transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 29-03-2024 4.6085 lei 4.973 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 14-04-2014

Accace: reglementarile contabile in domeniul agriculturii din Romania nu sunt armonizate cu practicile europene

Accace: reglementarile contabile in domeniul agriculturii din Romania nu sunt armonizate cu practicile europene
 Alte stiri la aceasta categorie

Potrivit Accace, una dintre principalele companii de externalizare si consultantă de afaceri din Europa Centrală si de Est, la nivelul Uniunii Europene există reglementări pentru tratamentele contabile specifice activitătilor din agricultură, care însă nu sunt reflectate în mod direct în reglementările românesti. Printre cei mai afectati de aceste neconcordante sunt agricultorii mici si mijlocii, însă situatia este similară si în celelalte tări din regiune.

În ceea ce priveste gradul de fiscalitate în domeniul agribusiness din România, principalele probleme sunt reprezentate de ambiguitatea legislatiei fiscale, lipsa procedurilor specifice domeniului si dificultatea încadrării unor situatii atipice în tiparele fixe prevăzute de Codul Fiscal.

„Din punct de vedere al legislatiei fiscale, Codul Fiscal prevede reguli specifice de impozitare doar pentru agricultorii persoane fizice. În ceea ce priveste taxarea companiilor ce activează în sectorul agribusiness, apar interpretări legate de tratamentul TVA sau de deductibilitatea fiscală a anumitor cheltuieli”, a declarat Laura stefan, Business Development Manager Accace în România. Din punct de vedere contabil, neexistând reguli specifice de evaluare a activelor biologice dintr-o fermă, în analizarea impactului unei tranzactii se creează o serie de interpretări, cum ar fi, de exemplu, încadrarea din punct de vedere patrimonial a animalelor fie în contul de active fixe, fie în contul de stocuri.

Chiar si în cazul unei companii de externalizare, cele mai des întâlnite dificultăti în ceea ce priveste serviciile de contabilitate pentru domeniul agribusiness sunt reprezentate de lipsa reglementărilor specifice, preluarea si centralizarea datelor contabile despre tranzactiile desfăsurate, dar si lipsa unor sisteme informatice adaptate specificului industriei.

Cei mai afectati de aceste neconcordante între practicile contabile europene si reglementările din România sunt agricultorii mici si mijlocii, acestia fiind predispusi către reclasificarea anumitor tranzactii, cu potentiale consecinte în plata de penalităti sau taxe suplimentare. Pe acest fond, reprezentantii Accace estimează că tot mai multe companii din domeniul agribusiness îsi vor externaliza serviciile de contabilitate, pentru a clarifica tratamentele contabile si fiscale corecte si a evita posibilele consecinte negative de natură legală.



„Există o serie de beneficii în acest sens. Pe lângă accesul la expertiză, companiile mici si mijlocii din agribusiness care aleg să externalizeze aceste servicii beneficiază si de sisteme informatice integrate, care pot furniza informatiile necesare în procesul decizional”, a mai precizat Laura stefan.

Pe plan local, în special companiile care activează în domeniul agribusiness si care au investitori străini apelează cu precădere la consultanti pentru serviciile de contabilitate, salarizare sau fiscalitate.

Cu o experientă vastă în externalizare si consultantă în regiunea Europei Centrale si de Est, Accace oferă în prezent aceste servicii si la nivel mondial, atât prin intermediul birourilor din România, Republica Cehă, Germania, Ungaria, Polonia, Slovacia, Ucraina si Marea Britanie, precum si în alte 12 tări prin partenerii săi stabili, respectiv în Austria, Brazilia, Bulgaria, Croatia, China, India, Luxemburg, Olanda, Rusia, Serbia, Slovenia si SUA. 

Accace oferă o gamă largă de servicii de contabilitate, raportare financiară, servicii corporate si secretariale, salarizare, administrare de personal, consultantă fiscală si de afaceri. În plus,  Accace pune la dispozitie solutii tehnologice noi pentru a sustine si a îmbunătăti aceste servicii, solutii dezvoltate la nivel global si adaptate în functie de specificul clientilor locali.

Cu o cifră de afaceri anuală la nivel de grup de peste 9 milioane de euro, Accace a reusit să atragă de-a lungul timpului clienti de renume din domeniul imobiliar, precum CBRE sau GE Capital Real Estate, domeniul financiar, ca Allianz si ING, producători mondiali, cum ar fi Pirelli, Goodyear, Yamaha, Scania, ASUS, Sharp, Olympus si Orsay, dar si companii din domeniul serviciilor, precum Grafton Recruitment sau Falck Fire Services.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar