transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 30-09-2023 4.6864 lei 4.9746 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Inele de logodna

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro

Ce sanse de castig ai cu diferite maini


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 11-06-2014

Reducerea dobanzii, injectii de lichiditate, dobanzi negative la depozite - arsenalul BCE pentru stimularea creditarii

Reducerea dobanzii, injectii de lichiditate, dobanzi negative la depozite - arsenalul BCE pentru stimularea creditarii
 Alte stiri la aceasta categorie

Banca Centrală Europeană a redus joi dobânda de referintă la un minim istoric de 0,15%, marcând, în acelasi timp, si o altă premieră pentru o bancă centrală majoră: dobânzi negative la depozitele pe care le constituie la aceasta băncile comerciale. Institutia studiază si diferite metode de a injecta lichiditate nou creată în arterele sistemului financiar - 400 de mld. de Euro vor fi la dispozitia băncilor pentru a oferi credite către ”economia reală”, la o dobândă extrem de redusă, de 0,25% (0,1 puncte peste dobânda de referintă). Operatiunile de creditare pe termen lung (LTRO), de aproximativ 4 ani, au primit particula T (targeted, dirijate), fiindcă banii vin cu obligatia de finantare a economiei reale, iar dacă nu vor fi respectate conditiile de dirijiare către institutii non-financiare, acestia vor trebui returnati în termen de cel mult doi ani, în septembrie 2016.

Încercarea de a stimula acumularea de datorie, pentru a ajuta companiile europene însetate de cash si pentru a dezmorti consumul, are sanse mai bune de reusită pe măsură ce timpul sterge amintirea anilor de criză. BCE are în vedere chiar operatiuni pe scară mai largă, care să ofere lichiditate abundentă institutiilor financiare. Reteta operatiunilor neconventionale a functionat în SUA, ajutând la obtinerea unei cresteri ale PIB de 2,3% între 2010 si 2013, în medie, în timp ce zona Euro, trecând cu interventii masive de o criză existentială, a avansat neglijabil cu 0,65% anual (date Banca Mondială si Eurostat). somajul de 6,3% este aproape la jumătate în SUA fată de cel din zona Euro, de 11,7%.

Fundamentele unei cresteri durabile nu pot fi însă setate doar prin avansul creditării.

Reforme structurale, care să facă economiile europene mai eficiente, se impun pentru cresterea bunăstării pe termen lung. Măsurile trebuie implementate în domenii diverse, precum flexibilizarea reglementărilor din piata muncii pentru a usura povara companiilor si a stimula libera circulatie a fortei de muncă, dezvoltarea abilitătilor cerute în economia reală, stimularea inovatiei în tehnologie si a finantărilor pentru companii de tip startup, alături de o angrenare mai eficientă a tinerilor în sectoare dinamice.

Insistenta si creativitatea BCE ar putea învinge în timp reticenta inertială a clientilor de a îsi asuma datorie, si limitările de capital si de încredere ale băncilor în a furniza credit. Un nou boom al creditării pare mai apropiat, desi nu neapărat imediat. Pietele financiare sunt primele care au salutat atitudinea monetară foarte relaxată: indicele german DAX a depăsit 10.000 de puncte pentru prima oară în istorie. Entuziasmul dublat de o volatilitate scăzută, cu piete de actiuni la maxime si asteptări de la Frankfurt ca băncile să ofere din nou credite facile: este un tablou care pare foarte asemănător cu 2006 – 2007. Anii ce urmează ne vor arăta dacă europenii, cetăteni, firme si bănci, au învătat lectia esentială a importantei evaluării corecte a riscului din istoria recentă.

X-Trade Brokers Dom Maklerski este lider pe piata de brokeraj în Europa Centrală si de Est. Înfiintată în 2002, în Polonia, compania este activă pe piata din România din 2008, prin intermediul X-Trade Brokers Dom Maklerski Varsovia Sucursala Bucuresti S.A. (XTB România). Compania oferă acces la pietele valutare (forex), de mărfuri si de capital (actiuni si indici bursieri în pietele majore si cele emergente). XTB România oferă tehnologie de vârf clientilor săi prin intermediul platformelor de tranzactionare în versiune desktop si mobilă. Compania se implică activ în programe de educare pe teme de analiză tehnică si fundamentală, psihologia investitorului si managementul riscului. 

Prin tehnologie, educatie, suport individual si servicii de vârf pentru clienti, XTB România creează conditiile pentru succes. XTB România face eforturi constante pentru a îmbunătăti calitatea serviciilor pe care le oferă clientilor săi. Astfel, analistii XTB România sustin periodic prezentări pe teme relevante pentru pietele financiare si sunt disponibili zilnic pentru întâlniri cu clientii. În România, XTB România este reglementată si supervizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Claudiu Cazacu, Analist-sef

XTB România

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
crorkz matz
iyK2MP A big thank you for your blog article.Really looking forward to read more. Really Great.
link building
7UZIum I really enjoy the post.Really looking forward to read more. Fantastic.
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar