transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Servicii curatenie Cluj

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 02-04-2014

Cresterea mai scazuta a PIB-ului, redresarea puterii de cumparare, a consumului si a importurilor - cele mai importante previziuni pentru 2014

Cresterea mai scazuta a PIB-ului, redresarea puterii de cumparare, a consumului si a importurilor - cele mai importante previziuni pentru 2014
 Alte stiri la aceasta categorie

In 2014 este anticipată o crestere a PIB-ului de 2,6%, sub cea de 3,5% din 2013, în special pe fondul productiei mai slabe în agricultură si a decelerării cresterii exporturilor, datorită efectului de bază determinat de saltul de anul trecut. Pe de altă parte, vom asista la o crestere a importurilor, pe măsură ce se vor redresa consumul si investitiile. Acestea sunt principalele previziuni ale Garanti Bank, una dintre cele mai dinamice si inovatoare bănci de pe piata locală, în cel mai recent Raport Macronomic Trimestrial, aferent primului trimestru din 2014.

În prezent, o serie de sectoare prezintă indici favorabili privind evolutia întregii economii. Spre exemplu, se estimează redresarea segmentului constructiilor, care beneficiază si de cresterea absorbtiei fondurilor europene pentru proiectele de infrastructură. Comertul este un alt sector care ar trebui să aducă o contributie pozitivă în 2014.

Consumul privat arată primele semnale de îmbunătătire, pe măsură ce puterea de cumpărare creste, datorită inflatiei scăzute si a finantării mai ieftine în monedă locală.

“Indicele încrederii în economia românească (ESI - Economic Sentiment Indicator) a urcat în luna februarie a acestui an cu 3 puncte, atingând 97.7, cel mai mare nivel din mai 2012, urmând de altfel trendul pozitiv european.

Desi rata anuală a inflatiei a atins în februarie 2014 un minim istoric de 1,1%, estimăm că aceasta va creste în a doua jumătate a anului până la 3,5 – 3,8%. Majorarea semnificativă a preturilor din 2014 va fi cauzată de indexarea accizelor cu 4,77% începând din ianuarie si de cresterea accizelor la carburanti începând cu aprilie (cu o crestere de 18% a accizelor si pret final mai mare cu 5,5%). Alti factori care ar putea influenta semnificativ dinamica inflatiei sunt evolutia preturilor la produsele alimentare din a doua jumătate a anului (în strânsă legătură cu recolta) si posibila crestere a preturilor energiei electrice, pe fondul disputei privind schema de sprijin a proiectelor de energie verde”, a declarat Rozalia Pal, Economist-sef Garanti Bank.

Specialistii Garanti Bank sunt optimisti în ceea ce priveste relansarea investitiilor publice si private. Pe parcursul anului 2013, investitiile străine directe (ISD) au urcat la valoarea de 2,7 miliarde euro (o crestere cu 27% fată de anul anterior), în timp ce în ianuarie 2014 s-au investit 244 milioane euro, o crestere de 8% fată de anul trecut. În 2014, se estimează o valoare a ISD de 3 miliarde euro (2% din PIB).

Anul acesta, cea mai mare provocare rămâne rambursarea împrumutului de 4,7 miliarde euro contractat de la Fondul Monetar International (FMI). Având însă în vedere că anul trecut s-a rambursat o transă cu o valoare similară, nu ar trebui să apară nicio problemă în această privintă.

În ceea ce priveste sectorul bancar românesc, se asteaptă în continuare un nivel de lichiditate sporit pe piata interbancară, datorită relaxării politice monetare, iar dobânzile bancare ar trebui să se mentină sub dobânda cheie. Estimăm că Banca Natională a României va păstra dobânda cheie la nivelul actual de 3,5% până la sfârsitul anului si că ratele dobânzilor în moneda locala practicate de bănci nu se vor modifica semnificativ pe parcursul anului în curs. Rămâne însă posibilă încă o reducere a ratelor rezervelor minime obligatorii.

În plus, luând în considerare un raport credite-depozite apropiat de 1, reducerea gradului de îndatorare ar trebui să se tempereze si estimăm un trend ascendent al  creditării. Conditiile favorabile de finantare în moneda locală ar trebui să sustină această redresare.

În Raportul Macroeconomic citat, Garanti Bank estimează si evolutia cursului de schimb EUR/RON, care ar trebui să se stabilizeze la 4,5 în prima parte a anului si să se deprecieze spre 4,55 (+1%) în a doua jumătate, în special din cauza miscărilor de capital străin pe termen scurt determinate de evenimentele internationale.

Garanti Bank România face parte din Grupul financiar-bancar Garanti România, care reuneste si Garanti Leasing (marca sub care functionează compania Motoractive IFN SA) si Garanti Credite de Consum (marca sub care functionează Ralfi IFN SA).

Garanti Bank este o bancă universală detinută de către Turkiye Garanti Bankasi A.S. (TGB), cea mai profitabilă si a doua cea mai mare bancă privată din Turcia după active. În plus, TGB se regăseste în topul celor mai solide 20 de bănci din lume, potrivit clasamentului întocmit în luna mai a anului 2013 de Bloomberg, una dintre cele mai prestigioase agentii de stiri economice si de afaceri la nivel global.

Garanti Bank oferă o serie de produse si servicii de calitate pentru toate segmentele de business: retail, IMM si corporate, si este una dintre cele mai dinamice si inovatoare bănci de pe piata locală. Prezentă în România din 1998, Garanti Bank a dezvoltat un portofoliu solid de clienti si si-a extins prezenta natională prin sucursale si canale alternative, ajungând la o retea extinsă de peste 280 de bancomate inteligente, care pot fi folosite de oricine, nu doar de clientii băncii, pentru tranzactii cu sau fără card.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Tiago
One more thing. I really belivee that there are several travel insurance web pages of trustworthy companies than enable you to enter your holiday details and find you the estimates. You can also purchase this international travel insurance policy online by using your own credit card. All that you should do is usually to enter your current travel information and you can view the plans side-by-side. Just find the package that suits your allowance and needs and then use your bank credit card to buy the idea. Travel insurance online is a good way to start looking for a respectable company with regard to international holiday insurance. Thanks for giving your ideas.
Patricia
Bonsoir Martine, c'est vrai que c'est triste pour le pdnaert.Si d'autres personnes sont du meame avis que Martine, n'he9sitez pas a nous le dire et nous enle8verons la vide9o sans proble8me.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar