transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 22-06-2024 4.6535 lei 4.9771 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 30-11-2015

Tinerii invata programare si Arduino la a patra editie a Atelierelor Coder Dojo, gazduite de Telekom

Tinerii invata programare si Arduino la a patra editie a Atelierelor Coder Dojo, gazduite de Telekom

Peste 70 de copii si tineri cu vârste cuprinse între 7 si 16 ani s-au înscris la cea de-a patra editie a Atelierelor Coder Dojo Bucuresti Nord găzduite de Telekom Romania, unde vor învăta programare si electronică asistată de calculator, centrată pe platforma de dezvoltare Arduino. Atelierele se defăsoară gratuit pe perioada anului scolar 2015-2016 si cuprind sesiuni de instruire pentru programatori începători, dar si pentru tinerii care au dobândit deja experientă în cadrul Dojo-urilor din anii precendenti si doresc să se perfectioneze în programare sau în Arduino. Copiii si tinerii participanti sunt coordonati de mentori voluntari, atât din mediul de afaceri, cât si specialisti independenti care doresc să se implice în educarea tinerei generatii.

Astfel, grupa programatorilor începători, formată din 50 de copii, învată notiuni introductive de programare cu ajutorul a două platforme dedicate copiilor (Khan Academy si Scratch), dar si detalii utile pentru cele mai diverse limbaje de programare, în functie de ceea ce îi pasionează. Programatorii avansati, cu până la 2 ani de activitate în cadrul Dojo-ului, se concentrează pe dezvoltarea de proiecte proprii precum jocuri, website-uri, versiuni pentru jocul Minecraft si aplicatii pentru terminale mobile.

Cel de-al treilea atelier este specializat în Arduino (electronică asistată de calculator) si pregăteste viitori experti în tehnologia Internet of Things. Atelierul este deschis copiilor de minimum 12 ani, care vor învăta de la zero atât elemente de hardware (circuite electronice simple, cu senzori, LED-uri, motoare, difuzoare, toate controlate de microcontroller-ul de pe platforma Arduino), cât si programare (limbajul pentru platforma Arduino este bazat pe C/C++).

Atelierul de Arduino a fost introdus anul trecut în programul Coder Dojo Bucuresti Nord, fiind primul astfel de atelier la nivel national. Explicatiile teoretice privind principiile circuitelor electronice si ale programării sunt însotite de aspecte practice ale notiunilor de fizică si matematică învătate la scoală, prin intermediul kiturilor de elemente puse la dispozitie gratuit de RoboFun, magazin online de robotică.

În total, 8 copii participă la atelierul de Arduino de anul acesta, continuându-si astfel studiile începute la editia 2014 a programului.

Dojo-ul Bucuresti Nord @Telekom Romania este cel mai vechi asemenea Dojo din tară, cu o activitate de 4 ani, si se desfăsoară lunar, într-un spatiu pus la dispozitie de Telekom Romania, care asigură suport logistic si conexiunile de mare viteză la internet. Oricine se poate alătura platformei Coder Dojo, fie ca mentor voluntar, fie pornind propriul Dojo. Mai mult, la editia de anul acesta, tinerii participanti la atelierele din anii precedenti se implică la rândul lor în educarea copiilor, în calitate de mentori.

CoderDojo este o miscare internatională initiată în Irlanda în anul 2011, cu scopul de a oferi copiilor interesati contextul în care să poată învăta programare într-un mediu informal, prin sesiuni regulate, în afara programului scolar. La Coder Dojo, copiii învată să programeze, să dezvolte site-uri web, aplicatii, programe, jocuri si multe altele. Dojo-urile sunt initiate, conduse si desfăsurate de voluntari.

În România, la acest moment, există 19 ateliere – în Arad, Bucuresti (2), Călărasi, Chisinău, Cluj-Napoca, Dumbrăvita, Iasi (2), Lipova, Lugoj, Mosnita Nouă, Oradea, Siret and Timisoara (5). Toate Dojo-urile din tară sunt permanent deschise voluntarilor pentru participare.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar