transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 02-03-2024 4.5984 lei 4.9699 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 24-02-2014

Directorii financiari din Romania, mai curand dispusi sa restructureze decat sa investeasca

Directorii financiari din Romania, mai curand dispusi sa restructureze decat sa investeasca
 Alte stiri la aceasta categorie

Directorii financiari din Romania sunt printre cei mai optimisti din Europa Centrala, dar sunt rezervati atunci cand vine vorba de noi investitii, potrivit celei de-a 5-a editii a Deloitte Central Europe CFO Survey. Astfel, prioritatea numarul unu pentru majoritatea respondentilor este cresterea afacerii atat pe pietele actuale, cat si pe piete noi, urmata de scaderea cheltuielilor. O alta prioritate pentru directorii financiari activi pe piata romaneasca este remodelarea afacerii si restructurarea.

„Rezultatele acestei editii a studiului confirma faptul ca mediul financiar ramane instabil. Acest lucru inseamna ca, in ciuda imbunatatirii indicatorilor macroeconomici, majoritatea directorilor financiari sunt in continuare rezervati. Traim vremuri grele, iar rezultatele studiului confirma acest lucru”, a declarat Ahmed Hassan, Country Managing Partner Deloitte Romania. „Cu toate acestea, directorii financiari simt o imbunatatire a situatiei de la ultimele doua editii ale studiuliu si pana acum, lucru care ne face sa speram ca exista o luminita la capatul tunelului. Cred ca directorii financiari din Romania vor avea misiunea dificila de a gasi un echilibru intre presiunile legate de profitabilitatea afacerii, pe de o parte, si in investitii in dezvoltarea afacerii prin inovatie, pe piete noi si imbunatatiri tehnologice si oameni, pe de alta parte”.

Conform studiului Deloitte, gradul de optimism a crescut in ultima perioada datorita indicatorilor macroeconomici la nivel european.

Cresterea puternica a PIB in 2013 datorita rezultatelor peste asteptari a industriei si agriculturii are la baza cererea mare la export, de aceea este inca prematur sa anticipam o tendinta de crestere cata vreme presiunea fiscala mare mai poate afecta increderea mediului de afaceri.

De asemenea, pe termen lung, reticenta in a face noi investitii ar putea afecta serios cresterea PIB, daca Guvernul nu vine cu masuri concrete care sa sprijine investitiile.

Perceptia legata de creditele bancare ramane aceeasi intrucat majoritatea directorilor financiari intervievati (59%) continua sa creada ca imprumuturile sunt greu de obtinut. Chiar si asa, opinia generala (40% fata de 20% in studiul precedent) este ca dobanzile la credite  ar urma sa scada in Romania, in urmatorul an.

Si, daca in urma cu sase luni, directorii financiari din Romania se numarau printre cei mai pesimisti din regiune cu privire la costul chiriilor, de aceasta data se numara printre cei mai optimisti (38%)

Principalele concluzii ale studiului:

In ceea ce priveste indicatorii macroeconomici, directorii financiari din Romania sunt mai optimisti decat erau in editia anterioara a studiului:
92,6% dintre respondenti se asteapta ca economia romaneasca sa creasca in 2014 in urmatoarele luni;
81,4% din subiecti considera gradul de risc mare sau peste normal, fata de 90% in luna mai
58,3% dintre directorii financiari intervievati au ca obiectiv sa patrunda pe piete noi, fata de 47,7% cu un an in urma;
59% dintre respondenti cred ca imprumuturile sunt greu de obtinut;
38,5% dintre respondenti cred ca ratele dobanzilor la credite ar urma sa scada in Romania in urmatorul an, fata de numai 20% in luna mai.

A 5-a editie a Deloitte Central Europe CFO Survey reflecta opinia a aproximativ 600 de directori financiari din Europa Centrala. Concluziile studiului se bazeaza pe chestionare derulate in 13 tari- Albania si Kosovo, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia si Slovenia. Fiecare studiu reflecta opiniile directorilor financiari cu privire asupra unor factori precum riscuri, cresterea PIB si prioritati de finantare si include o analiza regionala care ia in calcul toate cele 13 tari vizate.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar