transport caini, transport catei, transport caini international, transport catei international, transport pisici, transport pisici international, transport animale, transport animale de companie, transport caini anglia, transport caini germania, transport caini olanda, transport caini franta, transport caini belgia, transport caini pret, transport pisici germania, transport pisici anglia, transport animale anglia, transport animale germania, transport caini romania
Curs Valutar 28-02-2024 4.5785 lei 4.9686 lei

 A fost lansat Catalogul Persoanelor Fizice Autorizate click aici pentru detalii

ora exacta

Inele de logodna

Imobiliare, real estate

cosuri cadou Gourmetgift

Laronef

Contabilitate Constanta

service frigidere reparatii

Expert Contabil Constanta

Servicii curatenie Cluj

Deblocari usi metalice

Asfaltari Bucuresti

lac de pescuit cluj

Info, blog

reparatie frigidere Bucuresti

Curs Valutar E-ziare.ro


 
Contact & Despre noi
Politica de confidentialitate
SMART financial - © Smart Press
Stocheaza documente in cloud


« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol
Adaugat in data de 05-02-2014

Romania - printre performerii globali in indicele PwC ESCAPE

Romania - printre performerii globali in indicele PwC ESCAPE
 Alte stiri la aceasta categorie

In ciuda crizei financiare globale, cele mai multe piete emergente au continuat să facă progrese fată de situatia din 2007 în încercarea de a evita “capcana veniturilor medii”, conform noului indice ESCAPE al PwC.

„Capcana veniturilor medii” apare atunci când cresterea unei tări se plafonează si în cele din urmă stagnează după ce atinge nivelul veniturilor medii pe cap de locuitor.

Dintre tările din Europa Centrală si de Est, Polonia, România si Rusia si-au îmbunătătit semnificativ pozitia în indicele PwC Escape începând cu anul 2000. De la începutul crizei financiare din 2007, economiile dezvoltate, cu exceptia Australiei, au scăzut per total în indicele PwC ESCAPE.

“Dacă privim evolutia economiei României pe termen mai lung, se observă o ascensiune remarcabilă fată de anul 2000. Acest lucru nu este însă o garantie că tara noastră va putea evita <capcana veniturilor medii> pe cap de locuitor si va face în mod lin saltul către economiile dezvoltate. Este nevoie de construirea unui proiect national care încurajeze reindustrializarea tării, atragerea de investitii străine si consolidarea capitalului autohton pentru a putea câstiga pariul modernizării”, a precizat Vasile Iuga, Country Managing Partner, PwC România.

Multe state nord-europene au avut performante bune în mod constant, conform raportului, inclusiv Suedia (pozitia 1), Elvetia (pozitia 2), Olanda (pozitia 4), Finlanda (pozitia 5) si Danemarca (pozitia 6). În afara Europei, Singapore ocupă un loc fruntas (pozitia 3), în timp ce Australia a urcat de pe locul 13 în 2000 pe pozitia 7 în 2012.

Malaezia de asemenea a avut o evolutie bună, urcând de pe pozitia 17 in 2007, pe locul 14 in 2012.

Statele Unite ale Americii si Marea Britanie au înregistrat regrese în topul pietelor dezvoltate între 2007 si 2012 conform raportului. Scăderile cele mai mari au fost înregistrate începând cu 2007 de către economiile puternic afectate de criză din zona Euro – Italia, Spania, Portugalia si Grecia. În urma acestor modificări, Grecia a iesit din topul primelor 30 de tări enumerate în tabelul 2 de mai jos.

Nici una dintre tările MINT (Mexic, Indonezia, Nigeria si Turcia) nu a reusit să se situeze în top 30, desi toate au înregistrat progrese începând cu anul 2000.

„Economii emergente anterior dinamice ca India, Brazilia si Turcia au avut parte de turbulente în ultimul timp, impunându-se continuarea reformelor structurale. Cresterea economică este necesară, dar nu suficientă pentru dezvoltarea unei societăti. Guvernele si investitorii trebuie să ia în calcul o gamă mai largă de indicatori ai dezvoltării pe care indicele ESCAPE îi cuantifică”, a adăugat Vasile Iuga.

.


 » Adauga comentariul tau Comentarii 
 
 
» adauga
« click pentru a vizualiza toate articolele de la aceasta categorie
Tipareste acest articol Recomanda acest articol

Recomanda aceasta pagina 
Daca considerati acest articol interesant il puteti recomanda unui prieten folosind formularul alaturat.
 


Newsletter SMARTfinancial


» reset
TVA
+TVA
» arhiva curs valutar