transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 04-12-2024 4.7308 lei 4.977 lei

 



A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Velicios.ro - vegan, plant based

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 14-05-2015

Riscul unei perioade prelungite de deflatie in Romania este foarte scazut - analiza Tradeville

Riscul unei perioade prelungite de deflatie in Romania este foarte scazut - analiza Tradeville
 Alte stiri la aceasta categorie

Riscul deflaţiei are mai degrabă şansele unui eveniment punctual, izolat, decât ale unui fenomen persistent, iar în a doua jumătate a anului putem asista chiar la un reviriment al inflaţiei în România.

Deflația s-ar putea concretiza în urma reducerii TVA într-o perioadă cu inflaţie foarte joasă, însă cel mai probabil va fi un eveniment punctual. Inflaţia a scăzut puternic în 2014, prin contagiune cu tendinţa mai amplă din zona euro, agravată de scăderea spectaculoasă a cotaţiilor petrolului în a doua jumătate a anului. Totuşi, petrolul şi-a revenit parţial la începutul lui 2015, iar economia zonei euro iese, uşor, din deflaţie, astfel încât este foarte posibilă o rată mai ridicată a inflaţiei din România în a doua parte a anului. 

Perspectivele pentru economia locală sunt, cu siguranță, pozitive, dat fiind faptul că numeroși indicatori publicați recent indică o revenire sănătoasă. În primul trimestru, România a marcat cea mai puternică creştere economică din Uniunea Europeană, atât faţă de trimestrul anterior (cu 1,6%), cât şi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (cu 4,2%). Deşi aceste cifre nu oferă detalii despre structura acestui avans, indicatorii sectoriali sugerează că este vorba despre un reviriment solid, generalizat. Vânzările cu amănuntul au urcat cu 3% în trimestrul I, faţă de perioada similară din 2014, iar deficitul comercial s-a adâncit uşor, cele două indicând o revenire a consumului. Producţia industrială a avansat cu 2,9% în martie, volumul lucrărilor de construcţii cu 14,7% în primele două luni, iar piaţa imobiliară s-a stabilizat.

Rata şomajului este aproximativ la jumătatea celei din zona euro, iar salariul mediu net a crescut cu 7,7% în luna martie. Nu în ultimul rând, datele de la Banca Naţională sugerează că ne aflăm în stadiile timpurii ale unei reveniri a creditării, care ar putea accelera în perioada următoare.

Şi perspectivele pentru viitoarele trimestre sunt favorabile. Cu rata inflaţiei aproape de minime istorice, BNR şi-a permis să taie din nou dobânda cheie la ultima şedinţă de politica monetară, continuând ciclul de relaxare din ultimul an. Politica fiscală va deveni, de asemenea, mai stimulativă, odată cu reducerea TVA pentru alimente la 1 iunie, iar măsuri suplimentare sunt în discuţie în forurile legislative. Cu alte cuvinte, economia locală va primi un dublu stimul, într-o perioadă în care Banca Centrală Europeană se străduieşte, la rândul său, să stimuleze economia zonei euro, principalul său partener comercial. De altfel, însăşi Comisia Europeană şi-a revizuit recent, în sens pozitiv, estimările de creştere pentru ţara noastră, de la 2,7% la 2,8% în 2015, respectiv de la 2,9% la 3,3% în 2016, şi nu este exclus ca datele publicate săptămâna aceasta să determine alte ajustări favorabile.


Mihai Nichişoiu, Global Macro Strategist, Tradeville


Tradeville este lider de piaţă în online trading, fiind prima companie din România care a dezvoltat o platformă de tranzacţionare online, ceea ce a consacrat-o ca fiind singurul intermediar care, în ultimii zece ani, s-a menţinut în top zece al intermediarilor de retail de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) și pe primele două poziții în rândul caselor de brokeraj după cifra de afaceri.
Compania pune la dispoziția clienților o gamă variată de produse – acţiuni, obligaţiuni, contracte futures, opțiuni sau derivate CFD (contracte pentru diferență) pe acțiuni și indici internaționali, perechi valutare și mărfuri, fonduri de investiții precum ETF BET Tradeville, adecvat pentru o politică pasivă de investiții, printre altele – ceea ce le permite acestora să investească în instrumentele și portofoliile de instrumente financiare care li se potrivesc cel mai bine, în funcție de profilul lor de risc.

SSIF Tradeville SA este autorizată de CNVM prin Decizia nr. 2225/15.07.2003.

SSIF Tradeville SA nu are interese proprii, de nicio natură, inclusiv financiară şi nici nu se află (societatea, persoanele relevante din cadrul societăţii sau orice persoane implicate cu acestea) în situaţii de conflict de interese cu emitenţii la care se referă materialul. SSIF Tradeville SA a elaborat şi implementat în cadrul societăţii o Procedură internă pentru evitarea şi gestionarea conflictelor de interese; în situaţia în care conflictele de interese nu pot fi evitate, acestea vor fi aduse la cunoştinţa publicului cel târziu la data furnizării Rapoartelor. SSIF Tradeville SA nu îşi asumă responsabilitatea pentru tranzacţiile efectuate pe baza acestor Rapoarte. SSIF Tradeville SA publică o listă cu potenţialele conflicte de interese şi o raportare privind recomandările de tranzacţionare pe site-ul său. Datele utilizate pentru redactarea Rapoartelor au fost obţinute din surse considerate a fi de încredere, însă nu avem nicio garanţie privind corectitudinea acestora. Tranzacţiile cu instrumente financiare presupun riscuri specifice, incluzând, fără ca enumerarea să fie limitativă, fluctuaţia preţurilor pieţei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor şi/sau a profiturilor, fluctuaţia cursului de schimb. Pentru instrumentele financiare denominate în altă monedă decât cea a statului de rezidenţă a investitorului, câştigul estimat poate să crească sau să scadă ca urmare a fluctuaţiilor monedei respective. Performanţele trecute nu reprezintă garanţii ale performanţelor viitoare ale instrumentelor financiare.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar