transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 18-09-2024 4.4662 lei 4.9738 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 04-02-2014

China in 2014: o crestere stabila, cu riscuri de finantare si supracapacitate - analiza Coface

China in 2014: o crestere stabila, cu riscuri de finantare si supracapacitate - analiza Coface
 Alte stiri la aceasta categorie

2014 este un an al divergentei pentru economia chineza, reprezentand tendintele diferite ale mediului de afaceri atat la nivel macro, cat si micro. Desi sunt asteptate numeroase reforme in urma celei de-a treia sesiuni plenare a celui de-al 18 lea Comitet Central al Partidului Comunist (CPCCC), trebuie totusi sa acordam o atentie deosebita posibilelor influente negative asupra economiei reale, determinate de eforturile reformelor si de riscurile de credit asociate cu cresterea costurilor de finantare.

Focus in 2014: cresterea costurilor de finantare

Cresterea reala a PIB-ului in China va ramane stabila in 2014, dar va scadea usor, la 7,2% fata de anul precedent, in mare parte din cauza inflatiei. Tinta scazuta a cresterii PIB-ului din partea Guvernului pentru anul 2014 reprezinta intentia acestuia de a accelera eforturile reformelor. Exporturile si investitiile sunt asteptate sa se imbunatateasca, luand in considerare regenerarea economica la nivel mondial.

Accelerarea procesului de urbanizare si o mai buna gestionare a datoriei locale guvernamentale (LGD) au fost cele doua teme cheie, evidentiate in comunicarea din cadrul Conferintei Central Economic Work. Este de asteptat ca Guvernul sa continue sa incurajeze investitiile private din sectorul infrastructurii - in special in construirea "retelelor de orase" din regiunile central-vestica si nord-estica. Avand in vedere ca Guvernul a indicat deja ca politica fiscala va ramane stabila, este de asteptat ca sectorul privat sa finanteze aceste proiecte.

Cresterea costurilor de finantare va fi un indicator cheie de urmarit in 2014.

Cu liberalizarea ratei de creditare introdusa in Iulie 2013, creditarea bancilor ar putea deveni mai supusa conditiilor pietei, iar inasprirea pietei interbancare s-ar putea traduce in rate mai mari. Lichiditatile ar putea deveni chiar mai restranse, avand in vedere ca va fi nevoie de cat mai multe obligatiuni si o rata mare a datoriei publice locale pentru a-si stinge rambursarile in 2014. Rata mediei ponderate a imprumuturilor in China a crescut incet in 2013, iar aceasta tendinta va continua in 2014, daca luam in considerare conditiile pietei. Acest lucru ar trebui sa fie ingrijorator in special pentru intreprinderile mici si mijlocii (IMM-uri) care, ca de obicei, nu au avut parte de prea multe facilitati de creditare din partea bancilor.

Otel & Carbune: riscurile raman prezente in ciuda eforturilor Guvernului de a reduce supracapacitatea

Ca rezultat al eforturilor Guvernului de a aborda problemele de supracapacitate, participantii mai mici si ineficienti ai acestor industrii se vor confrunta cu presiunea incertitudinii politice si a cresterii costurilor.

Otel: Rata de utilizare in industria otelului a ramas scazuta in 2013. Mai mult decat atat, raportul Datorii/ Capitaluri proprii din combinatele siderurgice mari si mijlocii a ramas in jurul nivelului de varf (ex: 231%) din Noiembrie 2013. Un asemenea raport ne arata ca otelariile functioneaza in prezent cu un nivel de indatorare mai ridicat. Luand in considerare marjele de profit de la nivelul actual si dificultatea de a produce flux de numerar, Coface estimeaza ca o crestere a raportului va genera un risc mai mare de insolventa si neplata pentru companiile din sector.

Carbune: Riscul corelat de cererea din piata carbunelui este in declin, in principal din cauza reducerii capacitatii si introducerii unor noi standarde de mediu in diverse industrii. Avand in vedere abundenta aprovizionarilor - atat la nivel local, cat si international - si cererea relativ uniforma din sectorul de otel si ciment, ritmul de crestere observat la sfarsitul anului 2013 ar putea sa nu fie unul sustenabil, iar pretul carbunelui ar trebui sa stagneze in 2014 si in anii urmatori.

Automobilele, Comertul cu amanuntul si Electronicele prezinta un risc mediu datorita cererii puternice

Automobile: Punerea in aplicare a masurilor de control a numarului de autoturisme in diferite orase mari din China ar trebui sa contrabalanseze sprijinul Guvernului pentru vehiculele mai ecologice. O consolidare a relatiilor chinezo-japoneze ar putea avea un impact negativ asupra producatorilor japonezi de automobile.

Comert cu amanuntul: Acest sector continua sa inregistreze performante in ceea ce priveste riscul de credit, dar perspectivele sunt umbrite de diversi factori si mai ales de eforturile Guvernului de combatere a coruptiei, incetinirea cresterii veniturilor si a cheltuielilor de capital, taxele de import si TVA-ul, precum si aprecierea RMB care directioneaza consumul in strainatate.

Electronice si IT: Desi cererea interna a ramas destul de sustenabila, in pietele medii de export electrocasnicele au experimentat o presiune din cauza recesiunii din 2013, in special in Europa si SUA. Cererea pentru acest sector ar putea ridica in 2014, in aceste regiuni, o redresare economica.

Grupul Coface, un lider mondial in asigurarile de credit, ofera companiilor din intreaga lume solutii de protejare impotriva riscului financiar de neplata a clientilor proprii, atat pe piata interna, cat si pentru export.
In 2011, Grupul a inregistrat o cifra de afaceri consolidata de 1,6 MLD EUR. Cei 4.400 de angajati in 66 de tari ofera un serviciu local la nivel mondial. In fiecare trimestru, Coface publica evaluarile sale de risc de tara pentru 158 de tari, pe baza cunostintelor sale unice asupra comportamentului de plata al companiilor si pe baza expertizei celor 350 de underwriter-i ai sai.
In Franta, Coface gestioneaza garantiile publice de export in numele statului francez. Coface este o subsidiara a Natixis, specilizata in managementul investitiilor si serviciilor financiare, parte a Grupului BPCE.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Lipe
07/07/2011 - Narcisse Inte9resse9 par diffe9rentes pratiques iloarmftionnelnes (intelligence e9conomique, benchmarking, record management ) dans les entreprises, je trouve assez original et pertinent votre ide9e de ab fiches d’e9tonnement bb. On est en plien dans la se9remdipite9, c\'est-e0-dire une de9couverte informationnelle porteuse de bribes de donne9es qui, une fois analyse9es et de9cripte9es peuvent apporter une connaissance strate9gique e0 l\'entreprise. Je voudrai vous demander (si cela ne vous ge8ne pas) si c\'e9tait possible d\'avoir un exemplaire vierge de vos ab fiches d’e9tonnement bb, pour voir les diffe9rents items retenus dans ces fiches.Merci d\'avance.
crorkz matz
uFjRj1 A big thank you for your post.Really thank you! Really Great.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar