transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 30-05-2024 4.5851 lei 4.9762 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 18-06-2015

In 2014, cererea pentru spatiile moderne de birouri din Cluj, Timisoara, Iasi si Brasov - crestere de 200%

In 2014, cererea pentru spatiile moderne de birouri din Cluj, Timisoara, Iasi si Brasov - crestere de 200%
 Alte stiri la aceasta categorie

La sfarsitul anului 2014, stocul modern de spatii de birouri in Cluj, Timisoara, Iasi si Brasov era de 493,000 mp, inregistrand o crestere de 10%. Livrarile de spatii noi au insumat 43,000 mp, 83% fiind finalizati in Cluj Napoca. Pentru 2015, volumul total al spatiilor ce urmeaza a fi livrate in principalele orase regionale este cu 50% mai ridicat si insumeaza 96,000 mp. Orasele Cluj Napoca si Iasi vor fi cele mai active piete din punct de vedere al spatiilor noi livrate. La finalul anului, stocul total de spatii moderne de birouri va fi de aproximativ 590,000 mp.

Cererea in principalele orase regionale a fost cu 200% mai ridicata fata de anul anterior. In total au fost tranzactionati aproximativ 55,000 mp de spatii de birouri moderne, acesta fiind cel mai mare volum tranzactional inregistrat pana acum. Cluj Napoca a fost cel mai activ oras cu 63% din totalul inregistrat, urmat de Timisoara cu 22%, Iasi – 10% si Brasov cu 5%.

Activitatea totala de tranzactionare a fost impartita intre extinderi/ noi intrari – 43%, relocari – 20%, preinchirieri – 16%, renegocieri si reinnoiri de contract – 21%.Mihaela Galatanu, Head of Research DTZ Echinox: “In comparatie cu anii anteriori, piata de birouri din principalele orase regionale a inregistrat in 2014 o activitate de tranzactionare mult mai diversificata. Acest fapt demonstreaza ca in aceste orase exista chiriasi cu o prezenta indelungata, care cunosc conditiile pietei si care sunt deja la a doua sau a treia etapa de tranzactionare.”

Cererea pentru spatii de birouri din afara capitalei a fost generata in special de companii din sectorul Tehnologiei si Telecomunicatiilor – 70% din totalul tranzactionat, urmate de companiile din sectorul Manufacturing si Industrial – 30%.

Madalina Cojocaru, Head of Office Department DTZ Echinox: ,,Ne asteptam ca anul acesta piata de birouri din principalele orase regionale sa depaseasca rezultatele inregistrate in 2014. Activitatea de tranzactionare din primul trimestru al anului si nivelul de livrari anuntat pentru 2015 demonstreaza ca cele mai mari piete de birouri din afara capitalei devin din ce in ce mai atractive, atat pentru dezvoltatori, cat si pentru ocupantii spatiilor de birouri.’’

Cluj Napoca – cea mai activa piata in 2014 din punct de vedere al livrarilor de spatii noi si al cererii

Cluj Napoca continua sa fie cea mai mare piata de birouri din afara capitalei, cu un stoc modern de 186,000 mp. In 2014 au fost livrati 36,000 mp de spatii de birouri, iar pentru anul acesta sunt programati aproximativ 43,000 mp. Printre proiectele ce urmeaza a fi finalizate se numara The Office faza II, Liberty Technology Park faza II si CBC faza II. Cererea de spatii de birouri a fost de trei ori mai ridicata in 2014 si a insumat 34,500 mp, iar suprafata medie tranzactionata a fost de 1,900 mp.

Timisoara – cea mai mare tranzactie din afara capitalei in 2014

In Timisoara stocul modern de spatii de birouri este de 102,500 mp, orasul fiind a treia cea mai dezvoltata piata de birouri din afara capitalei. Pentru 2015 volumul de spatii noi va fi de sase ori mai ridicat si va insuma 17,000 mp. Printre proiectele ce urmeaza a fi finalizate se numara City Business Center V si Optica Business Park – faza II. In 2014 cererea de spatii de birouri a insumat 12,500 mp, fiind de trei ori mai ridicata fata de anul precedent. In Timisoara a fost inregistrata cea mai mare tranzactie ca suprafata - Continental aproximativ 6,000 mp in Optica Business Park. In general, suprafata medie tranzactionata a fost de 2,000 mp.

Iasi – echivalentul orasului Cluj in partea de Est a Romaniei

Cu un stoc modern de 124,500 mp, Iasi este a doua cea mai dezvoltata piata de birouri din afara capitalei. In 2015, Iasi va fi alaturi de Cluj cea mai activa piata in ceea ce priveste livrarile de spatii noi. Printre proiectele ce urmeaza a fi livrate se numara Moldova Center, United Business Center V si Tester Center. Activitatea de tranzactionare in 2014 a insumat 6,000 mp, fiind cu 75% mai ridicata fata de 2013. In general, suprafata medie tranzactionata a fost de 500 mp.

Brasov – cele mai atractive costuri de ocupare pentru spatiile de birouri de clasa A

Stocul modern de spatii de birouri continua sa fie de 80,000 mp, iar situatia va ramane neschimbata si anul acesta. Cele mai noi livrari de spatii vor fi inregistrate in 2016, cand stocul total va depasi 90,000 mp. Activitatea de tranzactionare a fost in 2014 de 2.5 ori mai ridicata, iar suprafata medie tranzactionata a fost de 500 mp.

La sfarsitul lui 2014, rata de neocupare pentru spatiile de birouri moderne este de 5% in Timisoara, 7% in Cluj Napoca si Iasi, si usor mai ridicata in Brasov – 10%.

Nivelul preturilor de inchiriere pentru spatiile de clasa A se incadreaza in intervalul 13 – 15 Euro/ mp/ luna in Cluj Napoca si Iasi, intre 12 – 14 Euro/ mp/ luna in Timisoara si intre 11 – 12 Euro/ mp/ luna in Brasov.

DTZ este un lider global in domeniul imobiliar, furnizand ocupantilor si investitorilor din intreaga lume un spectru complet de solutii imobiliare.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Patricia
Buna, domnule Badescu! Eu nu am eomtii in ce va priveste, doar sunteti trainuiti. Sa fie intr-un ceas bun, sa aveti succes! Eu tocmai am venit de la un antrenament, am inca energie de cheltuit!Mai astept vesti de la tine, ca de ex. cum s-au derulat primele interactiuni cu clientii.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar