transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar -- lei lei

 
A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

avocat Timisoara avocati

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Veggy.ro - vegan blog

Servicii curatenie Cluj

Transport caini Anglia

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
gazduit de www.simpliq.ro


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 24-03-2014

Galati, judetul din topul debransarilor de la sistemul centralizat de incalzire, in 2013

Galati, judetul din topul debransarilor de la sistemul centralizat de incalzire, in 2013
 Alte stiri la aceasta categorie

Galati se află pe primul loc în topul judetelor din România cu cele mai multe debransări de la sistemul centralizat de încălzire în 2013, peste 15.000 de persoane alegând anul trecut un sistem individual de încălzire a locuintei, potrivit unei analize realizate de Ariston Thermo România.

„Ultimii ani au adus debransări importante de la sistemul centralizat în Galati, sigurul oras din judet ce beneficiază de un astfel de sistem, însă, în 2013, numărul persoanelor care au ales sisteme individuale de încălzire a atins un nivel cu mult mai mare decât în perioadele anterioare. Astfel, anul trecut, Galatiul s-a situat pe prima pozitie în tară din punct de vedere al numărului de debransări”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

Potrivit analizei realizate de companie, în 2013, peste 15.100 de apartamente au fost debransate de la sistemul centralizat de încălzire, iar în ultimii trei ani numărul total al locuintelor debransate de la CET-ul din Galati a ajuns la 19.400.

„Cresterea pretului la energia termică, problemele CET-ului din oras si facturile încărcate ce au fost emise populatiei au fost principalele cauze pentru care tot mai multi gălăteni au optat pentru instalarea unui sistem propriu de încălzire. În acest caz, centrala termică pe gaz a fost si rămâne principala alternativă datorită economiilor anuale, cât si atuonomiei si confortului oferite”, a mai spus Cătălin Drăguleanu.

Raportat la situatia din ultimii 11 ani, analiza Ariston Thermo România arată că, din 2002 si până în 2013, peste 35% dintre apartamentele bransate la sistemul centralizat de încălzire din Galati au fost debransate.

Astfel, dacă, în 2002, CET-ul local avea peste 96.000 de abonati, la finele lui 2013 doar 63.000 mai figuează pe listele de clienti, conform datelor ANRSC.

În ceea ce priveste pretul Gcal, ultimii 3 ani au adus cresteri importante pentru gălăteni. În 2010, pretul de facturare al Gcal către populatie era de 167 de lei, însă în iarna aceasta a ajuns la 248 de lei, fiind astfel raporată o crestere cu 50%. Cu toate acestea, pretul de productie al Gcal a crescut doar cu 13% în această perioadă, de la 289 de lei/Gcal la 327 de lei/Gcal. Acest fapt se explică prin anularea subsubventiilor la încălzire acordate de către Guvern începând cu 2012 si prin imposibilitatea autoritătilor locale de a compensa această diferentă.

“Estimările noastre arată că numărul debransărilor din Galati va continua să crească, tot mai multe persoane întelegând beneficiile instalării unui sistem propriu de încălzire. Astfel, dincolo de confortul adus de un astfel de sistem si de posibilitatea de a avea control asupra perioadelor în care se doreste încălzirea locuintei, reducerea costurilor este cea mai importantă”, a mai spus Cătălin Drăguleanu.

Astfel, odată cu debransarea de la sistemul centralizat de încălzire, o pondere importantă din familiile din Galati au ales instalarea unei centrale termice de apartament pe gaz pentru a-si asigura confortul termic necesar.

„Investitia medie într-o instalatie cu centrală termică pe gaz este cuprinsă între 4.500 - 8.000 lei, diferind în functie de numărul de camere si nivelul de dotare al acesteia (radiatoare, teavă, accesorii, montaj)”, a afirmat Drăguleanu.

Potrivit declaratiilor sale, o economie reală la factura de gaz poate fi realizată prin instalarea unei centrale termice în condensare care are un randament de până la 108% oferind o reducere a consumului de gaz de până la 35%. Acest tip de centrală reprezintă o inovatie tehnologică aplicată generatoarelor de căldură, fiind mult mai performantă comparativ cu un model de centrală conventională.

„În functie de tipul de centrală ales – conventională sau în condensare – investitia, în cazul unui apartament de 2 camere cu o suprafată de 60 mp în Galati, poate fi recuperată în cca. 6 ani, în conditiile mentinerii costului actual al Gcal furnizate de Apaterm. Cum însă acesta va suferi modificări în următorii ani, cu sigurantă amortizarea se poate realiza chiar si mai repede”, a subliniat Cătălin Drăguleanu.

Cât poate economisi un gălătean într-un an?

În ceea ce priveste reducerea costurilor lunare, centrala termică pe gaz este în acest moment cea mai ieftină alternativă. Astfel, dacă pentru gigacaloria primită de la Apaterm un gălătean plăteste 248 de lei, iar pentru cea produsă de o centrală termică electrică - 553 de lei, în cazul unei centrale termice pe gaz costul ajunge la doar 150 de lei.

Astfel, potrivit calculelor Ariston, un gălătean ce a ales debransarea unui apartament de 2 camere (60mp) poate economisi într-un an, la plata facturilor, peste 1.000 de lei dacă alege instalarea unei centrale termice pe gaz.

Ariston Thermo România este filiala locală a companiei italiene Ariston Thermo Group, unul dintre cei mai importanti jucători internationali în productia si furnizarea unei game complete de echipamente si servicii destinate încălzirii si producerii de apă caldă menajeră.

Portofoliul de produse Ariston Thermo Romania este compus din centrale termice murale si de pardoseală, conventionale si în condensare sub brandurile Ariston, Chaffoteaux si Rendamax, boilere electrice si indirecte, instanturi pe gaz, aparate de aer conditionat, pompe de căldură si panouri solare.

Ariston Thermo Group a înregistrat în 2013 vânzări totale de 1,33  miliarde de euro si a vândut 7,2 milioane de produse în peste 150 de tări. Compania are în total 6.600 de angajati în cele 45 de companii si 7 reprezentante aflate în 31 de tări.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Neymar
I also battle with my right thumb that's less seevre of computer was before I went gluten free. Its mostly a grasping problem. It had been so bad when I reached to get a glass to have a drink, my thumb would forget to maneuver and I'd either knock the glass over or drop it as i picked it down. Nonetheless, I tend to keep yourself hydrated away from a plastic cup because I own a fear of dropping glasses. The thumb thing still happens occasionally, but is now mostly just a trouble with smaller movements, like while i peel open among those single-serve coffee creamer things. I need to decrease and concentrate on my thumb and tell it to advance or grasp. I also sometimes see that when Im typing, that thumb tucks under my hand in a weird way. I started using my left hand for mousing, in the past, as a result of thumb problem, as the thumb would tuck inside a weird way and turn the mouse at a funny angle.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar