transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 23-06-2024 4.6535 lei 4.9771 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 01-03-2015

Sodexo: volumele de tichete cadou oferite de companii cu ocazia zilei de 8 Martie au crescut cu 50%

Sodexo: volumele de tichete cadou oferite de companii cu ocazia zilei de 8 Martie au crescut cu 50%

Compania Sodexo, jucător de top pe piata românească a tichetelor, a identificat, în urma unei analize derulate în rândul companiilor care oferă beneficii extrasalariale pentru angajati, principalele tendinte în utilizarea si acordarea tichetelor cadou cu ocazia zilei de 8 martie. Cercetarea a fost realizată pe un esantion de aproximativ 1.000 de companii, în intervalul 1 februarie 2014 – 15 februarie 2015.

Peste 45% dintre companiile care au acordat în 2014 tichete cadou angajatelor lor cu ocazia zilei de 8 martie activează în sectorul industrial, servicii si distributie. În top trei industrii s-au situat angajatorii din distributie (20%), industria chimică si metalurgică (15%) si industria producătoare de bunuri de consum (10%) – Grafic 1. Majoritatea companiilor (52%) care au acordat acest beneficiu extrasalarial angajatelor lor au între 1 si 19 angajati. Peste 27% din totalul companiile angajatoare sunt din Bucuresti si judetul Ilfov.

Volumele de tichete cadou oferite angajatelor în intervalul 1- 8 martie în 2014 au crescut cu aproape 50% comparativ cu cele înregistrate cu un an în urmă. „Observăm o tendintă de crestere de la an la an a numărului de companii care oferă tichete cadou angajatelor lor în preajma zilei de 8 Martie”, declară Jean Istasse, CEO Sodexo România.

„Avem deja toate premisele să putem estima o crestere a numărului de companii care vor acorda si anul acesta tichete Cadou Pass angajatelor lor în perioada 1 – 8 martie.”  

Companiile care oferă tichete Cadou Pass beneficiază de deductibilitatea contravalorii în limita plafonului de 2% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului. Tichetele Cadou Pass beneficiază de facilităti fiscale foarte importante, fiind scutite de taxele salariale, atât din perspectiva angajatorului, cât si a angajatului, în limitele prevăzute de legislatia în vigoare. Angajatii care primesc tichete Cadou Pass beneficiază de o retea de retail de peste 60.000 de unităti de unde pot achizitiona cadoul pe care si-l doresc.

Mai mult de 40% dintre angajatele care vor primi tichete Cadou Pass Sodexo cu ocazia zilei de 8 Martie intentionează să le utilizeze pentru a cumpăra cosmetice, în timp ce 18% îsi doresc să cumpere obiecte vestimentare si 7% optează pentru bijuterii.

Valoarea medie a tichetelor cadou acordate este de 150 de lei per eveniment

Tichetele cadou oferite de companii angajatilor lor în limita plafonului stabilit prin lege nu sunt supuse plătii contributiilor sociale individuale (C.A.S., contributii, concedii si indemnizatii, contributia la Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale, fondul de sănătate, fondul de somaj, fondul de asigurare accidente). Tichetele cadou sunt supuse impozitului pe venit, în cotă de doar 16%, plătit de angajat.

În prezent, plafonul prevăzut prin lege stabileste valoarea maximă a tichetelor cadou oferite de companii la 150 de lei per eveniment. Cele mai multe companii care îsi recompensează angajatii cu tichete cadou oferă valoarea maximă deductibilă.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar