transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 28-03-2024 4.5892 lei 4.971 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 01-02-2016

In 2015, angajatorii din Romania au oferit beneficii extrasalariale mai mari cu 19%

In 2015, angajatorii din Romania au oferit beneficii extrasalariale mai mari cu 19%
 Alte stiri la aceasta categorie

Potrivit Smartree, unul dintre liderii în România pe piata de externalizare a proceselor de HR, anul 2015 a fost mai generos pentru angajatii români, valoarea beneficiilor extrasalariale acordate de companii majorându-se cu 19%, comparativ cu 2014.

Astfel, companiile s-au arătat mai relaxate si mai dispuse să ofere beneficii extrasalariale, fie ele financiare sau non-financiare, acest lucru fiind reflectat de procentul de crestere semnificativă a valorii bonusurilor fată de anul precedent.

Cele mai mari beneficii pe lângă câstigul salarial au fost acordate de companiile din IT&C si industria farmaceutică, în timp ce angajatii din comert si retail au primit cele mai putin valoroase beneficii în afara salariului lunar.

În ceea ce priveste strict Sărbătorile de iarnă, valoarea medie a bonusurilor oferite de angajatori în 2015 a fost de 785 lei brut, conform statisticilor Smartree.

Ce tipuri de beneficii extrasalariale acordă companiile

În ceea ce priveste principalele beneficii extrasalariale oferite de companiile din România, acestea fac parte din categorii precum: sănătate, sport, cursuri, turism, asigurări si cadouri. Acestea se împart în două tipuri: beneficii lunare si beneficii ocazionale/punctuale.

Beneficiile lunare includ tichete de masă, abonamente medicale la clinici private, oferirea de telefon mobil sau laptop, decontarea cheltuielilor de transport, abonamente la săli de sport, săli de relaxare sau săli de jocuri etc.

Beneficiile ocazionale se acordă sub formă de tichete cadou (Crăciun, ziua de nastere), prime de sfârsit de an sau cu diverse ocazii (Paste, Crăciun, 8 Martie, vacantă), cadouri pentru copii în zile speciale (1 Iunie, Crăciun), programe de formare profesională, teambuilding, ajutoare pentru nastere/înmormântare/boli grave si incurabile, al 13-lea salariu.

„În general, beneficiile extrasalariale pot depinde de mărimea si profilul organizatiei.

Spre exemplu, în companiile IT si agentiile de publicitate se regăsesc adesea săli de relaxare si dedicate jocurilor, pentru a se încuraja creativitatea”, explică Raluca Penes, HR Coordinator Smartree.

Oferta, tot mai variată – de la pizza în zilele „ghinioniste”, la grădinită lângă birou

Oferta angajatorilor a devenit, în ultimii ani, destul de cuprinzătoare la capitolul beneficii extrasalariale. Dacă la început bonusurile oferite de companii erau strict de ordin financiar, acum beneficiile pot fi, în multe cazuri, vacante pentru angajat si familia sa, cursuri de perfectionare, asigurări medicale etc. Iar paleta de oferte creste tot mai mult.

„Unii angajatori oferă si beneficii extrasalariale mai putin obisnuite, cum ar fi un program de lucru flexibil, zile suplimentare de concediu, asigurare stomatologică, vouchere la restaurant, iar altii bonusuri <<out of the box>>, precum zile speciale, cu tematică. Spre exemplu, în zilele de 13 ale lunii, există companii care oferă pizza sau iesiri la restaurant pentru personal. De asemenea, angajatorii mai oferă cursuri de gătit sau posibilitatea de a conduce o masină de lux în weekend”, mentionează Raluca Penes.

În plus, unele companii au început demersurile pentru un nou tip de facilitate – grădinita în apropiere de birou pentru copiii angajatilor – un proiect special pe cale să se concretizeze, potrivit informatiilor Smartree.

„Un factor important pentru care companiile încep sa ofere din ce in ce mai multe beneficii extrasalariale este partea de fiscalitate. Cu cât fiscalitatea pentru companii este mai bună, cu atât companiile vor oferi mai multe beneficii extrasalariale”, subliniază Raluca Penes.


si de partea angajatilor, asteptările si preferintele au devenit tot mai variate când vine vorba de beneficii extrasalariale, desi fiscalitatea nu a încurajat aceste practici, cu exceptia tichetelor de masă, a pensiilor facultative, a cadourilor pentru copii până la 150 lei si a ajutorului de deces.

Există mai multi factori care intră în discutie, printre acestia fiind vârsta, nivelul educatiei, starea civilă sau pozitia ocupată în companie.

„De exemplu, pentru salariatii cu studii superioare, oferirea unor cursuri de specializare are un impact mai mare decât oferirea aceluiasi beneficiu pentru un angajat cu studii medii, care poate preferă un bonus financiar”, a încheiat reprezentantul Smartree.

Pentru realizarea analizei prezentate mai sus s-au luat în calcul peste 150 de companii, în majoritate multinationale, din industrii variate.

Smartree, unul dintre liderii din România pe piata de externalizare a proceselor de HR, a fost înfiintată în anul 2000 si oferă o gamă completă de servicii de la salarizare, administrare de personal, analiză si raportare pentru management, recrutare, muncă temporară, până la consultantă în domeniu.

La baza serviciilor Smartree stau platforme proprietare de solutii software integrate, dedicate managementului resurselor umane.

Smartree procesează 450.000 de angajati anual si are peste 150 de clienti, în majoritate companii multinationale, dar si companii cu capital integral românesc.


Smartree beneficiază de experienta si competentele a peste 80 de specialisti în payroll, administrare de personal si recrutare.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar