transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 19-04-2024 4.6625 lei 4.9763 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 07-08-2015

Ariston Thermo: 2 din 10 orase din Romania mai au sistem centralizat de incalzire

Ariston Thermo: 2 din 10 orase din Romania mai au sistem centralizat de incalzire
 Alte stiri la aceasta categorie

Potrivit unei analize realizate de Ariston Thermo România, în acest moment, în România, doar 67 dintre cele 320 de orase beneficiază încă de sistem centralizat de încălzire, în timp ce numărul debransărilor este în continuă crestere. În aceste conditii, si tinând cont de nevoia pietei locale de eficientă, compania estimează că introducerea, din luna septembrie a acestui an, a noilor directive europene ErP (Energy-related Products Directive), va avea un impact puternic si va schimba perceptia românilor cu privire la echipamentele alese pentru încălzirea locuintei.

„În acest moment, potrivit analizei Ariston pe baza datelor raportate de ANRSC si INSSE, din peste 320 de municipii si orase, doar în 67 mai există sistem centralizat de termoficare, iar majoritatea românilor sunt permanent în căutarea unei alternative pentru încălzire, dorind atât confort, cât si reducerea costurilor”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

Astfel, potrivit afirmatiilor sale, odată cu luna septembrie a acestui an, când directivele europene vor impune comercializarea doar de produse ce ating un anumit prag de eficientă energetică, românii aflati în căutarea unei alternative la sistemul centralizat de încălzire vor achizitiona si instala centrale termice în condensare, care au o eficientă ridicată comparativ cu cele conventionale.

„Introducerea directivelor ErP are ca principal scop reducerea consumului de combustibil si a noxelor. Astfel, prin restrângerea echipamentelor disponibile pe piată doar la cele cu un grad ridicat de eficientă, estimăm că vom asista la o educare a consumatorilor care vor întelege această necesitate”, a mai spus Drăguleanu.

„În acest moment, din cele 67 de localităti în care consumatorii casnici beneficiază de sistem centralizat de încălzire, 3 reusesc să însumeze cca. jumătate din numărul total de abonati la nivel national”, a afirmat Drăguleanu.

Astfel, orasele Bucuresti, Timisoara si Cluj-Napoca, singurele orase din România cu peste 300.

000 de locuitori ce mai dispun de sistem termoficat, au un total de 660.000 de abonati la CET-uri, cifră ce însumează cca. 50% din numărul total de 1,326 milioane de abonati la nivel national.

„Chiar dacă încă dispun de un număr mare de abonati, orasele Cluj-Napoca si Timisoara s-au confruntat în ultimii ani un număr foarte mare de debransări. Astfel, în perioada 2012 – 2014 la Timisoara peste 13.500 de familii au renuntat la sistemul centraliat, iar la Cluj-Napoca numărul a ajuns la aproape 5.000”, a mai spus reprezentantul companiei.

În ceea ce priveste Bucurestiul, cu un numar total de 564.379 de locuinte termoficate, acesta reprezintă cca. 43% din totalul numărului de abonati la nivel national, motivul principal fiind faptul că tariful facturat populatiei pentru o gigagalorie este de 170 - cel mai mic practicat la nivel national, după orase precum Bacău sau Cluj-Napoca.

În ceea ce priveste orasele cu peste 200.000 de locuitori ce mai dispun de sistem centralizat de încălzire, Constanta, Craiova, Ploiesti, Galati, Iasi si Brasov însumează peste 315.000 de abonati la CET-uri.  În cazul oraselor cu peste 150.000 de locuitori, doar trei mai au sistem centralizat – Pitesti Oradea si Arad, si deservesc putin peste 120.000 de abonati în total.

„Pentru a face o radiografie corectă a pietei locale de încălzire, este important de mentionat că, din 67 de orase care mai dispun de termoficare, 17 au sub 10.000 si 29 au sub 1.000 de abonati fiecare”, a mai spus Drăguleanu.

În plus, din 41 de judete, în ultimii 5 ani 8 au renuntat la sistemul centralizat de încălzire (Alba, Bistrita, Brăila, Dâmbovita, Ialomita, Maramures, Sălaj si Satu Mare).  În ceea ce priveste judetele aflate la celălalt pol, cu cel mai mare număr de abonati, se numără Constanta, Bihor si Timis.

Astfel, în contextul unui sistem de termoficare învechit si foarte dispersat la nivel national, românii optează pentru un sistem propriu de încălzire, iar centrala termică este principala optiune. Acest lucru se datorează diferentei foarte mari între costurile pe care le plătesc românii pentru o gigacalorie în sistem centralizat si cel pentru una produsă de o centrală termică. Astfel, la nivel national, potrivit datelor ANRSC la nivelul lunii iunie 2015, costul mediu unei Gcal facturat către populatie este de 226 lei. Însă există orase unde pretul este chiar mai mare: Constanta - 383 lei/Gcal, Arad – 290 lei/Gcal, Sibiu si Iasi – 265 lei/Gcal. Spre comparatie, în cazul alegerii unei centrale termice în condensare, costul de producere a unei Gcal este de aprox. 175 de lei.

„Este important de stiut că introducerea normativelor ErP nu va avea impact asupra celor care au deja instalate centrale termice. Normativele prevăd ca, începând cu septembrie 2015, centralele termice ce intră pe piată să fie doar cu tehnologie în condensare. Acestea au o eficientă de până la 108%, emisii reduse de noxe si asigură o economie de până la 35% la consumul de gaz”, a specificat Drăguleanu.

Acesta a spus, de asemenea, că,  încă de anii trecuti, românii au început să se îndrepte spre modele în condensare, întelegând beneficiile pe care le aduc, iar normativele sunt un pas firesc în drumul spre eficientizare la nivelul pietei locale. În plus, acestea impun si etichetarea energetică a centralelor si, în acest fel, utilizatorii vor putea alege mai usor produsul potrivit, într-un mod similar cu alegerea electrocasnicelor.

„Tocmai pentru a veni în întâmpinarea celor care caută cea mai bună variantă pentru încălzirea locuintei, oferta Ariston cuprinde o gamă variată de centrale în condensare completă de clasă energetică A, ce întrunesc normativele europene. În plus, în acest moment, avem în derulare si o campanie de extindere a garantiei, de la 3 la 5 ani, pentru modelele cumpărate până la finele lunii octombrie”, a încheiat reprezentantul companiei.

Directivele ErP reprezintă urmarea obiectivelor UE, denumite “obiective 20-20-20”, în ceea ce priveste protectia si respectul fată de mediu si prevăd ca până în 2020 să se ajungă la o reducere de 20% a emisiilor de gaze cu efect de seră, o crestere cu 20% a utilizării resurselor regenerabile si o scădere cu 20% a consumului de energie la nivel global, printr-o eficientizare sporită a produselor.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar