care are dreptul pe luna se calculeaza adunând numarul de ore lucrate si împartind la 8 valoarea obtinuta.

Compania Sodexo, jucator de top pe piata româneasca a tichetelor, a identificat principalele noutati aduse de normele de aplicare pentru tichetele electronice publicate, astazi (14 aprilie 2014), de Ministerul Finantelor Publice.

„La 16 ani de la intrarea Sodexo pe piata româneasca, sistemul tichetelor de masa se modernizeaza pentru a fi in pas cu ultimele tehnologii. Tinând cont ca Grupul Sodexo emite 60% din volumele sale pe carduri la nivel global, iar acest procent creste in fiecare zi, ne asteptam ca si in România posibilitatea de a emite tichete de masa in format electronic, alaturi de tichete de masa pe suport de hârtie, sa inregistreze un real succes”, declara Jean Istasse, CEO Sodexo România.

Tichetele de masa electronice sunt carduri dedicate exclusiv alocatiei individuale de hrana a angajatilor. Nu este obligatorie alegerea suportului card pentru acordarea tichetelor de masa, angajatorii pot opta fie pentru acordarea tichetelor de masa pe hârtie, fie pentru acordarea lor pe card.

Tichetele de masa pe card vor putea fi utilizate numai in acele unitati de alimentatie publica care sunt echipate sa accepte carduri si care au contracte incheiate cu unitatile emitente. „Sodexo va face toate demersurile pentru a oferi cea mai mare retea de afiliere atât pentru tichetele de masa pe hârtie, cât si pentru cele pe card”, declara Jean Istasse.Cardurile de masa nu vor permite retragerea de numerar, deoarece sunt carduri speciale si nu carduri bancare, având principii de functionare diferite. De asemenea, nu este permisa nici alimentarea cardului cu alte sume.

Sumele care alimenteaza cardurile de masa vor avea aceeasi perioada de validitate ca si tichetele de masa pe hârtie. Un tichet de masa (indiferent de suport) emis pâna la data de 31 octombrie a unui an calendaristic poate fi utilizat pâna la data de 31 decembrie a anului  de emitere. Un tichet de masa emis incepând cu data de 1 noiembrie a unui an poate fi utilizat pâna la data de 31 decembrie a anului urmator anului de emitere.

„Noutatea adusa de acest proiect de norme este ca, in cazul in care un angajat lucreaza in ture si timpul de lucru este mai mare de 8 ore/zi, numarul de tichete de masa (indiferent de suportul pe care sunt emise) la care are dreptul pe luna se calculeaza adunând numarul de ore lucrate si împartind valoarea rezultata la 8”, explica Jean Istasse. Angajatorii pot acorda tichete de masa doar pentru zilele lucrate si numai in limita valorii nominale aprobate prin lege.

Angajatorii pot comanda tichete electronice urmând acelasi proces ca si in cazul tichetelor pe suport de hârtie parcurs pâna in prezent. Conform proiectului de norme angajatorii vor plati in avans sumele aferente tichetelor de masa electronice catre unitatile emitente, propunerea de norme de aplicare mentionând in mod specific ca este interzis unitatilor emitente sa alimenteze cardurile de masa pâna când angajatorii nu platesc sumele aferente acestora.

La momentul achitarii alimentelor in unitatile alimentare, de pe cardurile de masa va fi retrasa valoarea integrala a produselor cumparate. 

Angajatorii sunt obligati sa instiinteze lunar salariatii cu privire la data alimentarii si valoarea tichetelor de masa transferate pe suport electronic. Conform proiectului de norme publicat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, este interzis angajatorilor sa taxeze in vreun fel angajatii sau sa diminueze valoarea nominala a tichetelor de masa electronice. Toate costurile cu tichetele de masa electronice vor fi suportate de catre angajatori.

Ministerul Finantelor Publice a publicat astazi (14 aprilie a.c.) proiectul de Hotarâre de Guvern continând normele de aplicare pentru tichetele electronice (proiectul de HG pentru modificarea si completarea Hotarârii Guvernului nr. 5/1999 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Legii nr.142/1998 privind modificarea tichetelor de masa, cu modificarile si completarile ulterioare) pentru a permite tuturor partilor interesate sa contribuie cu propuneri de amendamente.

„Sodexo România apreciaza transparenta procesului de elaborare a normelor de aplicare demonstrata de Ministerul Finantelor Publice”, spune Jean Istasse.

Normele de aplicare vor intra in vigoare in momentul publicarii in Monitorul Oficial. Dupa intrarea in vigoare a normelor de aplicare, Ministerul Finantelor Publice va lucra la elaborarea criteriilor de autorizare a unitatilor emitente de tichete de masa electronice si va evalua in vederea autorizarii companiile care doresc sa emita tichete de masa pe acest tip de suport.

Normele de aplicare postate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice respecta principiile de functionare a sistemului de tichete de masa si reintareste caracterul tichetelor de masa de beneficii pentru angajati:

- Ministerul Finantelor Publice ramâne autoritatea de control asigurând stabilitatea sistemului de tichete de masa;

- Unitatile emitente de tichete de masa electronice vor fi obligate in continuare sa aiba un control crescut al retelei de unitati afiliate sistemului de tichete de masa, exact cum este si in cazul tichetelor de masa pe hârtie;

- Angajatii care primesc carduri de masa sunt singurii care le pot utiliza pentru a servi masa sau pentru a achizitiona produse alimentare.

Valoarea nominala a tichetelor de masa este de 9,35 lei. Aceasta valoare este revizuita periodic de catre Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Vârstnice.

Compania Sodexo, al 18-lea angajator mondial, a fost infiintata de catre Pierre Bellon in 1966 in Marsilia, Franta, si este astazi lider mondial in Solutii pentru Calitatea Vietii de Zi cu Zi. Avem increderea ca o buna calitate a vietii sporeste satisfactia si motivatia indivizilor, jucând astfel un rol important in performanta organizatiilor care sunt partenerii nostri strategici.

Grupul opereaza in 80 de tari cu 428.000 de angajati care împartasesc aceeasi pasiune de a oferi servicii. Aproximativ 75 de milioane de oameni din intreaga lume beneficiaza zilnic de serviciile oferite de Sodexo.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar