transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 29-03-2024 4.6085 lei 4.973 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 28-01-2014

Indicele Rezidential Eurobank Property Services pentru piata din Romania, trimestrul 4, 2013

Indicele Rezidential Eurobank Property Services pentru piata din Romania, trimestrul 4, 2013
 Alte stiri la aceasta categorie

Eurobank Property Services (EPS) a anuntat lansarea celei mai noi editii a Indicelui Proprietătilor Rezidentiale pentru piata din România, acoperind dezvoltările din al patrulea trimestru al anului 2013 si indicii anuali din 2013. Indicele Proprietătilor Rezidentiale EPS include evolutia istorică începând cu 2005 si până în prezent.

Indexul rezidential EPS pentru trimestrul 4 din 2013 confirmă indicatiile de stabilitate a preturilor la nivel national observate în trimestrele anterioare, cu o mică crestere trimestrială a preturilor de 0,4% fată de trimestrul anterior. Indexul trimestrial national al preturilor pentru ultimul trimestru al anului 2013 a crescut cu 2,3% fată de acelasi trimestru al anului 2012, oferind un indiciu suplimentar cu privire la posibila inversare a tendintei de scădere a preturilor. Indexul anual al anului 2013 a continuat să scadă cu o rată similară anului anterior (aprox. -1%). Indexul anual se referă la schimbarea medie a preturilor în întregul an în comparatie cu media celor din anul anterior.

Indexul trimestrial Bucuresti Centru a crescut abrupt în ultimul trimestru. Desi fluctuatiile trimestriale nu sunt neobisnuite pe această piată de primă importantă, evolutia fată de acelasi trimestru al anului precendent este de 5,6%, ceea ce sugerează posibilitatea stabilirii unui trend crescător. O crestere a indexului trimestrial a fost înregistrată si în judetul Ilfov, ceea ce a dus la un rezultat pozitiv si în ultimele 4 trimestre.

Pe de altă parte, Bucuresti Periferie a înregistrat indici care scad în continuare, cu o rată anuală de aproximativ -5%, ceea ce duce la o reducere medie a preturilor în regiunea Bucuresti & Ilfov de aproximativ -3%, o consolidare a trendului înregistrat în ultimii 4 ani.

Evolutia indicilor regionali rămâne asemănătoare dinamicii preturilor medii de la nivel national, cu oscilatii care le separă în două categorii, unele cu tendintă de crestere si celelalte cu tendintă de scădere. Moldova si Nord înregistrează tendinte de crestere atât raportate la trimestrul precedent, cât si fată de acelasi trimestru al anului precendent. Indicii de preturi din Muntenia si Sud au înregistrat, de asemenea, cresteri în ultimele 4 trimestre, desi fată de trimestrul precendent se înregistrează  usoare reduceri. Restul zonelor rămân cu o evolutie relativ stabilă.

În ceea ce priveste indicii din marile orase din România, evolutia a fost similară celei din trimestrul precedent. Ploiesti se mentine cu cea mai mică scădere medie înregistrată în ultimii 5 ani si are o tendintă de crestere în ultimele 4 trimestre, în ciuda unei mici scăderi a indexului din ultimul trimestru al anului 2013. Doar în Oradea se înregistrează o crestere de preturi fată de acelasi trimestru al anului precedent mai mare decât în Ploiesti, cu 5,6%, si o crestere trimestrială chiar peste acest nivel. Pe de altă parte, Timisoara rămâne orasul cu cea mai mare scădere fată de trimestrul 4 al anului 2012, desi evolutia fată de trimestrul precedent a fost mai putin dramatică, în vreme ce restul oraselor prezintă evolutii asemănătoare indexului la nivel national si aprope de stabilitatea înregistrată pe parcursul anului 2013, chiar dacă în ultimul trimestru cresterile au fost mai inconstante si sunt probabil urmare a zgomotului statistic.

Dintre indicii specifici diferentiati pe tipuri de proprietate, preturile pentru Bucuresti Apartamente au scăzut mai rapid decât media natională, cu aproximativ -5%, iar preturile pe apartamente la nivel national au scăzut cu -1%. Preturile la Proprietăti Noi au crescut cu aproape 6% pe parcursul anului trecut în România, însă nu si în Bucuresti, în vreme ce la Proprietăti Vechi preturile au crescut cu doar 2%, ceea ce reprezintă o confirmare a tendintei înregistrată în trimestrul precendent. În concluzie, după aproape 6 ani de scădere a preturilor se pare că s-a ajuns la o potentială stabilitate pe majoritatea segmentelor de piată, conform indexului EPS, si chiar există unele semne de potentiale cresteri, desi este nevoie de mai mult timp pentru a confirma atingerea nivelului minim al preturilor si începutul unor tendinte de crestere durabilă a acestora.

Eurobank Property Services S.A. este o subsidiară a grupului Eurobank. Înfiintată în iunie 2005, drept un centru de servicii integrate, compania oferă solutii complete pentru domeniul imobiliar. Eurobank Property Services S.A. a dezvoltat o vastă retea pe teritoriul României, coordonată din sediul central situat in Bucuresti. Eurobank Property Services S.A. a reusit să-si mentină pozitia competitivă în rândul celor mai importante companii imobiliare din România, prin dezvoltarea unui portofoliu important de clienti, care include bănci, Bancpost fiind principalul client, dar si institutii publice, fonduri imobiliare, investitori străini, companii locale de dezvoltare imobiliară si alte companii private. 

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
Vlora
I think this is one of the most sinfngicait info for me. And i am glad reading your article. But wanna remark on some general things, The web site style is ideal, the articles is really great : D. Good job, cheers
Prasad
Radu Cu cat romanii vor avea mai multi bani, cu atat mai mult vor merge sa-si cutelhie banii in strainatate. Deci e bine ca romanii sa aiba bani sau nu? Daca scazi cu 50% taxele, un angajat cu forme legale practic isi dubleaza salarul ca putere de cumparare. Asta pt. ca un angajat cu toate formele legale, in momentul de fata, da 2/3 la stat din munca lui(impozit munca + TVA + accize + impozite pe proprietate etc.). Si deci 50% din 2/3 e 1/3. Si cum 1/3 e salarul lui, inseamna ca se dubleaza banii lui ca putere de cumpare, nu neaparat nominal.Eu iti spun ca daca dublezi salariile la majoritatea romanilor, ei o sa inceapa sa se descurce relativ bine aici in tara, nu o sa aiba bani de strainatate. Pune RON 1000 dublat vine RON 2000. O persoana cu RON 2000 se duce sa isi cutelhie banii in strainate, nu prea cred, si nu majoritatea banilor. Noi tot relensam, resapam sau “reducem” si nu se simte nimic. Asta pt. ca nu se relanseaza nimic, nu se sapa nimic si nu se reduce cu adevarat nimic. Daca s-ar face s-ar vedea rezultatele. 1/2 milioane din bugetari se duc la privat si dintr-un foc cei 1/2 milioane vor trebui sa nu mai fie tinuti in brate de mediul privat. Vor trebui sa fie productivi si ei. Cu cat ai mai multi oameni cu adevarat productivi, cu atat o sa mearga economia mai bine per total. E o simpla inmultire matematica. Din pacate lehamitea ii va trimite pe multi naivi in partidul lui Diaconescu. Punctele economice ale lui DD sunt foarte bune. E adevarat ca face propaganda cat caru\', insa doar asa poti sa primesti voturi de la prostime. Nu exista o alta varianta in sistemul actual. Pt. ca prostimea nu raspunde la logica economica, habar nu are.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar