transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 25-05-2024 4.594 lei 4.9744 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 08-06-2015

Fitch Ratings a imbunatatit ratingul Bancii Transilvania si se asteapta ca achizitionarea Volksbank Romania sa aiba influente pozitive

Fitch Ratings a imbunatatit ratingul Bancii Transilvania si se asteapta ca achizitionarea Volksbank Romania sa aiba influente pozitive
 Alte stiri la aceasta categorie

Fitch Ratings a îmbunătătit ratingul Băncii Transilvania, conform rezultatelor raportului anual de rating al Băncii Transilvania: a crescut cu o treaptă ratingul IDR pentru finantări pe termen lung, de la ‘BB-‘ la ‘BB’, cu perspectivă stabilă. În acelasi timp, ca urmare a rezultatelor de până acum privind achizitia Volksbank România, Fitch a scos Banca Transilvania din categoria RWE de monitorizare a ratingului. Agentia de rating a îmbunătătit, de asemenea, nivelul ratingurilor de viabilitate (VR) ale BT, care au fost mărite la nivelul ‘bb’ de la ‘bb-’.

Conform Fitch si a datelor financiare BT, profilul de finantare al băncii si capitalizarea puternică au influentat în mod pozitiv ratingul. De asemenea, Fitch Ratings se asteaptă ca achizitionarea Volksbank România, încheiată în aprilie a.c., să avantajeze Banca Transilvania si să aducă beneficii de eficientizare la scară largă, cu influente pozitive asupra cotei de piată BT.

Banca Transilvania a primit ratinguri mai bune, favorabile, la categoriile viabilitate si IDR pe termen lung, ceea ce reflectă îmbunătătirea capitalizării BT si stabilizarea calitătii activelor.

Ratingul de viabilitate reflectă, de asemenea, pozitia puternică a Băncii Transilvania privind depozitele si lichiditatea, profitabilitatea stabilă si generarea internă de capital, expuneri de credit dispersate, un nivel al creditelor în valută mai redus decât cel al altor bănci si o acoperire adecvată cu provizioane a creditelor neperformante.

Profilul de finantare BT reprezintă un punct forte pentru rating.

La sfârsitul anului 2014, depozitele clientilor băncii reprezentau un nivel ridicat, de 95% din totalul fondurilor. 62% din totalul depozitelor erau economii ale clientilor persoanele fizice. La aceeasi dată, pozitia de lichiditate BT avea un nivel echivalent cu 55% din depozitele clientilor, raportul dintre credite si depozite fiind de 68%.

Fitch consideră că Banca Transilvania are o capitalizare puternică, având în vedere nivelul de 17,5% al indicatorului Fitch Core Capital (FCC – indicatorul capitalui de bază), la sfârsitul anului trecut. Îmbunătătirea din 2014 a fost datorată nivelului rezonabil al generării interne de capital, precum si de nivelul aproape constant al activelor ponderate la risc.

Calitatea activelor BT s-a stabilizat în 2014, cu un nivel de generare pentru credite restante >90 zile la un nivel de 0,9% din media creditelor brute, în scădere de la aproximativ 2% în 2013.

Fitch estimează ca procesul de scoatere în afara bilantului si de reducere a creditelor neperformante, parcurs de Volksbank România înainte de achizitie, a adus calitatea activelor si acoperirea cu provizioane la nivele comparabile pentru cele două bănci. Referitor la oferta facută clientilor VBRO cu împrumuturi în franci elvetieni, de a converti sumele în lei sau euro la curs de schimb favorabil, Fitch Ratings consideră că este atractivă si că ar trebui să se bucure de un grad înalt de acceptare, ducând la o reducere substantială a riscurilor viitoare legate de această parte a portofoliului VBRO.

Actiunile de rating sunt următoarele: IDR pe termen lung în valută: îmbunătătit la ‘BB’, de la ‘BB-’; perspectivă stabilă; IDR pe termen scurt în valută: afirmat la ‘B’; Ratingul de viabilitate: revizuit favorabil de la ‘bb-’ la ‘bb’; Ratingul de sprijin: afirmat la ‘5’; Plafonul ratingului de sprijin: afirmat la ‘fara plafon’.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar