transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 27-05-2024 4.594 lei 4.9744 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 11-02-2014

Campania Visa pentru plata taxelor si impozitelor cu cardul a ajuns la a cincea editie

Campania Visa pentru plata taxelor si impozitelor cu cardul a ajuns la a cincea editie
 Alte stiri la aceasta categorie

Visa Europe, împreună cu băncile membre din România, derulează în perioada 15 ianuarie – 31 martie 2014 a cincea editie anuală a campaniei nationale de promovare a utilizării cardului pentru plata taxelor si impozitelor locale.

"Visa Europe s-a angajat să promoveze plata taxelor si impozitelor locale cu cardul si ne bucurăm că putem număra deja cinci ani consecutivi de când organizăm această campanie natională, care va fi cea mai amplă dintre toate editiile derulate până în prezent. Totodată, dorim să salutăm initiativele tot mai numeroase ale primăriilor de a deveni sustinători activi ai plătii taxelor si impozitelor locale cu cardul si de a face această modelitate de plată cât mai simplă si usoară pentru cetăteni. În acest sens, suntem bucurosi că locuitorii din 6 orase din tară îsi vor putea putea plăti taxele cu cardul în locatiile special deschise în centre comerciale si sucursale bancare, ca urmare a unei strânse colaborări cu băncile membre si autoritătile locale. Astfel, beneficiile plătii cu cardul devin din ce în ce mai vizibile pentru toate părtile implicate: contribuabilii îsi pot plăti taxele mai simplu, comod si fără comision, iar autoritătile locale îsi pot optimiza resursele", a declarat Cătălin Cretu, director regional pentru România si Croatia, Visa Europe. 

Toti posesorii de carduri Visa care îsi achită taxele si impozitele locale cu cardul în perioada 15 ianuarie -  31 martie 2014 vor participa la o promotie în cadrul căreia vor putea câstiga, prin tragere la sorti, premii totale în valoare de peste 130.000 lei. Fiecare plată efectuată cu cardul Visa reprezintă o înscriere automată în promotie si o sansă în plus la tragerea la sorti.

Totodată, Visa Europe, împreună cu băncile membre, organizează pentru al doilea an consecutiv competitia natională de plată a taxelor si impozitelor locale cu cardul, la care pot participa toate primăriile din tară care acceptă plata cu cardul.

Primăria care va sustine cel mai activ plata taxelor si impozitelor locale cu cardul va primi titlul onorific de "Cea mai modernă primărie" în cadrul unei conferinte de presă.

Pentru a sublinia angajamentul primăriilor de a promova plata taxelor si impozitelor cu cardul si de a oferi sanse egale tuturor oraselor, primăria câstigătoare va fi desemnată în functie de numărul de plăti cu cardul raportat la 1.000 de locuitori, de diversitatea modalitătilor de plată a taxelor cu cardul puse la dispozitia cetătenilor (POS, online si locatii speciale), precum si de măsurile implementate pentru promovarea modalitătilor alternative de plată a taxelor si impozitelor cu cardul.  

La sfârsitul anului trecut, plata taxelor si impozitelor locale cu cardul direct la POS la sediile administratiilor fiscale era acceptată de 176 de primării, potrivit datelor raportate de băncile din România membre ale Visa Europe.

"Am observat în ultimul an că tot mai multe primării încep să se orienteze spre acceptarea plătii online pe ghiseul.ro, platforma pusă gratuit la dispozitia lor, si să renunte la platformele proprii. Astfel, numărul primăriilor care acceptă plata cu cardul prin ghiseul.ro a crescut cu 70% anul trecut, la 73 de municipalităti, iar alte 30 de primării se aflau în procedura de înrolare pe platformă la finalul anului 2013. Salutăm în acest sens eforturile realizate de autorităti în directia sustinerii active a dezvoltării plătilor online si vom continua să lucrăm îndeaproape cu băncile membre si autoritătile locale pentru a creste încrederea în utilizarea cardurilor", a adăugat Cătălin Cretu.

În total, 96 de primării acceptau plata online a taxelor si impozitelor locale la finalul anului trecut, în conditiile în care internetul permite contribuabililor să-si achite taxele oricând si de oriunde, evitând astfel eventualele cozi de la ghisee.

Mai mult, taxele si impozitele locale pentru 6 orase pot fi plătite cu cardul în locatii special deschise în centre comerciale si sucursale bancare sau la 18 infochioscuri instalate la sediile administratiei locale, în supermarket-uri si mall-uri. Visa Europe, împreună cu băncile membre si cu sprijinul autoritătilor locale, va continua să extindă în primul trimestru din 2014 lista locatiilor special deschise pentru plata taxelor si impozitelor locale cu cardul.

Lista primăriilor care acceptă plata cu cardul a taxelor si impozitelor la ghiseu si online, precum si datele actualizate în timp real privind locatiile speciale unde se pot plăti taxele si impozitele locale cu cardul, sunt disponibile la următoarea adresă: http://goo.gl/tqBkND.

Extinderea retelei de acceptare a plătilor de taxe si impozite locale cu cardul a reprezentat un imbold pentru cresterea acestor tranzactii, în conditiile în care contribuabilii sunt tot mai interesati să îsi achite obligatiile fiscale mai simplu, în sigurantă si fără costuri suplimentar.

Valoarea totală a taxelor si impozitelor plătite cu cardul în România a crescut anul trecut cu 36%, la 133 milioane lei, sustinută de tranzactiile la POS (+38%), potrivit datelor raportate de băncile din România membre ale Visa Europe.

În acelasi timp, anul trecut, românii au folosit mai des cardurile pentru a-si achita taxele si impozitele si au realizat peste 372.000 de plăti electronice, în crestere cu 31% comparativ cu 2012.
Valoarea medie a unei taxe locale achitate prin card a crescut usor anul trecut, cu 4%, la 358 lei.

Visa Europe este o companie de tehnologii de plată detinută si operată de băncile membre si alti furnizori de servicii de plăti din 37 de tări din Europa.

Visa Europe utilizează cele mai noi tehnologii pentru a crea servicii si infrastructură care să permită milioanelor de consumatori, companii si guverne din Europa să facă plăti electronice. Membrii săi sunt responsabili de emiterea cardurilor, înscrierea comerciantilor si stabilirea comisioanelor pentru posesorii de carduri si comercianti.

Visa Europe operează un model de afaceri cu volum mare si costuri reduse care oferă servicii membrilor săi. Surplusul obtinut este reinvestit în afacere si folosit la îmbunătătirea capitalului si rezervelor.

În Europa, există 500 milioane de carduri Visa si 1 € din fiecare 6,5 € cheltuiti este pe un card Visa. În anul financiar încheiat în septembrie 2013, sumele totale cheltuite pe carduri Visa au însumat 2.000 miliarde de euro, în timp ce cheltuielile efectuate la POS au crescut cu 8,5%, la 1.400 miliarde de euro. Cheltuielile online efectuate cu carduri Visa au continuat să crească (+20% fată de anul anterior) si s-au situat la 240 miliarde de euro.

Începând cu anul 2004, Visa Europe, fondată în Marea Britanie, a devenit independentă de Visa Inc., cu licentă exclusivă, irevocabilă si perpetuă în Europa. Ambele companii actionează în parteneriat pentru a facilita plătile cu Visa la nivel global. Fiind un sistem de plată european, Visa Europe are capacitatea de a răspunde rapid la cerintele specifice ale pietei băncilor europene si ale clientilor acestora – posesori de carduri si comercianti – si de a îndeplini obiectivul Comisiei Europene de a crea o adevărată piată internă de plăti.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar