transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 24-05-2024 4.5889 lei 4.9757 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 23-06-2014

Fitch a reconfirmat ratingul Bancii Transilvania

Fitch a reconfirmat ratingul Bancii Transilvania
 Alte stiri la aceasta categorie

Banca Transilvania a primit, din partea Fitch Ratings, reconfirmarea ratingului „BB-”, cu perspectivă stabilă, pentru finanţările în valută pe termen lung şi „B” pentru cele pe termen scurt. Conform Fitch şi datelor financiare BT, banca are capitalizare adecvată şi un nivel confortabil al lichidităţilor.

Rating-urile pentru Banca Transilvania sunt următoarele: rating confirmat la “BB-“, cu  perspectivă stabilă pentru creditele în valută, pe termen lung; rating confirmat la “B” pentru împrumuturile în valută pe termen scurt; ratingul de sprijin este confirmat la “3”; ratingul de viabilitate este confirmat la “BB-”; plafonul  ratingului de sprijin este confirmat la “BB-“.

Factorii determinanţi ai reconfirmării ratingului Băncii Transilvania sunt următorii: baza stabilă de depozite, profitabilitatea sustenabilă a băncii, capacitatea internă de generare de capital, concentrarea scăzută a portofoliului de credite, cota redusă de credite în valută şi acoperirea adecvată cu provizioane a creditelor neperformante.

Rating-ul reflectă încă o dată rolul major jucat de Banca Transilvania în sistemul bancar autohton; BT este cea mai mare instituţie bancară cu capital privat majoritar românesc.

BT a înregistrat în 2013 un profit brut de 443,1 milioane lei, mai mare cu 30% faţă de 2012. Profitul net, în 2013, a fost de 374,9 milioane lei. Soldul creditelor a crescut cu 9% în 2013, iar totalul resurselor atrase de bancă a crescut cu 11% în 2013, faţă de 2012, creşterile fiind, în ambele cazuri, peste nivelul bugetat. La finalul anului 2013, soldul creditelor BT era de 19.

160 milioane lei, iar resursele atrase de la clienţi au ajuns la 25.804 milioane lei, raportul credite – depozite fiind de 74,25%.

Creditele neperformante, cu restanţe mai mari de 90 de zile, reprezentau, la finalul anului trecut, 12,57% din totalul portofoliului de credite al BT.

Ömer Tetik, Directorul General al Băncii Transilvania: „Atât rating-ul Fitch, cât şi rezultatele băncii reflectă faptul că BT are o strategie adecvată vremurilor. Avem o creditare prudentă, cu accent pe dispersia riscurilor şi, în acelaşi timp, o bază solidă de depozite. În continuare, în 2014 dorim să înregistrăm o creştere a veniturilor, să avem procese eficientizate, volum crescut al operaţiunilor şi al vânzărilor”.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
link building
h6pERr This is one awesome post. Awesome.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar