transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 20-04-2024 4.6687 lei 4.9764 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 17-02-2016

Concediul de crestere a copilului - statistici cu privire la optiunile angajatilor beneficiari

Concediul de crestere a copilului - statistici cu privire la optiunile angajatilor beneficiari
 Alte stiri la aceasta categorie

Potrivit unei analize Smartree, unul dintre liderii din România pe piata de externalizare a proceselor de HR, 42% dintre mamele românce optează pentru concediul de crestere a copilului cu durată de doi ani, chiar dacă indemnizatia acordată de stat în acest caz este de maxim 1.200 lei.

Analiza Smartree a luat în considerare perioada 2012-2014 si a inclus 3.330 de angajati intrati în concediu de îngrijire a copilului, majoritatea din companii multinationale.

Datele arată că, în fiecare an, din totalul angajatelor din România, 2,5% rămân, în medie, însărcinate. Dintre acestea, 42% optează pentru concediu de crestere a copilului de doi ani, restul de 58% alegând varianta de un an.

Cum se calculează valoarea indemnizatiei pentru cresterea copilului

Indemnizatia de crestere a copilului reprezintă 85% din media veniturilor realizate în ultimele 12 luni, dar în limita maximă de 3.400 lei în cazul concediului pentru cresterea copilului de până la un an (3 ani în cazul copilului cu handicap) si 1.200 lei în cazul concediului de până la doi ani.

„Este important de precizat că intrarea în concediul de crestere a copilului si primirea indemnizatiei nu depind de vechimea pe care părintele o are la cel mai recent angajator al său.

Atât timp cât conditia de realizare de venituri în ultimele 12 luni este îndeplinită, părintele care optează pentru acest concediu va beneficia de indemnizatie”, spune Raluca Penes, HR Coordinator Smartree.

Câti bărbati aleg să stea acasă cu nou-născutul si în ce conditii

Analiza Smartree mai arată si că bărbatii optează, la rândul lor, pentru un concediu de crestere a copilului. Astfel, în perioada de referintă, din totalul angajatilor care au intrat în concediu de crestere a copilului, 4,5% au fost bărbati.

În cele mai multe cazuri în care tatăl alege să stea acasă cu nou-născutul, mama este cea care are venitul mai mare sau nu îsi doreste o pauză în carieră. Există însă si alte situatii, în care tatăl poate beneficia de avantaje dacă optează pentru concediu de crestere a copilului.
 
„Spre exemplu, dacă un salariat lucrează cu jumătate de normă, este plătit cu salariul minim pe economie, iar indemnizatia primită de minimum 600 de lei este mai mare decât salariul. Sau o persoană care se teme pentru siguranta jobului îsi poate asigura locul de muncă pentru cel putin 2 ani si jumătate după nasterea copilului, deoarece angajatorul are interdictie de concediere”, mentionează Raluca Penes.

Reintegrarea la locul de muncă: Ce protectie asigură legislatia din România

Legislatia din România protejează părintii care se întorc din concediul de crestere a copilului, în sensul că angajatorii au interdictie de la concediere în două cazuri: în perioada în care angajatul primeste stimulent de insertie, acordat la cerere părintelui care se întoarce la muncă mai devreme de doi ani, perioadă în care ar fi putut beneficia de concediu de crestere a copilului; în decurs de 6 luni după revenirea definitivă a părintelui la serviciu, la finalizarea perioadei de concediu.

Din experienta Smartree, procentul persoanelor care revin din concediu si îsi reiau activitatea este destul de mare, de aproximativ 95%. Există si situatia în care salariatele/salariatii care au fost în concediu de crestere copil aleg să nu se întoarcă la locul de muncă initial si să opteze pentru un alt job.

Smartree, unul dintre liderii din România pe piata de externalizare a proceselor de HR, a fost înfiintată în anul 2000 si oferă o gamă completă de servicii de externalizare, de la salarizare, administrare de personal, analiză si raportare pentru management, recrutare, muncă temporară, până la consultantă în domeniu. La baza serviciilor Smartree stau platforme proprietare de solutii informatice integrate, dedicate managementului resurselor umane.

Smartree procesează 450.000 de angajati anual si are peste 150 de clienti, în majoritate companii multinationale, dar si companii cu capital integral românesc. Smartree beneficiază de experienta si competentele a peste 80 de specialisti în payroll, administrare de personal, recrutare si muncă temporară.

.


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar